... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
dedo1
Auto: Holup na masle
Kraj: Banskobystrický

Re: [E46 328i Touring] začinam s audiom str 27.

Nedeľa, 30. Júna 2013, 22:21

ja som mal v starom aute, presne toto radio, a iPOD cez fullspeed kabel, a neriesil som nic ine. Zostava bola myslim ze viac ako slusna, a dobru MP3 a cd je rozdiel. Nie vzdy je velky, zavisi od zanru, kvality povodnej nahravky a pod. Ale je. No v aute za jazdy je to nezmysel riesit, pretoze ruchy v aute spolahlivo skryju vsetky detaily. Na mieste to je pocut, ale za jazdy je to takmer nepocutelne. Osobne by som siel cestou full speed kabel, 40+GB Ipod, a mas po starostiach, raz za cas vytiahnes ipod z kastliku, zosynchronizujes nove skladby v kniznici, a mas pokoj na par mesiacov. FS kabel umoznuje totiz nie len ovladanie priamo z radia, ale aj nabija. Ak sa chces vyhnut kope CD v aute je to najuserfriendly, a easytouse kombo. Skusal som viac variant, ale toto MNE vyhovovalo najviac. Ipod sa da kupit za 5 korun uz, moze byt hocijaky stary, vyberies podla velkosti HDD, Baterka a pod, ti moze byt jedno, a zvukovo je to tiez velmi fajne/porovnaval som cd vs. 320mp3 z ipodu/, takmer totozne. nie uplne, ale dostatocne blizke na to aby som neriesil CD po aute. Aj ked par som ich vozil, ale pouzival som ich len ked som chcel machrovat "ako super mi to hra".
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov

skoki
Autor témy
Auto: BMW e46 328i touring
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 1. Júla 2013, 05:41

je to jedna z variant, kabel na ipod mám takže to by problem nebol. Uvidím este, mozno skončím nakoniec na ipade :-)

skoki
Autor témy

Pondelok, 8. Júla 2013, 20:42

pokračujem dosť pomaly, nemám vobec čas :evil: znovu som prepajkoval tie drbnute kable tak dufam, že to už bude konečne v poriadku a plne funkčne, plus mi ujo na freze spravil otvory do panelu na nove dve tlačitka, potreboval by som však tri ale neni už miesto :mrgreen: keby ste nahodou mali niekto panel s aspoň dvoma tlacitkami z e46 ideal spustanie zadnej roletky a asc piste mi pm

Obrázok

Obrázok

michaltt
Kraj: Košický

Utorok, 9. Júla 2013, 00:58

mys_iak napísal:
urcite Origo hudobne CD a mp3 bude rozdiel aj ked to bude 320kbps.... a cim kvalitnejsia zostava to bude tym to bude rozoznatelnejsie :)

Dam ti 100 euro ak rozoznas 320kbps mp3 a stopu z CD.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

dedo1

Utorok, 9. Júla 2013, 05:58

Michal, da sa to, aj ked to nie je priepastny rozdiel, a zalezi dost na konkretnej skladbe, ale ako hovorim rozdiel sa da rozoznat

michaltt napísal:

Dam ti 100 euro ak rozoznas 320kbps mp3 a stopu z CD.

skoki
Autor témy

Utorok, 9. Júla 2013, 18:39

Hurááááá, konečne mi to plne funguje :mrgreen: prikladam aj foto umiestneneho radia. Nie je to este uplne na 100% lebo to pojdme dať zvnutra poflockovať aby to bolo ako origo :D

Obrázok

Obrázok

dedo1

Utorok, 9. Júla 2013, 18:59

Si vazne frajer, klobuk dolu :thumbup:
skoki napísal:
Hurááááá, konečne mi to plne funguje :mrgreen: prikladam aj foto umiestneneho radia. Nie je to este uplne na 100% lebo to pojdme dať zvnutra poflockovať aby to bolo ako origo :D

Obrázok

Obrázok

skoki
Autor témy

Streda, 10. Júla 2013, 14:46

tak do konca týdňa by mal prijsť zosilovač na predne repro rainbow ipaul 4.300 a v pondelok si idem po predne repro focal 165 KRX2 :mrgreen:
Pôvodne som zamýšlal iné repro, dufam že to bude spolu fungovať. Ešte som neni rozhodnutý či to zapojiť do aktivu alebo to dam cez výhybku na pasiv....

Obrázok

Obrázok

dedo1

Streda, 10. Júla 2013, 15:35

Ak chceš aktív, možeš zabudnúť na IMPRINT, ja som mal pasív a IMPRINT a bolo to velmi dobré. Ak nič nezanedbáš pri montáži, to znamená, poriadne osadiť repro, poriadne vytlmiť dvere atď, čo asi tak nebude, ako sa pozerám, tak to bude po kalibrácii dobré. Aj keď ja osobne by som asi skôr išiel cestou 2 kanal na kompá pasív, na basovú sekciu by som asi aj nechal, nemusí to byť zlé to čo máš. Akurát bedňu by som urobil z MDF-ky, a nie drevotriesky. Ale to je detail, ktorý môžeš riešiť, keď už nebude čo .

skoki
Autor témy

Streda, 10. Júla 2013, 16:07

Aha, až tak do detailov tomu nerozumiem, čiže keď pojdem na aktiv nebudem môcť využiť imprint? Trosku sa toho aktivu bojim lebo s tým nemám žiadne skusenosti, no aj napriek tomu som kupil 4 kanal :-) Asi ho premostim a teraz zapojim na 2 kanaly a uvidim ako to bude hrať. Ak sa osvedci tak kupim aj druhy zosik rainbow na basak a cele to upratam v kufri a potom pojde basak do podlahy na miesto rezervy a bude už určite z MDF :-)

dedo1

Streda, 10. Júla 2013, 19:13

Uprimne si myslim, ze akykolvek DLS zosik je lepsi ako ten ipaul, tie zosiky su skor o vzhlade ako o zvuku, ale nie je to uplna tragedia. Ked je uz doma, nevadi, nie je to vyslovene zle, ale za tie prachy sa da aj lepsie vybrat. K tomu imprintu, ono to funguje tak ze meria kazdy kanal zvlast, a kazdy kanal sa snazi naladit co najlepsie, ale ma to odmedzenia. Na basaky je samostatny algoritmus, ale ostatne berie ako full pasmo, cize vyskace by ladil ako predne a stredobasy by boli ako zadne, a to by bolo zle, ja som to skusal a bolo to na hovno. A aktiv musis vediet nastavit, treba nastavit presnu deliacu frekvenciu, a samozrejme aj presne, a spravne strmosti a vsetko aby to hralo pekne vyrovnane. Dovolim si tvrdit, ze pre nie uplne zdatneho audio montaznika je pasiv dvoj-pasmo plus sub do auta naj kombinacia. Nejdem sa tu rozpisovat, pokecame na nive :wink:

Etnies_za
Auto: Bmw e61
Kraj: Žilinský

Streda, 10. Júla 2013, 23:15

s tymto radiom by si u teba aktiv vobec neriesil ... na aktiv je najlepsie riesit externy procesor , trojpasmo plus subwoofer
BMW E61 525da 2004
BMW F31 320d 2019

skoki
Autor témy

Štvrtok, 11. Júla 2013, 06:34

pojdem s najväčšou pravdepodobnostou do pasivu a trojpasmo aktiv bude urcite raz tiež, len musim nabrať skusenosti :D

skoki
Autor témy

Štvrtok, 11. Júla 2013, 17:45

signalove kable už su doma, značka kicx :-)

Obrázok

skoki
Autor témy

Nedeľa, 14. Júla 2013, 19:26

včera som natiahol signalove kable stredom auta a všetko poskladal. Repro kable natiahnute este nemam, lebo som nevedel dať dole plasty na prahoch dverí a nechcel som tam nieco urvať. čiže zatial hram s radiom alpine na seriovom repre plus basak cez zosik. Dufam že čo najskor osadim aj nove repro a porom prerobim aj kufor, basak chcem osadiť do podlahy :D

nejake foto:

natiahnute signalove kable
Obrázok

stale zhanam tlacitka do panelu, tak zatial iba diery :mrgreen:
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných