cez vikend som sa hral s diag, instaloval som novu verziu a bolo nutne ju niekde oskusat. tam na mna vyskocila chyba, ktoru som nateraz nejak prehliadol (i ked som ju tusil). jednalo sa o chybu teplotneho ventilatora klimatizacie. uz od e36 (mozno aj skor, ale tu som mal ako prvu) bol digipanel navrhnuty tak, ze v utrobach sa nachadza termistor, na ktoru saje ventilator vzduch z interieru, vcelku elegantne riesenie, na ziadnom inom bmw som zatial s tymto problem nemal, sice na e36 som tento ventilator raz za rok troska premazaval lebo si za studena vrcal, ale inac fajn. no a tak som si spomenul, ze mam este jeden klimapanel od zakaznika, ktory mi to tu nechal. tak som ho nasiel v sklade a hla, nebudeme menit ventilator, ale on ma dokonca keramicke kolecka ake sa davali do pozdnych pred FL modelov, a ejha, polamane tlacidla (na e39 som ich tiez riesil). tak som rozobral jeden panel, zdesil sa nad mnozstvom suciastok dnu (kde sa na mna vysypalo asi 15 kontaktnych noziciek, to som si povedal, ze toto uz nikdy nepojde), ale ide, funguje :)
Asi 2 tyzdne dozadu sa ku mne tiez dostal ovladac s FL CCC ktory uz ma ale gumenu obruc, kozeny vrch, taktiez je taky dizajnovo zhodny ku tym ovladacom. Celkovo mi to pride o uroven lepsie momentalne, ten hnusny plast moze byt tak v 1er a nieto v 5tke :). Jo a uz sme pritom, si pametam ked som kupoval auto a dusoval sa, ze nedam do neho korunu naviac, nez bude nutne pre funkcnost.
Na porovnanie stary vs novy panel

- IMG_6125.jpg (120.46 KiB) 3022 zobrazení
Demont

- IMG_6130.jpg (111.68 KiB) 3022 zobrazení
tlacidla

- IMG_6126.jpg (93.7 KiB) 3022 zobrazení
Nainstalovane

- IMG_6132.jpg (79.22 KiB) 3022 zobrazení
Idrive ovladac

- IMG_6133.jpg (99.9 KiB) 3022 zobrazení