... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Jannci
Autor témy
Auto: MB
Kraj: Trnavský

[E36 320i] {JANNCIMOBILE} koniec jednej E36tky str.6

Streda, 25. Júna 2008, 15:12

Ja som zacal jazdit na Renaultoch. Taka stara 21cka, s motorom 2.2 bola paradna. Sice na prvej mi umrel motor, tak som ho chcel repasovat. Oprava by mi vysla drahsie ako druhe auto. Tak som kupil druheho renaulta, ktory mi sluzil tri roky. sice prezil 3 vaznejsie nehody (plechy, svetla, chladic, komplet prava strana). Ale to mi vobec nevadilo, kedze frajerku som mal :D Ale vadilo mi to, ze nasi verejny zamestnanci, ktory nas ochranuju ma zacali pravidelne zastavovat a kontrolovat. 2 tyzdne pred vyprsanim doby STK som sa rozhodol pre kupu druheho auta. (autu hovorim stroju, ktory ma vykon viac ako 120PS) Tak som si dal na nete vyhladat auta nad 90KW. Bolo kopu Talianov - Fuck. To by som opravoval castejsie ako francuza. Potom zopar audin. Bol som rozhodnuty pre A6 quattro, lenze povodny majitel dost mlady a podozrivy, nemal k tomu central (to mi povedal) a bol poskodeny kufrovy zamok. A ostali mi potom BMW. Davam prednost BMW ako VW. Na predaj ich bolo dost, Ale iba jedna jedina bola 320, (vzdy som tuzil po sestvalci) ktoru som nakoniec aj kupil. Budem musiet sice vymenit predne capy, bo ked brzdim, trase s volantom, ale to su suciastky bezneho opotrebovanie.
P.S. Az teraz som zistil, ze su auta a BMW. To sa neda porovnat, ci uz jazdne vlastnosti, alebo konfort. to moje je z roku 95 a co mam sluzobnu Octaviu, no fuj
P.P.S Toho rozbiteho Renaulta bez STK som este ktomu predal za 5000
Naposledy upravil/-a Jannci v Streda, 6. Januára 2010, 18:09, upravené celkom 3 krát.

Jannci
Autor témy

foto

Piatok, 27. Júna 2008, 08:00

ako som slubil, tu je par photos
Prílohy
DSC00001.JPG
DSC00001.JPG (176.93 KiB) 5112 zobrazení
DSC00002.JPG
DSC00002.JPG (261.79 KiB) 5110 zobrazení
DSC00003.JPG
DSC00003.JPG (185.75 KiB) 5121 zobrazení
DSC00004.JPG
koza
DSC00004.JPG (195.97 KiB) 5166 zobrazení

Jannci
Autor témy

Utorok, 8. Júla 2008, 12:58

zatial vymenene:

Podvozok - nastavitelny
hadica od vahy do motora - narast vykonu o 80%
excentricke sroby na zadnej naprave - pri vymene tlmicov to tie stare nevydrzali...
vymene gumicky na zadnych oknach
vymenena visco
andzel aajs
zadne svetla LED
vodna pumpal
termostat
kotuce a platnicky
podlozky pod kolesa
vytiahnute blatniky
zapalovac - uz funguje, chvala bohu, GPS moze ist non stop
vymenene predne napravy, tycky stabilizatora, riadenia, a capy riadenia
zadne tycky stbilizatora, predne silnty zadnych ramien
Mkovy naraznik predny
Velky BC
vymenene polamane spolujazdcove fukare

take kraviny ako olej, sviece, filtre ani pisat nebudem
Naposledy upravil/-a Jannci v Pondelok, 27. Júla 2009, 14:20, upravené celkom 5 krát.

Jannci
Autor témy

Pondelok, 11. Augusta 2008, 10:44

erase
Naposledy upravil/-a Jannci v Streda, 22. Apríla 2009, 08:01, upravené celkom 1 krát.

Jannci
Autor témy

Sobota, 17. Januára 2009, 23:53

navrat z topolcanskeho zrazu, a maskot na maske
Prílohy
Fotografie-0020.jpg
Fotografie-0020.jpg (448.91 KiB) 4415 zobrazení

dracik.bmw
Auto: non
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 18. Januára 2009, 10:33

Pekne sa ti zadarilo pockaj strana zelenych ta ponahana :lol:
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

