... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Re: [E46 318d] Junior

Nedeľa, 13. Októbra 2013, 19:09

Pekný tour :thumbup:

epi
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 13. Októbra 2013, 19:44

ten "done" zoznam sa mi lubi...cek moje vlakno :D :D
chvalim starostlivost a cukrikovanie, mas to hezký

Junior
Autor témy
Auto: BMW 318d
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 14. Októbra 2013, 21:03

Arnold napísal:
Pekný tour :thumbup:

epiteton napísal:
ten "done" zoznam sa mi lubi...cek moje vlakno :D :D
chvalim starostlivost a cukrikovanie, mas to hezký

díky chalani, treba sa starať :D ono sa nám za to odvďačí :mrgreen:
ale nás tu je... Junior

Dudecc
Auto: vždy nejaké BMW

Pondelok, 14. Októbra 2013, 22:33

Pekne sa staráš!
A aj auto začína slušne vyzerať, ešte by to chcelo nejaké väčšie kolesá a trošku ho znížiť a bolo by to super, taká malá rada :smile:
EX-PRÍBEH = BMW 330ci SMG II. 2005
ex BMW M3 e46 coupe/manual
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Pondelok, 14. Októbra 2013, 22:34

Dudecc napísal:
Pekne sa staráš!
A aj auto začína slušne vyzerať, ešte by to chcelo nejaké väčšie kolesá a trošku ho znížiť a bolo by to super, taká malá rada :smile:

Len tak dalej so starostlivostou :thumbup:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Junior
Autor témy

Utorok, 15. Októbra 2013, 20:15

nadro napísal:
Len tak dalej so starostlivostou :thumbup:

snažím sa :mrgreen:
Dudecc napísal:
Pekne sa staráš!

Dík Dudecc,
kolesá zatiaľ zostanú tieto, ešte sa mi páčia :) keď ma to prejde, potom ich vymením :mrgreen:
a s tým znížením máš pravdu, treba to pustiť trochu k zemi... uvažoval som, že tam dám M-paket II podvozok, chalani ho tu ponúkali na predaj, no asi to vyriešim iba pružinami a tlmiče zatiaľ ponechám. Ale to až na jar :mrgreen:
ale nás tu je... Junior

Junior
Autor témy

Nedeľa, 8. Decembra 2013, 11:09

Tak včera nadišiel deň "S" ako servis, ktorý sa odkladal pre nedostatok času hádam aj mesiac [-(
Vymenil sa olej,olejový filter, palivový filter, vzduchový filter, separátor oleja. Palivový filter nebol ešte na tom tak zle, keď sme ho rozrezali, no aj tak, pre pokoj v duši som ho vymenil, bo neviem, kedy bol menený naposledy. Najviac sa ale teším separátoru, lebo ten na 99,9999% už svoju funkciu neplnil :D vložka bola v tom separátore tvrdá ako kameň. V neposlednom rade mi začalo žrať olej, čo sa samozrejme prejavilo na dymovom závoji :mrgreen: a keď som mal ťažkú nohu, tak ma bolo vidieť, respektíve nebolo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Na skúšobnej jazde zatiaľ všetko v najlepšom poriadku, nedymí, snáď sa upraví aj tá spotreba oleja (aj keď to nebolo niečo strašné, cca 1l /10000 km).
A keď už sme boli pod autom, tak som len tak vizuálne skontroloval stav zvyšku podvozku. Cielene som sa však zameral na silenty motora (viacero ľudí asi pozná zhasínanie motora s tým, že mu zatrasie celým autom :mrgreen:). Samozrejme, ľavý silentblok je už po smrti :D takže najbližšie je na pláne výmena silentov.

A opäť odškrtávam zopár vecí v mojom "TO DO" liste:
- vyhodenie podznačiek a prilepenie ŠPZ-ky obojstrannou páskou /done/
- logo na kufor 318d /done/
- renovácia interiérových líšt (fólia mi cez leto zbublinkovatela, takže teraz trvácne riešenie - streknuté čiernou matnou) /done/
- výmena stieračov (staré už moc toho nenastierali) /done/
- výmena predného znaku na kapote /done/
- výmena pletenca na výfuku (koniec smradu v aute :D )/done/
- vyčistenie EGR ventilu /done/
- výmena oleja a olejového filtra /done/
- výmena vzduchového filtra /done/
- výmena palivového filtra (neviem, kedy ho predošlý majiteľ menil, tak pre istotu) /done/
- výmena separátora oleja (od poslednej výmeny som musel dvakrát dolievať olej, takže snáď po výmene mi už nebude toľko žrať) /done/
- dorábka ski-vaku /in progress/
- dvojitá koncovka výfuku /in progress/
- prečalúnenie hlavice radiacej páky
- dorábka aux káblu (nachystané, už len treba pripájkovať na plošák)
- výmena silentblokov motora
Prílohy
IMAG1206.jpg
IMAG1211.jpg
ale nás tu je... Junior

epi

Pondelok, 9. Decembra 2013, 14:35

paradicka :)
Mna podobny servis caka po zime :)

Georgo
Auto: e46, 320d touring
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 9. Decembra 2013, 19:36

Pekne. Snad ti to dymenie tymto zmyzne. To by bola celkom lacna oprava :wink: .
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

Junior
Autor témy

Nedeľa, 2. Marca 2014, 22:20

Georgo napísal:
Pekne. Snad ti to dymenie tymto zmyzne. To by bola celkom lacna oprava :wink: .

Od výmeny separátora a oleja som prešiel už cca. 4000 km a dymenie sa eliminovalo na prijateľné minimum :) Nieje to úplne že dokonalé, ale spokojný som :) Predsa len, je to chrochták, a ten sa bez dymu nezaobíde :mrgreen:
Zvyšok dymu pochádza od turba, ktoré sa už pomaly, ale isto pýta na repas :( Keď dám dole ochranný kryt motora, tak je to riadna olejnička :mrgreen: , predpokladám, že práve cez simeringy na turbe sa mi stráca olej. Takže ak máte pozitívne skúsenosti s nejakou firmou, kde ste repasovali turbo, rád nechám si poradiť :wink:

Ináč si auto užívam, je to spoľahlivý spoločník na cesty :thumbup:
A nejaké novinky:
K narodeninám som dostal pekný darček :) led svetlá do celého auta :D svietia krásne, jasno, hneď je to iná liga. Fotil som len mobilom, takže to iba pre ilustráciu :mrgreen:
Najnovšie, pred týždňom som bol u kamaráta v servise, keďže doma nemám jamu :( aby som skontroloval podvozok, pretože mi vibrovalo celé auto. Bolo to počuť aj na voľnobehu, no najviac pri prechode cez 1900 rpm. Najprv som si myslel, že to bude uvoľnený tepelný štít nad výfukovým potrubím, ktorý sa opiera o výfuk a to vibruje. No nebolo to ono. Ten rachot narobila prasklina vo výfukovom potrubí, v mieste, kde sa mení prierez potrubia z guľatého na sploštený (kvôli tým výstuhám), hneď za stredovým tlmičom. Zavarilo sa to pekne, ošetrilo, a je kľud, žiadne vibrácie, žiaden rachot... ako sa hovorí, veľa muziky za málo peňazí :)
Momentálne čakám stále ešte na výmenu silentblokov motora, no nejako nič nestíham, tak snáď v dohľadnej dobe sa to už konečne vymení :wink:
Prílohy
44.jpg
45.jpg
46.jpg
ale nás tu je... Junior

