... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

ticco11
Autor témy
Auto: BMW E92 325xi
Kraj: Trenčiansky

Re: E92 325xi AT rv´06 update str4 - nové zadne tlmiče

Utorok, 21. Júna 2016, 14:21

FAKTURA DS AUTO.pdf
(77.06 KiB) 80 stiahnutí

Zdravím, takže náhodou som zistil že v PNEUBOXE majú akciu an test tlmičov za 12EUR tak som to využil a zistil že všetky tlmiče sú na hranici životnosti.Keˇže ide dovolenkové odobie a počítam že auto bude stáť niaku tu dobu tak som stým niak neponáhľal a onbjednal som len zadné od DS auto.
Výmenu som urobil u známeho na jame, keďže video na yutube.com bolo vcelku jednoduché tak som sa do toho pustil sám. Prístup po zhodení kolesa v dolnej časti je v pohode, jeden kúč na zafixovanie tlmiča a golou odtiahnuť maticu. Vrchný šrób to už je v kupé mierne akrobacia vo veľmi horúcom prostredí. Prvý tlmič nakoniec šiel vcelku ok akurát nový niak štrajkoval z osadením...až potom doma som si všimol že vo videonávode si pomôžu spustením auta a dotlačením tlmča a dorazov na miest....no čo už druhý pôjde lahšie som si myslel a aj šiel až do doby druhého horného šróbu...horko ešte vačšie a ako naschvál vrchný imbus,ktorým sa fixuje tmič pre dotiahnutie odletel pri pokuse odtiahnuť.. takže prišli na radu blicky..ja som to vo vnútri auta držala fixovala  známy skúšal potočiť. Našťastie šrób si to rozmyslel a povolil sa vcelku rýchlo takže ani nedošla trpezlivosť:)
Takže sa môže ísť na dovolenku a zbytok doriešiť po nej :)

ticco11
Autor témy

Re: E92 325xi AT rv´06 update str4 - nové disky

Streda, 7. Septembra 2016, 09:50

Zdravím , dlhšie som sa neozval takže musím doplniť ...
po dovolenke som prišiel na to že prepadla emisná aj STK ...našťastie sa to vybavilo rýchlo a bez problémov...teda boli ..zistili tam že brzdy nemajú účinok akoby mali mať a predné tlmiče že sú tiež nanič...takže som musel v popolnílu nechať 20EUR aby sa prižmúrili oči

Takže v July som zmenil predné tlmiče cena 330EUR
August výmena komplet zadne brzdy (zohnané originál BMW z druhej ruky - zlá objednávka materiálu a už tovar sa nedal vrátiť) takže som kotúče dostal za cenu lepšiu ako sú náhraďaky celková suma 150EUR
Kúpené nové disky BBS CK0009 viď fotka (ešte bez vymenených zadných brzd) Vyzerajú fakt bombovo. Nie sú zapadlé a netreba ani podložky:)

Plánujem:
- vymeniť predné brzdy ,pravdepodobne vrtané Zimermann
- natreť bzdiče foliatec farbou greeen power:) dúfam že to bude sedieť tá farba ku farbe auta
Prílohy
P8301802.JPG

Užívateľov profilový obrázok
runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Re: E92 325xi update str5 - nové disky BBS

Streda, 7. Septembra 2016, 10:24

Tie xka majú hrozne tie predky vysoké :-k pusť to k zemi
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

ticco11
Autor témy

Streda, 7. Septembra 2016, 10:28

Hej hej mierne je to vyššie ako by sa patrilo,ale to by som musel investovať do pružín a to by vyšlo na 2-3 kilá a na to môžem drbať ako s finančného hladiska tak z pohľadu stavu naších ciest:)
Jazdím po dialnici denne 50km a nenormálne sú tam zhupnutia porobené na prechodoch a mostoch... keď mám zimné runflety konec... a urobiť to ešte nižšie tvrdšie by nebolo veru ono...

jkk
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Streda, 7. Septembra 2016, 15:14

presne tak, ser na to! tiez si bijem hlavu co som spravil :)
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Streda, 7. Septembra 2016, 20:52

je to zvlastne, ze xdrive maju predok vyssie, ale tlmice su oproti klasickym kratsie ](*,)

ticco11
Autor témy

Re: E92 325xi nové brzdy na predok - predčasný vianočný darček:)

Piatok, 23. Septembra 2016, 09:10

Tak konečne došli predné brzdové kotúče a platničky. Už aby boli na aute...len tento týždeň to nestihnem ...ach tie oslavy.. zas sa bude musieť piť:)))) :-({|=
P9231841.JPG
P9231840.JPG

ticco11
Autor témy

Re: BMW E92 325xi nové brzdy na predok - predčasný vianočný darček:)

Pondelok, 26. Septembra 2016, 07:07

Takže , nedalo mi to a cez víkend som musel nahodiť tie predné brzdy, jednak mi hlásilo že mám staré zodrané (starý snímač v prdeli) a po druhé pri veľkej rýchlosti mi kmitalo volantom pri brzdení.
Dĺžka práce cca 2-3hodiny:
- zhodiť koleso
- demontovať šroby zo zadu na prasiatkach
- demontovať držiak prasiatok ( M16)
- zhodiť brzdový kotúč
- nahodiť nový
- očistiť držiak prasiatok aj prasiatka od prachu a nečistôt oceľovým kartáčom
- zatlačiť brzdový valček čo najviac dovnútra
- namastiť valček pastou proti škrípaniu
- namontovať držiak prasiatok a natrieť vodítka medenou pastou
- osadiť platnočky do prasiatok a nasunúť na kotúč a do držiaku na prasiatka
- dotiahnuť a nahodiť poistku a nahodiť koleso
Prílohy
STARE KO (2).jpg
Stare brzdy KO
3.jpg
2.jpg
1.jpg

