... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: [E34 525i] Fräulein Greta

Pondelok, 23. Augusta 2010, 14:55

ja mám kožu aj skivak ale lakťovku bez odkladacieho priestoru :cry:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

El_Scorpio
Autor témy
Auto: Ford Mondeo 2.0i

Utorok, 24. Augusta 2010, 09:46

No ja som okrem fotiek a strohého popisu príbeh nedal, takže to naprávam. BMW sa mi páčili už ako malému chlapcovi. Ešte keď som chodil na ZŠ tak som sa nevedel vynadívať na E30 ai E36 to bolo pre mňa asi najbrutálnejšie autá tej doby (bol som malý zasran 8) ). Pokiaľ si pamätám tak som sa nikdy predtým v žiadnom BMW neviezol, takže to pre mňa boli hodne luxusné autá. Keď prišla na trh Z3, tak som vedel, proste bol som si istý, že to auto si raz kúpim. Dokonca vážne hrozilo nedávno, že si jednu zoženiem. V lete mi často šibe a chcem kabriolet, ale bolo by to veľmi sebecké rozhodnutie, keďže to auto je úplne nepraktické a slúžilo by len a len na môj rozmar, tak som to odložil (zatiaľ). Navyše ani nebývam v oblasti, kde by som si mohol užívať slnečné dni neviemkoľko dní v roku (plus tie klimatické zmeny, vkuse dažde, povodne...).
Časom však môj záujem o BMW opadol. Malo to za následok zameranie sa na iné veci než autá a takisto excesy typu Bangle. Potom ale prišiel čas, kedy bolo treba vymeniť auto, začal som sa opäť o automoblizmus viac zaujímať až ma celkom pohltil. Musím sa priznať, že najviac ma to ťahá k Mercedes-Benzu. Buďto staršie W124, W126 alebo z novších W211 a aj nové E a C vyzerajú veľmi schopne. Mäsiarku však s radosťou preskočím. Bohužiaľ kvalita takmer všetkých automobilov šla dole. Čakám ako sa nové Mergle so spoľahlivosťou ukážu z dlhodobejšieho hľadiska. Už sa to nedá porovnávať s tými držiakmi na prelome 80. a 90. rokov. Keďže mám rád skôr staršie autá a tak som si svoju W124 začal hľadať. Ale ako sa hovorí, človek mieni, žena mení. Moja polovička je klasická žena a na aute je pre ňu najdoležitejší design. Hranatá krabica Benzu jej nebola po vôli a potom už začala argumentovať aj dĺžkou a čo ja viem čím... No museli sme nájsť kompromis. Ja som chcel staršiu, klasickú a spoľahlivú limuzínu (čiže nemecká produkcia + RWD), proste nejaký tradičný kočiar a ona Peugeot 308 :lol: (len kvôli tomu, že má panoramatickú strechu a ona bola naučená na 207).
Nakoniec sa mi ju podarilo uchlácholiť aspoň na BMW. O tom som vôbec neuvažoval, to už skôr mi A80/100 prebehla mysľou... Na webe som si prečítal jednu vychválenú recenziu na BMW čo sa týka jazdeniek, tak som začal "poľovať". Najskôr sa pritrafila jedna E30, na tej som sa chcel len zdokonaliť v RWD, ale naštastie som to nekúpil (bol to vrak, 318i, 270 tkm, nulová výbava). Potom sa objavila E34 v brutálne peknej kombinácii - béžová koža s fialovou brokatrot metalízou. Musím uznať, že to sa veľmi páči aj mne, aj keď žena má to auto radšej, dokonca som ho dal zapísať na ňu, nech má radosť (holt, som gentleman). Takže teraz sa moja flotila, ktorá väčšinou čítala len ľudové automobily značky Škoda a Ford, rozrástla o prvého premianta. Rozhýčkaný z vysokej výbavy v predchádzajúcich autách, som nemohol zobrať nejakú sociál edišn, a tak má E34 všetko čo mi k životu treba (mimo samosvoru). Je to veľmi pohodlné autíčko na cestovanie, keď presadnem z Mondea do 5 tak cítim ten rozdiel. Aj keď je Ford mladší, na BMW sa akosi kvalitou v interiéri nechytá. Trošku ma ale hnevajú menšie chyby, ktoré sa pomaly odstraňujú. Väčšinou sú to drobnosti, ale bol by som rád keby neboli...
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

martinkoklingac
Auto: e46 320td
Kraj: Trenčiansky

Streda, 25. Augusta 2010, 19:49

velmi pekna e 34 ka skoda ze ta moja nema taku vybavu:)

