No ja som okrem fotiek a strohého popisu príbeh nedal, takže to naprávam. BMW sa mi páčili už ako malému chlapcovi. Ešte keď som chodil na ZŠ tak som sa nevedel vynadívať na E30 ai E36 to bolo pre mňa asi najbrutálnejšie autá tej doby (bol som malý zasran

). Pokiaľ si pamätám tak som sa nikdy predtým v žiadnom BMW neviezol, takže to pre mňa boli hodne luxusné autá. Keď prišla na trh Z3, tak som vedel, proste bol som si istý, že to auto si raz kúpim. Dokonca vážne hrozilo nedávno, že si jednu zoženiem. V lete mi často šibe a chcem kabriolet, ale bolo by to veľmi sebecké rozhodnutie, keďže to auto je úplne nepraktické a slúžilo by len a len na môj rozmar, tak som to odložil (zatiaľ). Navyše ani nebývam v oblasti, kde by som si mohol užívať slnečné dni neviemkoľko dní v roku (plus tie klimatické zmeny, vkuse dažde, povodne...).
Časom však môj záujem o BMW opadol. Malo to za následok zameranie sa na iné veci než autá a takisto excesy typu Bangle. Potom ale prišiel čas, kedy bolo treba vymeniť auto, začal som sa opäť o automoblizmus viac zaujímať až ma celkom pohltil. Musím sa priznať, že najviac ma to ťahá k Mercedes-Benzu. Buďto staršie W124, W126 alebo z novších W211 a aj nové E a C vyzerajú veľmi schopne. Mäsiarku však s radosťou preskočím. Bohužiaľ kvalita takmer všetkých automobilov šla dole. Čakám ako sa nové Mergle so spoľahlivosťou ukážu z dlhodobejšieho hľadiska. Už sa to nedá porovnávať s tými držiakmi na prelome 80. a 90. rokov. Keďže mám rád skôr staršie autá a tak som si svoju W124 začal hľadať. Ale ako sa hovorí, človek mieni, žena mení. Moja polovička je klasická žena a na aute je pre ňu najdoležitejší design. Hranatá krabica Benzu jej nebola po vôli a potom už začala argumentovať aj dĺžkou a čo ja viem čím... No museli sme nájsť kompromis. Ja som chcel staršiu, klasickú a spoľahlivú limuzínu (čiže nemecká produkcia + RWD), proste nejaký tradičný kočiar a ona Peugeot 308

(len kvôli tomu, že má panoramatickú strechu a ona bola naučená na 207).
Nakoniec sa mi ju podarilo uchlácholiť aspoň na BMW. O tom som vôbec neuvažoval, to už skôr mi A80/100 prebehla mysľou... Na webe som si prečítal jednu vychválenú recenziu na BMW čo sa týka jazdeniek, tak som začal "poľovať". Najskôr sa pritrafila jedna E30, na tej som sa chcel len zdokonaliť v RWD, ale naštastie som to nekúpil (bol to vrak, 318i, 270 tkm, nulová výbava). Potom sa objavila E34 v brutálne peknej kombinácii - béžová koža s fialovou brokatrot metalízou. Musím uznať, že to sa veľmi páči aj mne, aj keď žena má to auto radšej, dokonca som ho dal zapísať na ňu, nech má radosť (holt, som gentleman). Takže teraz sa moja flotila, ktorá väčšinou čítala len ľudové automobily značky Škoda a Ford, rozrástla o prvého premianta. Rozhýčkaný z vysokej výbavy v predchádzajúcich autách, som nemohol zobrať nejakú sociál edišn, a tak má E34 všetko čo mi k životu treba (mimo samosvoru). Je to veľmi pohodlné autíčko na cestovanie, keď presadnem z Mondea do 5 tak cítim ten rozdiel. Aj keď je Ford mladší, na BMW sa akosi kvalitou v interiéri nechytá. Trošku ma ale hnevajú menšie chyby, ktoré sa pomaly odstraňujú. Väčšinou sú to drobnosti, ale bol by som rád keby neboli...