Sobota, 25. Apríla 2009, 17:01
tak, a vodna pumpa odisla do vecnych lovist. Dnes nastal den D, dorazila nova vodna pumpa (s kovovymi lopatkami) a termostat.
Demontaz bola celko jednoducha, za hodinku som to mal rozbrate, radoval som, ze aka pohodka, dokonca sa ani nemrzunca nestihla vrecyklovat do zeme a uz to bolo cele rozbrate.
Dosila na radu montaz novej pumpy. Pol hodinu hresenia a snazenia sa natlacit pumpu do otvoru aspon aby som jednu matku chytil. Zapalenie cigarety prilakalo kamarata byvajuceho pobliz, A SPOLU SME TO DOKAZALI!!!
Pumpa bola tam, termostat siel nahodid v pohode. Potom prisiel na radu nahodit remen. Moje skusene oko uz popredu videlo, ze ten remen tam nepojde. .Snazim sa povolit kolecko. Po 10minutach marneho trafania inbusakom som zistil, ze tam je klasicky srob. (ved kto mal vedet, ze ked na kolecku na klime je imbus, ze hentam bude klasicka 16tka...)kolecko povolene, remen nejde. Dosiel na radu trhaci kluc. Dva krat som privrel prsty klucom o remenicu vodnej pumpy, potom som zistil, "kua, sak hen je dierka, a hen druha, tam by aj srobovak vesol". Takze remen nahodeny, vsetky plasty a hadice tiez. lejem vodu. k mojmu podivu tam vliezlo menej vody ako vytieklo (podla mojho odborneho oka) Dal som prec odvzdusnovak a cakal... nastartoval som. motor chytil neaku aritmiju, poskakoval. po pridani plynu vyletel biely dym tak husty, ako ked je na aute zle turbo. ale toto bolo minimalne z troch turbi. chytam stres kua, odislo tesnenie, mozno aj hlava. bezhlavo utekam k motoru, davam dole viecko, vsetko je ok. davam viecko spat, po cca2minutach trapenia motor chytil normalny chod.
Motor sa zohrial, voda neubudla. cakam, ze kedy sa mieni otvorit termostat... Po pomyselnych 100°C a pary z odvzdusnovaku som usudil, ze cosi nesedi. Uskutocnil som telefonat, kde mi bolo doporucene zdvihnut predok auta. Auto som vyheveroval, a opakoval predosli krok, a dolial som asi liter vody. Ale vysledok bol rovnaky. Po tomto ostavala jedina moznost (vlastne dve, vybrat termostat, ci nieje zly, ale to sa mi uz nechcelo a motor palil) Vysiel som autom na obrubnik a este aj na spalky. Vtedy som malpredne kolesa na urovni nabojov zadny kolies a aha ho, nadzka prazdna. Po doliati cca 5litrov vody bola konecne plna. nechal som to zohriat, otvoril termostat, dolial som este dva litre vody, voda vyletela cez odvzdusnovak a potom uz len paraaaada, vsetko slape ako ma. Kontrolujem este viecko - ciste. Ten buchot, ako mi padol kamen zo srdca museli pocut aj na vychde.
Celkova vymena trvala cca 8 hodin a 10 cigariet.
P.S. tymto sa chcem podakovat HOTLINEu Vladkymu a CoWonovi, ze mi zdvihli telefon a poradili, lebo v tejto chvili by som tu nepisal, ale uz by som mal rozobraty cely motor.
DAKUJEM!