Michal, turbina bude, uz pomalicky chystam a zhromazdujem nejake harampadie :). A spotreba pri beznom jazdeni zase vysla 10L

. Takze vaha bola asi OK a spravila to len ta dlha trasa. Kazdopadne zaujimave ze to dokaze tak malo zrat na dlhe cesty.
Bolo par dni volna, tak sa na tricke pracovalo. Uz predtym som si pripravil nejake blbosticky okolo m50 sania tak som sa teraz mohol naplno pustit do vymeny. Len v skratke pre ludi ktori by nahodou netusili preco sa (vraj) oplati davat m50b25 sanie na motor m52b25 : Ako vidno na fotkach M50 sanie ma o celkom dost sirsie kanaly pre privod vzduchu do motora. Dakde na nete som vycital ze prietok vzduchu je o 40% vacsi nez u serioveho uzkeho sania motora m52. Cize motor by mal zvladat lahsie nasavat vzduch, nasat o o kusok viac, jednotka tomu strekne o kvapku viac vonaveho benzinu, a tadá - vyssi vykon by mal byt na svete. Co som ponachadzal grafy z brzd kde jedinou upravou bolo sanie m50 a zvody m52b28, tak ludia namerali cca rovnych 200 koni, +- nejake desatinky. Ja som zvody nechal tak ako su. K tomu som na dakom grafe nasiel rozpravku o 196ps. Kdoví, mozno to je pravda.
No, vratme sa k mojmu bombastickemu High HP m50 intake manifold performance swapu, z ktoreho sa ludia na nete rozplyvaju akoby presadli z m40 do v8. Zacal som od skoreho rana, hned ako som sa zobudil, vonku bola este tma (aspon myslim), bolo totiz len 11:00 doobeda. Po zaparkovani do garaze som sa pustil na cestu do neznama - neprebadany motor m52 ktory som zatial poznal rozobraty akurat z fotiek. Elektrika vstrekov odpojit, benzinove hadice, nejake dve hadicky na vodu do klapky, lanko, a nejake podtlakove hadicky takytak. Povolit samotne sanie a uz to slo dole. (musim uznat ze tento motor je aspon co sa tyka takychto praciciek rozumnejsie rieseny nez m20. Netreba pchat ruky pod sanie a po hmate triafat nejake matice :-) ). Po zhodeni sania som zacal riesit ako ten hadickovy system prehodit na m50 sanie kedze rezat do sania som nechcel z dovodu pretlaku v blizkej buducnosti. Hoc to na zaciatku vyzeralo mierne komplikovane, je to jednoduche. Na vsetky podtlaky kde sa to dalo som pouzil moje oblubene modre silikonove hadicky, ktore sa mi zatial osvedcili. Medzitym dorazila slecna pre ktoru je takato uprava uplna banalita tak si sla zdriemnut (na fotke zachyteny tazky zivot priatelky petrolheada

) . Ako som sa tak tmolil okolo motoroveho priestoru tak som zbadal cidlo tlaku oleja a teda som vyhrabal v utrobach garaze cidlo tlaku pre budik, aj s T medzikusom ktory som nastastie nevyhodil

, a tak som sa rozhodol po pol roku znova spojazdnit aspon dva z tych 3 pridavnych budikov ktore tam uz dlhu dobu len svietia a nic neukazuju. Takze po poskladani mam presne udaje o tlaku oleja a tlaku (teda momentalne iba podtlaku) v sani :) . Kupodivu pri skladani slo vsetko hladko, a motor na prve otocenie klucikom nastartoval a drzal si zdravy volnobeh, a nebolo treba patrat po zdrojoch problemov, lebo ziadne neboli. Dokonca ma za tepla teraz volnobeh o par otacok vyssi lebo tam nieje nikde ani len drobna netesnost. Takisto som odje... odstranil separator oleja ktory bol uz cely zamrdany vselijakymi srackami. Ked to jazdilo tak som sa rozhodol vyuzit konecne to COcko, a tak som si zvaril konzolku pre uchytenie plynoveho pedala k podlahe (uz to bolo cele odhnite a pedal mi tam lietal). Dalo sa to spravit lepsie ale takto mi to staci. No a dojmy z jazdy? Ako vsade tvrdia ze po vymene to ma 200 koni, tak je to hlupost.... Ma to aspon 278ps a myslim ze konecne mozem davat sprinty proti ///Mkam!

. Ale prd.... pri prvej jazde sa mi ani nezdalo ze by to daco spravilo, akurat ze mam pocit ze sa tomu motoru lahsie dycha. A myslim ze nad tych 4500 otacok to ide kusok lepsie. Vsade som cital ze RJ si na to musi zvyknut a mierne si poupravit mapy aby to slo tak ako ma, a trva to nejake tie kilometre ale tomu tiez neviem ci mam verit. Ale celkovo to asi ide o kusok lepsie. Hlavne ze mam to sanie 100% tesne, a pripravene na nejaky ten drobny tlak :). K zlozitosti swapu - je to jednoduche, ale treba tam upravit viac veci, hadicky, a dokonca som musel jednu vodnu hadicu co ide do skrtiacej klapky prerobit, atd. Ale da sa to bez komplikacii :)