Jannci
Autor témy

Re: [E36 320i] Ako som sa rozhodol pre bawo

Sobota, 25. Apríla 2009, 17:01

tak, a vodna pumpa odisla do vecnych lovist. Dnes nastal den D, dorazila nova vodna pumpa (s kovovymi lopatkami) a termostat.
Demontaz bola celko jednoducha, za hodinku som to mal rozbrate, radoval som, ze aka pohodka, dokonca sa ani nemrzunca nestihla vrecyklovat do zeme a uz to bolo cele rozbrate.
Dosila na radu montaz novej pumpy. Pol hodinu hresenia a snazenia sa natlacit pumpu do otvoru aspon aby som jednu matku chytil. Zapalenie cigarety prilakalo kamarata byvajuceho pobliz, A SPOLU SME TO DOKAZALI!!!
Pumpa bola tam, termostat siel nahodid v pohode. Potom prisiel na radu nahodit remen. Moje skusene oko uz popredu videlo, ze ten remen tam nepojde. .Snazim sa povolit kolecko. Po 10minutach marneho trafania inbusakom som zistil, ze tam je klasicky srob. (ved kto mal vedet, ze ked na kolecku na klime je imbus, ze hentam bude klasicka 16tka...)kolecko povolene, remen nejde. Dosiel na radu trhaci kluc. Dva krat som privrel prsty klucom o remenicu vodnej pumpy, potom som zistil, "kua, sak hen je dierka, a hen druha, tam by aj srobovak vesol". Takze remen nahodeny, vsetky plasty a hadice tiez. lejem vodu. k mojmu podivu tam vliezlo menej vody ako vytieklo (podla mojho odborneho oka) Dal som prec odvzdusnovak a cakal... nastartoval som. motor chytil neaku aritmiju, poskakoval. po pridani plynu vyletel biely dym tak husty, ako ked je na aute zle turbo. ale toto bolo minimalne z troch turbi. chytam stres kua, odislo tesnenie, mozno aj hlava. bezhlavo utekam k motoru, davam dole viecko, vsetko je ok. davam viecko spat, po cca2minutach trapenia motor chytil normalny chod.
Motor sa zohrial, voda neubudla. cakam, ze kedy sa mieni otvorit termostat... Po pomyselnych 100°C a pary z odvzdusnovaku som usudil, ze cosi nesedi. Uskutocnil som telefonat, kde mi bolo doporucene zdvihnut predok auta. Auto som vyheveroval, a opakoval predosli krok, a dolial som asi liter vody. Ale vysledok bol rovnaky. Po tomto ostavala jedina moznost (vlastne dve, vybrat termostat, ci nieje zly, ale to sa mi uz nechcelo a motor palil) Vysiel som autom na obrubnik a este aj na spalky. Vtedy som malpredne kolesa na urovni nabojov zadny kolies a aha ho, nadzka prazdna. Po doliati cca 5litrov vody bola konecne plna. nechal som to zohriat, otvoril termostat, dolial som este dva litre vody, voda vyletela cez odvzdusnovak a potom uz len paraaaada, vsetko slape ako ma. Kontrolujem este viecko - ciste. Ten buchot, ako mi padol kamen zo srdca museli pocut aj na vychde.

Celkova vymena trvala cca 8 hodin a 10 cigariet.

P.S. tymto sa chcem podakovat HOTLINEu Vladkymu a CoWonovi, ze mi zdvihli telefon a poradili, lebo v tejto chvili by som tu nepisal, ale uz by som mal rozobraty cely motor.

DAKUJEM!

Maco bawo
Auto: BMW e36 323iA coupé
Kraj: Bratislavský

Utorok, 5. Mája 2009, 19:50

gratulujem, dobre si to zvládol :D :D :D , u mňa by bola sanitka, áro a asi 50 cigariet, prípadne blázninec. :mrgreen: :mrgreen:

.. nech len dobre slúži a robí ti radosť. :D
BMW e36 323A, 1996, coupé, M paket individual,170ps
ex... e36, 1.8 TDS, M packet, 1995
ex ..................e34, 2,5 TDS, 1993

Jannci
Autor témy

Piatok, 8. Mája 2009, 19:41

Pred zimou som menil podvozok, za novy, nastaviteny, predne tlmice boli coilover, cize s dlhou nastavitelnou strunou. Len co sa mi nestalo. Nehovorim o odtrhnutych excetnrickych sroboch na zadnej naprave, ale ked som to dal dokopy, tak mi suchali predne gumy (205/55R16) o struny. Tak som objednal podlozky o hrubke 15mm, co vyriesilo moj problem so suchanim kolies o struny. Nahodil som kolesa, a hned dalsi den som daval zimne gumy (205/60/R15). rdoval som sa aky je ten podvozok fajn, ako setrim peniaze cestarom, ked im odhrnam sneh...
Ale nemile prekvapenie prislo den pred zrazom v TT. Reku, je uz teplo, nahodim letne gumy. Idem sa prevetrat na pezinsku babu, zadne kolesa (225/50R16) mi po prejazde prevalenin na vozovke suchaju... Nastal kolotoc, zohnat cloveka co vytahuje blatniky. Po dvoch tyzdnoch som odcestoval do Jelky, ale nie stavat barak, ale tahat blatniky. Chalan mi to vytiahol, aj ked jeden blatnik nieje uz cisty plech, ale nachadza sa na nom autonomna oblast oxidu zeleziteho alebo zeleznateho (no proste hrdza). a uz nesucha, uz mam opat radost z jazdy.

tu su fotky po vytiahnuty zadnych blatnikov
Prílohy
Fotografie-0060.jpg
a jedna z dialky, ako to vidia okoloiduci
Fotografie-0061.jpg
po pritlaceni naraznika, aby bolo vidiet rozdiel

cumic
Auto: ex E36 323i coupe
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 9. Mája 2009, 15:25

kaaamo ty si kraaaaal!!!! som sa pekne nasmial..... :D :D :D

Jannci
Autor témy

Sobota, 13. Júna 2009, 11:26

po stretnuti s kamikaze psom, som kupil novy naraznik, a konecne je doma uz v laku, a neska po 4 hodinach drsnych bojov som nainstaloval sito.
Prílohy
Fotografie-0064.jpg

Mimo

Sobota, 13. Júna 2009, 11:28

:D aj janči bude pekný 8)
mladá zbadá rozdiel?
či oprati tomu polámanému asi ano že? :lol:

Jannci
Autor témy

Sobota, 13. Júna 2009, 12:05

ona ho uz zbadala, ten novy sa viac leskne

Jannci
Autor témy

Re: [E36 320i] {JANNCIMOBILE} Ako som sa rozhodol pre bawo

Sobota, 20. Júna 2009, 19:06

konecne!!!! aj ked pocasie bolo nepriaznive, ale podarilo sa mi ho nahodit
Prílohy
Fotografie-0066.jpg

Mimo

Re: [E36 320i] {JANNCIMOBILE} Ako som sa rozhodol pre bawo

Sobota, 20. Júna 2009, 19:20

=D> brávo majstre.. už aj ja mám svoj doma.. som zvedavý ako bude ladiť farba. pri takýchto väčších dieloch to vidno asi najviac :roll:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných