Piatok, 17. Júna 2016, 10:33
uvedomil som si ze auto vlastnim uz vyse roka tak male zhrnutie, porovnavanie s E46 330i nie je uplne idealne ale neda sa tomu vyhnut
E46 330i 2001 vs e91 330xd 2008 obe mali zhodne cca rovnaky pocet km
- komfort: tu e91 dominuje, auto je pohodlnejsie, sedacky este viac dodavaju komfort aj na dlhsich trasach, celkovo mam pocit ze je auto zvnutra vacsie
- podvozok: na oboch bol sportovy znizeny podvozok, jemny diskomfort pri 330xd je prave to "xd" co robi auto v predu tazke a spolu so sportovym podvozkom je trosku vacsia diera rana ako zdela, to je jedine minus ale dost som tomu pomohol, tu ale nema inak co vytknut ani jednemu autu
- riadenie: toto bol najvacsi krok vpred, na e91 je tuhsie, presnejsie a celkovo sa mi s autom pocas jazdy lepsie manevruje
- jazdne vlastnosti: tu su to dva ine svety, e46 so zadnym nahonom bolo zabne auticko kde si clovek musel uvedomovat v akej rychlosti a co s plynom v zakrute spravi (samozrejme to ovplyvnoval aj samosvor v e46) kdezto v e91 + xdrive je to chirurgicky presne a hoci sa vytraca to caro moznosti pohrat sa so zadkom auta, umoznuje to prechadzat zakruty vo vacsej rychlosti a istejsie. To iste plati aj pocas zmene idealnych podmienok - dazd ci sneh, tam sa pri e46 clovek citil ako na prvom rade s plynovym pedalom, tu je to nasobok lepsie. To sa ale bavime o ostrejsom jazdeni, pri beznom je xdrive na SK defakto skoro az zbytocnost, staci ked prsi pribrzdit a ked je sneh jazdit s citom a ide to aj so zadokolkou. Tu je hlavne spokojna manzelka ktora sa citi bezpecnejsie.
- vykon - porovnavat upravenu e46 benzin s e91 dizlom nebudem, e91 ma toho vykonu pomerne dost, mal by som tam mat cca 280koni no xdrive ubera tento pocit pomerne vyrazne, ano rozbeh z miesta vie opriet neskutocne ale to je dost neprakticka vyhoda na kombiku :) laka ma posunut sa s vykonom dalej ale....
- kufor - litrovo je to cca rovnake so sedom ale praktickost piatych dveri sa nezaprie, obrovsky prinos pri nakupoch je horne piate okienko a vesiaky na igelitky v aute po stranach,
- kazovost: e46 som uz kupoval v dobrom stave a vacsina investicii donho bola defakto navyse, to iste zatial plati u e91, veci ktore som servisoval boli zrejme uz pri kupe, jedine potrapilo DPF ale od vymeny cidla a jeho vycisteni funguje bez problemov, co sa dielov samotnych tyka tak o nieco drahsie mi vychadza e91
- sumar: na aute by som vymenil jednu jedinu vec...motor...bral by som 335i..nemam vyslovene problem s dizlom, spotreba 8,2 vs vyse 12 na e46 potesi ale celkovy priebeh a zvuk mi nesadli ale viem to prezit zatial...celkovo je e91 urcite dalej ako e46 a ako daily car aj s ohladom na bezpecnost vyhrava e91 vo vsetkom, e46 nie je zle auto ale vek uz je na nich poznat, velmi rad chcem niekedy este e46 vlastnit ale uz iba v top motorizacii....e91 splnila ocakavania, v niektorych ich predcila a ako rodinne auto je to super vozenie, zabavny faktor je vsak logicky fuc (ten som samozrejme neocakaval ale trochu dufal)