Tak včera nadišiel deň "S" ako servis, ktorý sa odkladal pre nedostatok času hádam aj mesiac
Vymenil sa olej,olejový filter, palivový filter, vzduchový filter, separátor oleja. Palivový filter nebol ešte na tom tak zle, keď sme ho rozrezali, no aj tak, pre pokoj v duši som ho vymenil, bo neviem, kedy bol menený naposledy. Najviac sa ale teším separátoru, lebo ten na 99,9999% už svoju funkciu neplnil

vložka bola v tom separátore tvrdá ako kameň. V neposlednom rade mi začalo žrať olej, čo sa samozrejme prejavilo na dymovom závoji

a keď som mal ťažkú nohu, tak ma bolo vidieť, respektíve nebolo

Na skúšobnej jazde zatiaľ všetko v najlepšom poriadku, nedymí, snáď sa upraví aj tá spotreba oleja (aj keď to nebolo niečo strašné, cca 1l /10000 km).
A keď už sme boli pod autom, tak som len tak vizuálne skontroloval stav zvyšku podvozku. Cielene som sa však zameral na silenty motora (viacero ľudí asi pozná zhasínanie motora s tým, že mu zatrasie celým autom

). Samozrejme, ľavý silentblok je už po smrti

takže najbližšie je na pláne výmena silentov.
A opäť odškrtávam zopár vecí v mojom "TO DO" liste:
- vyhodenie podznačiek a prilepenie ŠPZ-ky obojstrannou páskou
/done/- logo na kufor 318d
/done/- renovácia interiérových líšt (fólia mi cez leto zbublinkovatela, takže teraz trvácne riešenie - streknuté čiernou matnou)
/done/- výmena stieračov (staré už moc toho nenastierali)
/done/- výmena predného znaku na kapote
/done/- výmena pletenca na výfuku (koniec smradu v aute

)
/done/- vyčistenie EGR ventilu
/done/- výmena oleja a olejového filtra
/done/- výmena vzduchového filtra
/done/- výmena palivového filtra (neviem, kedy ho predošlý majiteľ menil, tak pre istotu)
/done/- výmena separátora oleja (od poslednej výmeny som musel dvakrát dolievať olej, takže snáď po výmene mi už nebude toľko žrať)
/done/- dorábka ski-vaku
/in progress/- dvojitá koncovka výfuku
/in progress/ - prečalúnenie hlavice radiacej páky
- dorábka aux káblu (nachystané, už len treba pripájkovať na plošák)
- výmena silentblokov motora