El_Scorpio
Autor témy

Štvrtok, 9. Septembra 2010, 17:15

Kde zistím presný dátum výroby? Všade píšu len mesiac/rok.
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

KONNI
Auto: e36 328i qp M sport
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 9. Septembra 2010, 17:23

El_Scorpio napísal:
Kde zistím presný dátum výroby? Všade píšu len mesiac/rok.

toto sa podla mna zistit neda...

Milosss

Štvrtok, 9. Septembra 2010, 17:31

Ked poziadas do BMW aby ti poslali vypis tak ti poslu presny den, samozrejme ze sa to musi dat zistit :wink:
Nur Original ist Legal.

El_Scorpio
Autor témy

Štvrtok, 9. Septembra 2010, 17:51

Poslal som mejla na kundenbetreuung a odpovedali mi, že oni také údaje neuschovávajú a mám sa obrátiť priamo na dílera ktorý mal auto v starostlivosti. Nikde na nete neviem nájsť mejla na ten servis v Lipsku. Mohol by to vedieť aj slovenský díler? Lebo zatiaľ mi moc nápomocný v ničom nebol...
Obrázok

Milosss

Štvrtok, 9. Septembra 2010, 20:02

Pisal som to uz dakde, napis do ZA do MD bawarie, snad najrozumnejsi co som sa stretol, ne namysleny, napis mail s VINkom a oni ti to poslu a mas.
Nur Original ist Legal.

El_Scorpio
Autor témy

Streda, 22. Septembra 2010, 14:13

Potrebujem skrinku riadenia, aspoň myslím že sa to volá skrinka riadenia. Od volantu ide tyč riadenia do tej skrinky, je tam aj servo. Je tam vôla a ťahá to doľava, geometria tak nevydrží a hneď sa rozsype. V servise mi tvrdia že je to drahé, niekto na fóre písal že to kúpil za 50 €. Koľko to stojí a kde by som to možno zohnal?
Obrázok

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 22. Septembra 2010, 19:27

nová je drahá, jedine ak nájdeš z nejakej e34 na ND nejakú zachovalú, a inak riadenie máš komplet dobré?
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

El_Scorpio
Autor témy

Streda, 22. Septembra 2010, 19:35

Myslíš uloženie nápravy, tyčky riadenia atď? To som si dal všetko kontrolovať po kúpe a čo bolo zlé mi vymenili. Inak mohol by mi to niekto ukázať na bmwfansinfo ja to tam neviem nájsť... Dík.
Obrázok

majo17
Auto: BMW e34 525iA+e39
Kraj: Žilinský

Streda, 22. Septembra 2010, 20:07

veru taktiez pekna e34 :)
Bmw e34 525iA
ex Bmw e30 1.8i(M40)coupe

Milosss

Streda, 22. Septembra 2010, 21:01

A nemozes mat este zle, nejak zohnute rameno? Staci malinko. Nebolo auto burane na tu stranu? Pretoze pochybujem ze kvoli prevodovke riadenie ti bude tahat do jednej strany. Alebo potom rozne prkotinky typu pribrzdujuca platnicka na tej strane, fakt minimalne a tym pribrzdujuca tu stranu. Moze to byt rozne vela veci.
Nur Original ist Legal.

El_Scorpio
Autor témy

Streda, 22. Septembra 2010, 21:15

Tak 2 rôzne servisy mi to kontrolovali, v 2. prípade som bol pod autom aj ja, mixoval tam všeličím, ale na tej skrinke našiel vôlu... Tam som stál a ukazoval mi ako sa to tam mixuje a kolesá nezatočia hneď.

Ostatní, vďaka za slová chvály, ale je na nej dosť roboty do cukríkova.
Obrázok

Macko
Auto: E34 525 TDS
Kraj: Banskobystrický

Streda, 22. Septembra 2010, 22:46

Pekne auto a este krajsie kolieska 8)
Bayerische Murder Weapon- so zmyslom pre Detail :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných