Piatok, 18. Júla 2014, 06:08
Po dost dlhej dobe tu konecne musim nieco napisat. Dlho som na baworaciku nic nerobil lebo sa venujem jednemu zauimavemu projektu a to crx turbo. Dufam ze ma tu neukamenujete ked to tu dam no moznoze to niekoho zauime. Jedna sa o zastavbu 1,6ky s povodnym vykonom 85kw. Turbo tlaci na 0,8baru a auto ma odhadovany vykon 230ps co je 170kw. Tento motor som nastastie nemusel ja riesit lebo je to neskutocne draha zalezitost to spravit na taku uroven ako je tento motor spraveny. Myslim tym rj motora celkove nadstavenie vstrekov, tlaku turba a vela dalsieho. Tento motor bol namontovany v civice no ta po nehode bola suca akurat tak na vrakac. Rozmyslal som do akeho auta supnem ten motor aby bolo este zivsie ako v tej civice (anglan). Zacal som sa pozerat po 3dverovej civice 5generacie no v dobrej cene sa nic nedalo kupit a natrafil som na crxku. Bol to risk lebo medzi autami pol 8rocny rozdiel a da sa povedat ze nemaju absolutne nic spolocne. Zastavba motora prebehla celkom v pohode, horsie to bolo s elektrikou. Povodna el. S crx musela ist prec a nahradal som ju s el. s civici. Bola to krkolomna cesta kedze kabelaz je stavana na uuuplne inu karoseriu a bola inak tvarovana, ine sterkre isli do svetiel, inak bolo riesene zapojenie svetiel, kurenia, stresneho okna a celej pristrojovej dosky. Vsetko toto som musel riesit sam aj napriek tomu ze som nikdy nic o el. Nestudoval. Po celkovom zapojeni celej kablovacky som zacal mat obavy ci mi to vobe vsetko vlezie pod palubovku, kedze crx mala menej el. veci tak mala aj malu poistnu skrinku. Nakoniec som to tam vsetko napratal a mohol skusit prve starty este bez zapojenia turba. Nastartovalo na prvy sup. Bol som milo prekvapeny ze som take niecomzvladol uplne sam bez ziadnej pomoci. Dalej som potreboval poriesit napravy aby to dokazalo ubrzdit ten vykon. Po rozobrati som bol prekvapeny ze japonci dost setria a ze cele napravy s hondy civic anglan s 98 ma take iste ako crx s 90teho roku. Potreboval som poriesit este jednu vec a to je ABS. Kedze napravy s civici mali abs tak som to viac menej vsetko mal. Jedine co com potreboval poriesit bolo upravit brzdove hadicky do rozdelovaca abs. Vsetko som pozapajal odvzdusnil som brzdy no akosi mi to nefungovalo. Neviem preco no zatial je to otvorena zahada. Bude sa to riesit no neskor. Este dalsia vec co ma caka je vyvaranie podlah kedze su prehnite. Nastastie to nieje nic strasne. Pridam tu aj neake fotky co som si robil fotodokumentaciu.
-
Prílohy
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-