Zdravím, takže náhodou som zistil že v PNEUBOXE majú akciu an test tlmičov za 12EUR tak som to využil a zistil že všetky tlmiče sú na hranici životnosti.Keˇže ide dovolenkové odobie a počítam že auto bude stáť niaku tu dobu tak som stým niak neponáhľal a onbjednal som len zadné od DS auto.
Výmenu som urobil u známeho na jame, keďže video na yutube.com bolo vcelku jednoduché tak som sa do toho pustil sám. Prístup po zhodení kolesa v dolnej časti je v pohode, jeden kúč na zafixovanie tlmiča a golou odtiahnuť maticu. Vrchný šrób to už je v kupé mierne akrobacia vo veľmi horúcom prostredí. Prvý tlmič nakoniec šiel vcelku ok akurát nový niak štrajkoval z osadením...až potom doma som si všimol že vo videonávode si pomôžu spustením auta a dotlačením tlmča a dorazov na miest....no čo už druhý pôjde lahšie som si myslel a aj šiel až do doby druhého horného šróbu...horko ešte vačšie a ako naschvál vrchný imbus,ktorým sa fixuje tmič pre dotiahnutie odletel pri pokuse odtiahnuť.. takže prišli na radu blicky..ja som to vo vnútri auta držala fixovala známy skúšal potočiť. Našťastie šrób si to rozmyslel a povolil sa vcelku rýchlo takže ani nedošla trpezlivosť:)
Takže sa môže ísť na dovolenku a zbytok doriešiť po nej :)