Štvrtok, 4. Júna 2015, 10:05
Chalani stále riešim nefunkčné kurenie /chladenie, ...tak tu popíšem čo sa vlastne deje či náhodou niekto z vás nemá /nemal podobný problem a v čom ten problem môže byť.
takže na začiatok to poviem tak že už som kúpil a vymenil nový vodny ventil priamo z BMW (300 EUR) novú vodnú pumpu, nový termostat a stále robí to isté čo popíšem.
Takže ten priebeh je taký
V zime:
Auto mi poriadne nekúri, začne až keď mám motor zohriaty a vytiahnem motor nad 3500 RPM vtedy začne vhánať ako tak teplý vzduch. To znamená do 3500 RPM vhána studený vzduch. Na neutrale studený vzduch.
V lete:
V stoji v neutrále sa to správa následovne - ak zapnem AC a nastavim studený vzduch a auto klímu tak
Vrchný fukar vháňa horúci vzduch
stredný fúkar vháňa na vodičovu stranu ľadový vzduch a na spolujazdcovú stranu letný vzduch
spodny fukar vháňa vriaci vzduch...
Všetko sa zmeni v mometne ked pridam nad 3500 RPM to už začne vhánať teply vzduch všade.
Zajímava vec je že pri neutráli nastavenie na studený vzduch a AC zapnute mi fúka na nohy vriaci vzduch no ked pretočím kolečko na teply zvduch zmeni sa vriaci vzduch na nohy na letny vzduch???
Moja otázka je čo do prdele je dodrbane? už si s tým neviem rady...nikto mi nevie poradiť, všetci tvrdili najprv vodny ventil a potom termostat...ale všetko je nove a nič sa nezmenilo. mám naplánovanu dovolenku autom a prisahám že v horúčavach sa mi v tom aute nechce ist.. a dávať to do servisu aby som vyhodil neake tisice za to aby mi to opravili a možno to bude len neaka blbosť sa mi tiež nechce dávať. Vie niekto poradiť alebo sa na to aspon pozrieť? okolie trnava??
E46 318 Ci
ex Opel Corsa C 1.0