... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Re: [E91 320D M47T2 11/2005] cuir

Utorok, 11. Októbra 2016, 17:58

Pozeram, ze mas natacacie xenony, ako sa ti tam podarilo vycistit tu sosovku zvnutra? Je tu na fore navod, ako to vybrat cele zo svetla ale jednak to vyzera dost komplikovane a navyse neplati to pre verziu s natacacimi svetlami, pretoze tam sa to cez tu dieru nezmesti....ako sa ti to teda poradilo? :)

cuir
Autor témy
Auto: E91 320D
Kraj: Bratislavský

Utorok, 11. Októbra 2016, 21:36

lulu991 napísal:
Pozeram, ze mas natacacie xenony, ako sa ti tam podarilo vycistit tu sosovku zvnutra? Je tu na fore navod, ako to vybrat cele zo svetla ale jednak to vyzera dost komplikovane a navyse neplati to pre verziu s natacacimi svetlami, pretoze tam sa to cez tu dieru nezmesti....ako sa ti to teda poradilo? :)

vyndej svetlo, otevri zezadu deklik a TORXem vysroubuj male vruty, ktere drzi clonku co dela lom svetla. Samozrejme vytahni xenonovou vybojku. Tim ze uvolnis tu clonku, tak bude mozne se dostat vatovou tycinkou po cele vnitrni stene cocky. Ta clonka v prisrtoubovanem stavu dost zavazi,kdyz ji uvolnis tak se da vyklonit tak,ze se dostanes vsude. Takze zadne dramaticke rozebirani svetla se nekona. Zkousel jsem svetlo i rozlepit ,ale bohuzel je tam takove lepidlo, ktere rozlepeni svetla bez nevratne destrukce skutecne neumoznuje. Cili jsem se musel spokojit s timto stylem vycisteni. Samozrejme by se mi libilo vycistit zevnitr i kryci plexiskla ,ale bohuzel. Nejake svetla jsem uz i rozebral ,ale toto skutecne bez viditelneho poskozeni korpusu rozdelit nejde. Nicmene i tak je rozdil naprosto brutalni. Coz jasne dokazuje fotka.
Nejlepe se mi to darilo cistit cisticem na KN filtry..ten krasne pobiral spinu a nezanechaval zadne stopy (mapy po zaschnuti) a neuvolnovaly se ani chloupky z vatove tycinky.
Tak at se zadari..doufam ,ze takto ti odpoved staci :)

cuir
Autor témy

Streda, 12. Októbra 2016, 16:43

cha! jeste jsem zapomel na senzor co resi vejsku svetel... vepredu se v tom hrabal nejakej prasopes a nejen ze ho blbe zapojil ,ale aji ho znicil. Takze zanovni senzor za 2000kč

cili update celkovych nakladu vcetne porizovaci ceny je aktualne 232 311Kč

kubajz79
Auto: E90 325i
Kraj: Zahraničie

Streda, 12. Októbra 2016, 22:18

až po to DPF-ko jsem ti fandil.to si mne zklamal...

cuir
Autor témy

Štvrtok, 13. Októbra 2016, 08:26

kubajz79 napísal:
až po to DPF-ko jsem ti fandil.to si mne zklamal...
Tak to me mrzi :D ne kecam. Je mi to jedno. Nicmene toto auto se prodavslo oficialne i bez DPF. DPF mivaji auta ze zemi jsko je Italie, protoze v pripade koupe dostanou statni ulevu tskovou, ze jim to tu zvysenou cenu za DPF vynahradi. U nas nic nedostanes. Jen se vymysli represivni opatreni aby jsi jen platil, ale podpora one uzasne radoby ekologie nikde. A ja nedam X desitek tisic za filtr jen kvuli tomu abych mel pocit, ze jsem eko. To ty penize investuju do brzd, podvozku a dalsich jinych skutecne bezpecnosti prospesnych veci. Navic ekologicky prinos Dpf je stejne diskutabilni.
Jakej mas na to ty nazor?

