Zanedbal som si svoje povinnosti, takže po dlhej dobe trošku oživím príbeh

Zoberiem to pekne poporiadku, odkedy som pridal posledný príspevok.
Jún:V júni som bol na STK a EK. Cez emisnú som prešiel v pohode (som sa až zľakol, keď som videl ten čierny kruh sadzí pod výfukom :)) No na STK som bol dva krát :) Som netušil, že nefunkčnosť parkovacej brzdy je závažná porucha, aby auto neprešlo. Nebrzdila mi ručná na pravom zadnom kolese. Tak z STK rovno do servisu. Tam sme rozobrali kotúče, prebrúsili obloženie ručnej brzdy (bolo tam dosť hrdze), založili naspäť a poobede na druhý pokus už bolo všetko OK.
Júl:Začiatkom prázdnin som mal malý hi5, odniesol si to zadný blatník a sčasti aj dvere. Nanešťastie, v servise mali cez prázdniny kopec roboty, takže pokiaľ som sa dostal na radu, hodnú chvíľku som chodil s „vytuningovaným“ blatníkom :) Teraz už je ale všetko ako má byť. :)
August:V auguste som oslávil prvé výročie, čo som si auto priviezol domov. Počas nabehaných takmer 15000 km neboli s autom žiadne významné problémy, takže s kúpou som plne spokojný. Priemernú spotrebu podľa BC ukazuje 4,9l :) Samozrejme, že BC je optimista, reálna spotreba je 5,5 (kombinovaná zima-leto). Takže môžem byť spokojný. Doteraz vynaložené investície boli viac-menej iba na potrebnú údržbu a cukríkovanie :)
September/Október:V septembri opäť malé výročie, prekročil som hranicu 210 000 km.
A keďže sa blíži zima, tak v najbližších týždňoch malý servis + styling. Prvý balíček už prišiel, ďalší bude onedlho.
Niečo som už stihol vymeniť, niečo je ešte v poradovníku... ale do zimy času dosť :)
Takže:- vyhodenie podznačiek a prilepenie ŠPZ-ky obojstrannou páskou
/done/- logo na kufor 318d
/done/- renovácia interiérových líšt (fólia mi cez leto zbublinkovatela, takže teraz trvácne riešenie - streknuté čiernou matnou)
/done/- výmena stieračov (staré už moc toho nenastierali)
/done/- výmena predného znaku na kapote
/done/- výmena pletenca na výfuku (koniec smradu v aute

)
/done/- vyčistenie EGR ventilu
/done/- výmena oleja a olejového filtra
- výmena vzduchového filtra
- výmena palivového filtra (neviem, kedy ho predošlý majiteľ menil, tak pre istotu)
- výmena separátora oleja (od poslednej výmeny som musel dvakrát dolievať olej, takže snáď po výmene mi už nebude toľko žrať)
- dvojitá koncovka výfuku
- prečalúnenie hlavice radiacej páky
- dorábka ski-vaku
- dorábka aux káblu (nachystané, už len treba pripájkovať na plošák)
- dôkladné vyčistenie a samozrejme aj voskovanie pred zimou
- tešiť sa na sneh :)
/done/Dnes bola krásna nedeľa, tak som si vybehol trošku do prírody a po ceste som sa zastavil na rýchly photoshooting. Tu je aj zopá fotiek