... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Derp37
Autor témy
Auto: BMW F30 320D N47
Kraj: Prešovský

E91 320D moje prvé BMW

Piatok, 28. Októbra 2016, 15:51

Ola,
rozhodol som sa prispiet o moje skusenosti s kupou auta, po dlhom zvazovani som sa rozhodol pre E90/91 ale aj E87 a po precitani fora pre motor M47 v prevedeni 320/318D pripadne 118/120D.
Zacal som surfovat po nete co je v ponuke az som nasiel par kusov tak som to isiel omrknut.
Prvy adept bol "topka" bolo to modre pekne BMW 120D, vybava nic moc ale aj tak len radio pouzivat takze to mi nejak nevadilo. Chcel som sa previezt problem nebol sadol isiel som. Pri 3tis ot daco zahucalo, majitel pustil radio reku magorina nevadi idem dalej potom vyskocil oznam na BC DPF :D ze to je normalne ... dvyhlo sa mi obocie - ze to je normalne ? stisil som radio rozvody v pecku ... no nic vystupil som dakujem a isiel som radsej prec ... malo 124tis km rozvody rozsekane na M47 ?... taze pisat dalej nebudem preco.
Takto som obehal viac aut, ale aj nieco v bazare ale tam to bolo jasne po 1. majitelovy stary pan a podobne blbosti, dovoz taliansko ...+-150tis km, no musel som si zohnat merac laku lebo takto to dalej neslo.
Z meracom laku som isiel pozriet jedno neprihlasene este BMW 120D full vybava aj nav. atd na oko pekne. Dohodol som sa s majitelom ze sa pridem pozriet a uvidime. Cena bola prijatelna ak som si pripocital prihlasenie atd papiere. Vytiahnem merac laku z vrecka ci mu to nebude vadit ak skusim ... poucenie cislo 1 ... radsej sa opytaj pred tym ako tam pojdes ... vyhodil ma s tym ze on neklame a je to pre neho urazka ... no nic previezol som sa s priatelkou .. pravidlo Slovansko potvrdene :D borici mytu :D ... ojebat ojebat a este raz ojebat ako sa len da.
Tak po 14 aute ma to na nejaky cas preslo lebo to bolo marne, tak som si kupil nove botasky ked uz budem chodit peso :D

Po nejakom case som radsej zacal pozerat nieco zo zahranicia konkretne DE a okolie Stuttgartu ( nakolko tam mam rodinu ) aby som nemusel zase vela cestovat :) Auta povyberane (E90/E91) moze sa ist ... samozrejme autobusom na mrtvicu 10 hod ... nic nieje lepsie. Ked som dorazil na miesto X na druhy den som len tak isiel poprezerat mieste predajne ako to vyzera, bol to sam Turek :D ruky prec ako sa povie. Tak idem obzerat co som si vybral. Par telefonatov a isiel som ... postupne pozriet 5 aut ... prve 4 ry boli slusne ale nieco na nich stale nesedelo, nechal som si posledne na 4den. Vonku zima a prijemny dazd ani s daznikom ani bez neho nevadi isiel som ... bez neho

Dorazil som na miesto kde byval starsi pan sukromnik, (fotky na nete boli strasne toho auta ako vrak spinave a podobne) ze som sa prisiel pozriet na auto. Problem nebol trochu sa pocudoval ze v dazdi ale budis :D cakam Von 1-2-3 cigy pan vyjde von a znova sa ma pyta to iste :D nechapal som. Pride jeho manzelka a vysvetlila "strata pamati" ... ahaaa ... ( jednal som s jeho manzelkou, pan jej manzel sa nas este bol 4x opytat na to iste )

Starsia pani isla pohladat kluce od auta, za 10. min aj s cajom v ruke :D sa mi este nestalo .. ideme pozriet auto vsetko funguje, stierace stieraju ako sa povie ... kotuce zodrate podla mna este povodne, motor nesahnuty zapraseny. V podstate cele auto bolo zaprasene cca rok nejazdene. Tak idem skusim nastartovat a na pocudovanie na 1x nabehlo. Sedacky nepotrhane volant mierne osuchany aj prevodova paka, ved malo cca 200tis km. Poprosil som doklady od auta samozrejme nemala nic :D ani knizku proste nic ... Podozrive preco nemala nic.
Dohodol som sa ze sa zastavim este na dalsi den ked nebude prsat. Tak aj bolo ... Pani mila, auto vonku spinave ze mozeme ist pre papiere ak chcem dokumentaciu od auta, no vsetko co je potrebne. OK. Soferovala ona a stocila to do predajne bmw. Predajca ju zrejme poznal a z miestnosti vybral jej papiere od auta v povodnom obale , manual a vsetko servisna atd. Tak sa mi to uz viac pacilo ... Kedze auto bolo ok aj som si zmeral lak tak som sa s nou dohodol ze ho vezmem. Dohadoval som sa priamo v bmw predajni kde bol pri nas aj jej znami zrejme majitel pobocky.
Auto dali dovnutra servisaci reku co sa deje som sa opytal, tak som dostal odpoved ze mi ho idu umyt a ze pani zaplatila servisnu prehliadku a vsetko mame vymenit aby som dosiel na SK.. Fuuu paradzina, takze nove kotuce + dosky, olej atd servisna prehliadka umyte z von aj dnu, vymena koncoveho vyfuku, cele zvody vratane DPF :) spokojny som isiel prec :)))

Cesta domov : prva unava pred hranicou z Rakuskom, reku lahnem si na 2 hod. OK . Parkplatz prestavka. Redbull ma asi viac uspal ... prebudil som sa na mierne kolisanie ... Niekto klope na okno "no nazdar" co sa stalo ... vyjdem von a v tom si po slovensky poviem ... do P .... I ... , B...A, a podobne slovne spojenia oprel mi pri cuvani vodicovu stranu resp. len zadny lem nad kolesom ... Den sa mi zacal uzasne ... panika ... nepoistene auto na prepravnych znackach :D co lepsie si moze clovek priat ... Nemec zavolal nejakeho Akcneho fotografa nieco ako na SK Slovexperta spravil si par umeleckych fotiek ze sa ozve, ale ze sa to vyriesi do 7 dni a po jeho slovach v moj prospech .... Ufff este ze tak, ale aj tak ma to mierne nasrate zamrzelo ... co uz ...

Vybava:

Type

VU31
320d Ol - EUR
E91
TOUR
LL
5
M47/T2
2.00
120
HECK
MECH
Black Sapphire Metallic - 475
Stoff Fluid/anthrazit - ALAT
MUNICH
2007-02-23

1CA

Selection Cop Relevant Vehicles Selektion Cop Relevanter Fahrzeuge
Diesel Particle Filter Dieselpartikelfilter
Multi-function For Steering Wheel Multifunktion Fuer Lenkrad
Sports Leather Steering Wheel Sport-lederlenkrad
Exterior Mirror Package Aussenspiegelpaket
Model Designation, Deletion Modellschriftzug Entfall
Roof Rail Dachreling
Armrest Front Retractable Armauflage Vorne Verschiebbar
Panorama Glass Roof Panorama Glasdach
Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours
Warning Triangle Warndreieck
Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d Innenspiegel,automatisch Abblendend
Smokers Package Raucherpaket
Seat Heating F Driver/front Passenger Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer
Park Distance Control (pdc) Park Distance Control (pdc)
Foglights Nebelscheinwerfer
Rain Sensor Regensensor
Automatic Air Conditioning Klimaautomatik
Cruise Control Geschwindigkeitsregelung
Lights Package Lichtpaket
Anti-theft Security Sys.f. Navi Dvd Diebstahlschutz Navi-dvd
Navigation System Business Navigationssystem Business
Prep. For. Mob. Ph. Bluet. Interf. Handy Vorb. Mit Bluetooth-schnitts.
Cd Changer Bmw For 6 Cds Cd Wechsler 6-fach
Hifi Loudspeaker System Hifi Lautsprechersystem
Comfort Package Comfort Paket
Cop Control Cop Steuerung
Germany Version Deutschland-ausfuehrung
Europe/dealer Directory Service Kontakt-flyer Europa
German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur
External Skin Protection Aussenhautschutz
Winter Tyres On Lt/aly Wheels Winterreifen Auf Lm-raeder
Request Navigation Dvd On Shipping Request Navig. Dvd E60 On Delivery

PS: do 7 dni to vybavene bolo nakoniec , opravovane v Bavarii Presov na naklady Nemca ...
Trabant 8.0 W12

Derp37
Autor témy

Re: E91 320D moje prvé BMW

Piatok, 28. Októbra 2016, 15:54

Obrázok

Foto uz prihlasene na SK opravene v Bavarii, cakal som na znacky Obrázok
Naposledy upravil/-a Derp37 v Piatok, 28. Októbra 2016, 16:25, upravené celkom 1 krát.
Trabant 8.0 W12

Derp37
Autor témy

Piatok, 28. Októbra 2016, 16:02

Podakovanie obcanom v KE ( parkujem tam auto kde byvam v podnajme )

Den 20 .... ukradli mi predny znak, samozrejme skrabanec
Den 27 .... nejaky curak mi hodil na auto vajce a 2ks
Den XY .... ukradli mi zadnu koncovku na vyfuku , cierna leska
Den XX .... ukradli mi zadny znak, , samozrejme skrabanec

Obrázok

Dakujem

PS: nepoznam tam nikoho len priatelku :( ...

Fotky tu nebudem davat ... skoda slov ... zamrzi ...
Naposledy upravil/-a Derp37 v Piatok, 28. Októbra 2016, 16:25, upravené celkom 2 krát.
Trabant 8.0 W12

Derp37
Autor témy

Piatok, 28. Októbra 2016, 16:06

Opravene na aute :

- zhavice + RJ zhavenia
- zaslepene VK sania
- vymenene termostaty

Co ma pravdepodobne caka:

- predne, zadne tlmice resp. komplet.
Trabant 8.0 W12

PristineShip
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 28. Októbra 2016, 17:20

ved to mas slusne vybavene, naozaj po starom panovi, dobry kauf hadam. Alzheimer je kurva, dufam, ze kym ma to chyti budem davno mrtvy.
Fakt som netusil, ze este v dnesnej dobe sa kradnu znaky z aut, preboha naco to komu je, ci len na to aby mal radost, ze inemu urobil skodu?

Derp37
Autor témy

Piatok, 28. Októbra 2016, 18:50

neviem ti povedat, a bol som dost vytoceny z toho ... neviem ci by sa to jemu pacilo ale budis ...
Trabant 8.0 W12

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 30. Októbra 2016, 13:18

to som teda netusil ani ja.. fakt ubohe :-/ ale na vychode to asi frci.. mozno nejake deti sa nudili..
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

Derp37
Autor témy

Pondelok, 21. Novembra 2016, 11:34

Vymena separatora :P

Obrázok
Trabant 8.0 W12

Pilifo
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 21. Novembra 2016, 12:50

Ešte k tomu ukradnutému znaku. Niektorí ľudia sú fakt jebnutí!

Kamoš si pred nejakým rokom a pol kúpil novú Rapidku a po asi 2 mesiacoch po príchode k autu zistil, že tam nemá znak. Keby mu ho niekto aspoň ukradol, ale ten znak bol hodený 2 metre vedľa v tráve! Samozrejme mal aj lak poškriabaný... Čerešnička na torte je to, že parkoval pri intráku a človek by si myslel, že vysokoškoláci nebudú takí čuráci a majú trošku zdravého rozumu :roll:

Zarrick
Auto: E92
Kraj: Košický

Pondelok, 21. Novembra 2016, 13:11

Vysokoškoláci čuráci nie sú, ale intrák je intrák, tam žiadne zákony neplatia :D Znak sere pes, ale poničená kapota :evil:
#M41D17(ex) #M52B20(ex) #M43B19(ex) #M47TUD20(kompot) #M57D30TÜ2TOP(E92) #M57D30TÜ(X3)

Derp37
Autor témy

Streda, 7. Decembra 2016, 13:56

Pilifo napísal:
Ešte k tomu ukradnutému znaku. Niektorí ľudia sú fakt jebnutí!

Kamoš si pred nejakým rokom a pol kúpil novú Rapidku a po asi 2 mesiacoch po príchode k autu zistil, že tam nemá znak. Keby mu ho niekto aspoň ukradol, ale ten znak bol hodený 2 metre vedľa v tráve! Samozrejme mal aj lak poškriabaný... Čerešnička na torte je to, že parkoval pri intráku a človek by si myslel, že vysokoškoláci nebudú takí čuráci a majú trošku zdravého rozumu :roll:

To chce charakter. Bohuzial a ten vela ludom chyba a mladym ani nehovorim .. Znak znesiem poskrabanu kapotu uz nie , tak isto mi nejaky P....Č....S hodil vajce na auto ... to naserie ked koli tomu budem musiet striekat dvere a nosič na streche ...
Trabant 8.0 W12

2RBA
Auto: e91/e46
Kraj: Košický

Piatok, 16. Decembra 2016, 00:20

no ano tu u nas je to zložite a ludia su zakomplexovaný zato že maš lepšie auto ako on tak ma potrebu ti ho dojebat, mne tak isto 2x znak ukradli a zlupali nalepky dole :D toto som ešte nezažil
IG/YT/FB : #WRBAFILMS

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 40 neregistrovaných