PristineShip
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 13. Októbra 2016, 08:38

pri DPF vobec nejde o ekologiu ale o zdravie. Ten bordel z vyfuku ma realne nasledky na dychacie ustrojenstvo.

xener
Auto: biele, sede, modre

Štvrtok, 13. Októbra 2016, 10:55

nato ako sa vyznas v autach, ma prekvapuje ze nevies ako funguje dpf.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

kubajz79
Auto: E90 325i
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 13. Októbra 2016, 17:52

svým způsobem máš pravdu.pokud eu tlačí výrobce ke stále nižším emisím,měla by taky dohlédnout na dostupnost náhradních dílů s tím spojených (např.dpf) vzhledem k jich životnosti.
taky ale platí,že pokud chceš opičku,musíš mít na banány.
neříkám,že je to zrovna tvůj případ,ale fakt mě vytáčí všichni ti majitelé turbodiselů,ze kterých při šlápnutí na plynový pedál letí oblaka dýmu.a to jen proto,že tito myslí podobně jako ty.přece za to nevyhodim takové prachy.a tak jezdí z vybrakovanýma katama a dpf,s prochcávajicíma nebo ještě lépe propalenýma vstřikama.jak s oblibou říkám,jsme hold národ tdi-čkařů.nejlépe oktavka v dehtu co jezdí za pět.ale vrazit do toho korunu,to už ne.
já vždy vlastnil auto dle svých možností,tak abych jej dokázal udržovat v rozumném stavu a nehledal alternativy jak s tím či oným vyjebat.
hlavně nic ve zlém.ber to jako názor člověka který si myslí,že nafta patří do traktorů.
dnes jsem mimochodem shlédl video z stk a pravděpodobně už dalšíma emisema neprojdeš.
věřím,vzhledem k tomu jak to šlechtíš,že v tvém případě dojde i na koupi dpf.

cuir
Autor témy

Štvrtok, 13. Októbra 2016, 20:34

PristineShip napísal:
pri DPF vobec nejde o ekologiu ale o zdravie. Ten bordel z vyfuku ma realne nasledky na dychacie ustrojenstvo.
no o tom zdravi je to jeste diskutabilnejsi :D
tento manik udelal moc peknou a pomerne laicky pojatou bakalarskou praci, tak ze z toho zaver pochopi uplne kazdej.
Tak si to proctete... nerikam, ze je DPF spatnej, ale jeho ekologicky a i zdravotni prinos proste nevidim. A za to zkratka nejsem ochotnej platit. Dostat na nakup dotaci tak ho tam klidne budu mit, i za cenu vyssi spotreby vozu... ale jinak proste ne.
https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=65274

cuir
Autor témy

Štvrtok, 13. Októbra 2016, 20:35

xener napísal:
nato ako sa vyznas v autach, ma prekvapuje ze nevies ako funguje dpf.

viz odkaz na bakalarskou praci... myslim si, ze vim jak funguje DPF..

cuir
Autor témy

Štvrtok, 13. Októbra 2016, 20:42

kubajz79 napísal:
svým způsobem máš pravdu.pokud eu tlačí výrobce ke stále nižším emisím,měla by taky dohlédnout na dostupnost náhradních dílů s tím spojených (např.dpf) vzhledem k jich životnosti.
taky ale platí,že pokud chceš opičku,musíš mít na banány.
neříkám,že je to zrovna tvůj případ,ale fakt mě vytáčí všichni ti majitelé turbodiselů,ze kterých při šlápnutí na plynový pedál letí oblaka dýmu.a to jen proto,že tito myslí podobně jako ty.přece za to nevyhodim takové prachy.a tak jezdí z vybrakovanýma katama a dpf,s prochcávajicíma nebo ještě lépe propalenýma vstřikama.jak s oblibou říkám,jsme hold národ tdi-čkařů.nejlépe oktavka v dehtu co jezdí za pět.ale vrazit do toho korunu,to už ne.
já vždy vlastnil auto dle svých možností,tak abych jej dokázal udržovat v rozumném stavu a nehledal alternativy jak s tím či oným vyjebat.
hlavně nic ve zlém.ber to jako názor člověka který si myslí,že nafta patří do traktorů.
dnes jsem mimochodem shlédl video z stk a pravděpodobně už dalšíma emisema neprojdeš.
věřím,vzhledem k tomu jak to šlechtíš,že v tvém případě dojde i na koupi dpf.

uf... co myslis tim propalene vstriky?
jinak to ze nekterym vocasum TDI huli jak lokomotiva byva zpravidla tim, ze maji v kasi turbo a chcije jim pres nej olej vrchem spodem... Treba u me by jsi pri jizde za mnou zadny dym nevidel. Cernej vejfuk mam, to je jasne ,ale viditelne mi to nehuli, protoze to proste mam v dobrem technickem stavu.