Junior
Autor témy

Nedeľa, 23. Marca 2014, 17:50

Ako som písal zopár príspevkov vyššie, že na jar sa budú meniť pružiny, tak ten čas práve nastal :mrgreen: Zadovážil som si pružiny EIBACH SportLine (zníženie cca. 50/30) od Martin46 (ďakujem za expresné dodanie, super komunikáciu a v neposlednom rade, výbornú cenu =D> ). Napochodoval som ku kamarátovi do servisu, že to vymeníme. Počas demontáže sme však zistili, že mám vytečený predný tlmič :( Takže sme aj rýchlo skončili :mrgreen: Budúci týždeň objednávam tlmiče a v piatok pokus č.2. Na zadnú nápravu sme pružiny nahodili, tam to ide ľahko, takže teraz vyzerám ako Škoda 105 :mrgreen: zadok sadnutý a pod predným blatníkom medzera jak svet.
Okrem iného, prasiatka dostali nový náter, bordový. Tá hrdza im moc nesvedčala [-X .
Na výfuk sa navarila nová koncovka, ktorú som doma tiež sušil už dlho. Konečne je diera v zadnom blatníku vyplnená :thumbup:
Ďalej sa konečne vymenili silentbloky motora, ľavý ako som už spomínal, bol utrhnutý. Zhasínanie motora je jedna báseň :D a taktiež aj vibrácie na voľnobehu sa minimalizovali. Už sa nemusím báť, že mi vyskočí motor spod kapoty :mrgreen:
A na záver, čerešnička na torte - rozširovacie podložky od Daniela (nadro) - samozrejme, aj tebe ďakujem =D> Na zadnú nápravu som zobral 20 mm, na predok 15 mm. A konečne som prezul aj ja na letné, už sa na ten "winter packet" nedalo pozerať :mrgreen:
Auto týmito úpravami dostalo úplne iný look, aj keď zatiaľ iba na 50%, no o týždeň to bude, ak sa nič nezmení, na 100% 8)
Prikladám aj zopár dokumentačných foto z práce, no po ruke som mal iba mobil, takže detaily si domyslite :mrgreen: Poriadne fotky budú o týždeň :thumbup:
Prílohy
50.jpg
51.jpg
49.jpg
52.jpg
47.jpg
48.jpg
53.jpg
ale nás tu je... Junior

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 23. Marca 2014, 17:54

Koncovka paráda :thumbup:
prasiatka paráda :thumbup:
podložky paráda :thumbup: :mrgreen:
Tú hrdzu si mohol aj pod tými podložkami natrieť buď na strieborno alebo čierno.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

epi

Re: [E46 318d] Junior - a sme tam, kde sme chceli byť - 50%

Nedeľa, 23. Marca 2014, 21:14

presne ako daniel pise...hrdza musi ist prec. Najlepsie by bolo aj z krytov za brzdami :)

Inak parada :) Mam podobny setup a spokojnost...Chcelo by to podstatne viac foto ked to budes mat komplet ;)

Junior
Autor témy

Nedeľa, 23. Marca 2014, 21:57

díky chalani, dobre sa to číta :mrgreen:
ako sa hovorí, pre krátkosť času a rýchlosť naších áut sa nedá všetko stihnúť, ale určite sa povenujem aj spomínaným hrdzavým miestam :thumbup:
Ivan, fotky budú, nič sa neboj, budúci víkend snáď :wink:
ale nás tu je... Junior

Junior
Autor témy

Nedeľa, 30. Marca 2014, 21:11

Už je hotovo na 99% :mrgreen: zvyšné 1% doplním, keď auto poriadne poumývam a navoskujem, lebo momentálne je špinavé ako... :-&
Nové tlmiče sú už na mieste, vpredu SACHS Advantage, vzadu SACHS SuperTouring. Pružiny taktiež už na svojom mieste, vpredu aj vzadu.
Dnes som sa bol previesť, jazdné vlastnosti neskutočné, až som nechcel uveriť, radosť z jazdy ako malé decko :D Testoval som aj nerovný terén, aj zákruty. Všetky testy dopadli na výbornú. Takže zatiaľ veľká spokojnosť, uvidíme, kedy prvý krát šuchnem :mrgreen:
Tu je aj zopár foto, fotené iba narýchlo. Keď umyjem a navoskujem, budú určite aj lepšie :wink:
Prílohy
59.jpg
54.JPG
55.JPG
56.JPG
57.JPG
58.JPG
ale nás tu je... Junior
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4