ticco11
Autor témy

Pondelok, 26. Septembra 2016, 07:16

Na českom bmw klube som našiel že Vanos ma sitká pred Vanos selenoidmy a tie vedia byť zanesené, čo môže spôsobovať problémy,lebo nepustia dostatok oleja ku selenoidom a tie sa môžu zaseknúť alebo zle časovať zapaľovanie a otváranie ventilov. Ako možný prejav bol zlé štartovanie na studenom motore alebo zlá reakcia na plyn. Ku sitkám je veľmi zlý prístup, sú hneď pod vekom ventilov zapustené asi 5cm pod hranu , nie je ich vidieť. Je nutné zhodiť koleso a podblatník na pravej strane. Sitká som očistil v ultrazvukovej čističke a liehu. Je to čisto mechanické sitko, Pred očistením nebolo vidieť skrz sitko ani ako je tam otvor, nebolo možné ho ani prefúknuť. Po očistení proti svetlu už boli viditeľné dva otvory pod sitkami . Cena nových 25EUR za kus v BMW. Keďže tam nie je žiadna elektronika a neunikal olej cez tie sitká tak by bolo zbytočné dať 50EUR za niečo čo bolo mierne zanesené po toľkých km. A bmw ani nepredpisuje ich servis či výmenu.
Prílohy
S2.jpg
S1.jpg
Vrchné sitko - intake

kubajz79
Auto: E90 325i
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 29. Septembra 2016, 07:41

a jak,pomohlo to něčemu?

ticco11
Autor témy

Štvrtok, 29. Septembra 2016, 07:51

Nazdar Kuba, vyzerá že hej, predtým mi po naštartovaní skapínal motor , čiže nabehol a hneď otáčky padli toto sa niekedy zopakovalo aj 5-6 krát ...tento problém popisovali aj na anglicko amerických forach a pomohlo im to. samozrejme v BMW ti povedia že to je life súčiastka bez intervalu výmeny .Ale pred očistením som nevidel skrz sitka a po očistení som videl cez ne priechod...takže určite to pomohlo.Všetky štarty od očistenia sú na prvý krát a motor sa udržal na otáčkach.Čiže to skapínanie bolo spôsobené tými zanesenými sitkami a vobec nevyzerali zanesene. Určite ak máš motor N52 a má nabehané viac ako 100tisíc km tak to urob. je to prplačka ale ide to v celku dobre. Postup je jednoduchy,
1. demontovať prave predné koleso
2. demontovať predný pravý podblatník (stačí polovica od predu auta
3. demontovať na motore pri veku ventilov braket čoo drží káble čo idú pred tými šróbami
4. 40tkou torxom demontovať tie sitka ( idú ľahko je tam len 15Nm moment
5. očistiť v ultrazvuku a namontovať nazad

PS: dá sa to aj bez demontáže kolesa a podblatník ale je to všetko za rohom a nevidieť to takže ,buď pojdes s rukami na slepo alebo si dáš vaicej práce a budeš na to vidieť.

eld
Auto: F07, F25

Piatok, 30. Septembra 2016, 14:02

xdrive neznizovat, tie rany pri znizenom aute nechces zazivat :?

ticco11
Autor témy

Pondelok, 3. Októbra 2016, 07:14

Cavko, díky za radu,ale znižovanie som nemal vpláne vzhľadom na vysokú kvalitu našich ciest:)
Počuj ty más auto s N52 motorom?

eld
Auto: F07, F25

Pondelok, 3. Októbra 2016, 07:21

ano, E60 525i xdrive N52B25 M6

ticco11
Autor témy

Štvrtok, 20. Októbra 2016, 14:41

Cavte, po dlhšom čase sa ozývam...po výmene brzd som sem ešte nepridal fotky po natretí brzdičov, bohužiaĺ počasie je nanič a nechce sa mi to fotiť v takom o ničom počasí:)
Už dávnejšie som plánoval niakým spôsobom vylepšiť interiér...poškrábané lišty od predchádzajúcich majiteľov. Bohužiaľ nové a zánovné na ebay stoja majland tak som sa na výmenu vykašlal. Rozhodol som sa že ich prelepím fóliou...
Jasné že som nechel dať majland za origo foliu..a zohnať firmu čo predáva an meter je problém..respkáíve nie je problém...ale neuvádzajú to na stránkach... Objedal som lacnejšiu čiernu fóliu z FUSION.sk...na prvý pokus to nevyšlo..druhý bol lepší...len po asi 2týždňoch som prišiel na to že lacnejšia fólia sa hýbe po nalepení resp. zvlní ...takže nasledovla niaka tá analýza trhua skúseností...a zistil som že to je klasika pre lacné fólie.. nevydržia nedržia tvar... a preto som zakúpil novú foliu v trenčíne 3M značka...
Rozdiel medzi lacnou a značkovou bol hneď viditeľný aj praktický...lacná nespolupracovala:) drahšia po nahriatí sa síce mierne scvrkla ale o to ľahšie sa naťahovala aj bez bublín či preloženín. Okrem toho som dostal praktické rady pri kúpe v Trenčine folie zuzi...nerovnosti som síce nezrovnal hliníkovým tmelom ako radili ale len rýchlo tmelom v spreji..ale aj tak efekt zarovnania nerovností je výborný .. prvú fóliu som dával na neopravený povrch a lesklá čierna všetko okopírovala a bolo to na nej vidieť,
Na obrázkoch nižšie môžete vidieť pred a po nalepení fólie na jednu lištu.
Prílohy
PO.JPG
PRED.JPG

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 14 neregistrovaných