a jinak taky doporucuju odkaz na bakalarskou praci... je tam i srovnani nafta do kamen VS benzin :)
A to nejsem zadnej skalni zastance naftaku... je mi to pomerne jedno cim jezdim. Druhe auto mam 2,5L benzin sestivalec do V :D Ale priznejme si..neni to uplne rodinny vuz s idealni spotrebou :)
a jinak v klidu... ja rozhodne diskuse na netu ve zlem nikdy neberu... aspon si vymenime zkusenosti, pohledy a nazory... ;) proto jsem vam sem taky postul tu bakalarku.

xener

Piatok, 14. Októbra 2016, 05:41

rozdiel medzi starymi motormi a terajsimi je v tom ako riesia palivo vo valci , vylepsili sa vstreky, kompjuter to riadi ovela efektivnejsie ako v minulosti ked len riesil kolko a ako dlho. vo vysledku to pre zdravie znamena to, ze pevne castice vzniknute horenim su o dost mensie, lahsie a tym maju iny rozptyl vo vzduchu aj ucinky v plucach.
ked vojdes do cierneho oblaku z oktavie 2002 , tak si menej uskodis ako ked pojdes za modernym autom bez DPF, za ktorym nie je ziadny dym.

cuir
Autor témy

Piatok, 14. Októbra 2016, 09:03

xener napísal:
rozdiel medzi starymi motormi a terajsimi je v tom ako riesia palivo vo valci , vylepsili sa vstreky, kompjuter to riadi ovela efektivnejsie ako v minulosti ked len riesil kolko a ako dlho. vo vysledku to pre zdravie znamena to, ze pevne castice vzniknute horenim su o dost mensie, lahsie a tym maju iny rozptyl vo vzduchu aj ucinky v plucach.
ked vojdes do cierneho oblaku z oktavie 2002 , tak si menej uskodis ako ked pojdes za modernym autom bez DPF, za ktorym nie je ziadny dym.
a co teprve pokud vejdes do neviditelneho dymu za autem co ma Dpf. Tam v podstate vse co leze ven je tak male ze 100% toho je pro cloveka skodlive a navic takto perfektne male odfiltrovane castice nemaji uz ani moznost se uchytit na vetsi a byt tak strzeny jinam nez do plic cloveka. A opravdu z toho neleze jen para, jak se mnohde uvadi. Takze jizda po dalnici s otevrenym oknem se vlastne stava takovym neviditelnym smrtelnym tunelem. A to se nebavime o tom, ze bylo treba vyvoje. Vystavby fabrik, fabriky pro vyrobu potrebuji energie jejichz vyroba je take zatez, lide co se do fabriky musi dopravit, protoze je nekde na zelene louce mimo obec jak je dnesnim trendem. Takze dalsi zarez do krajiny. Zkratka neverim celkove prinosnosti tohoto zarizeni. A to ze nekdo odstrani cernej kour, ale necha tam neviditelneho zabijaka, tak to je trochu lhani vsem do kapsy. Takze to procento skutecne skodlivych latek je vlaste zjednodusene receno stale stejne.
A nekdo muze namitat, ze kdyz to nefunguje, tak jak to ze to projde prisnejsima limitama pri mereni emisi?
No protoze toto mereni zdaleka neresi prave ty skodliviny, ktere jsou skutecnym problemem. Opet je to naznaceno v textu te bakalarske prace. Cetl jsem i odbornou studii na toto tema. Az nebudu na mobilu zkusim ji dohledat.
A opet jen na zaver dodam. Nerikam, ze Dpf nedela nic. Ale v souctu vsech faktoru je to dle meho k nicemu a nevidim duvod za to platit. Ale budu li to mit zdarma tak to v aute klidne budu vozit. A ne ze bych na to nemel, jak tu bylo napsane o opicce a bananech. Ale nevidim duvod toto podporovat.

xener

Piatok, 14. Októbra 2016, 09:20

o akom neviditelnom zabijakovi tu pises? trosku to rozober.
skusim este jednoduchsie, vsetko co ide z dymiacich starych nakladakov a vytunovanych ceskych TDI v pohode odfiltruje uhlikovym kabinovym filtrom, ktory sa ale bohuzial na moderne auta s DPF off absolutne nechyta.
ale tvoj pristup je proste u vacsiny ludi zo stareho bloku vrodeny a bude dlho trvat kym pochopia, ze aj ked oni svoj zivot preziju relativne v pohode a setreni na vsetkom co sa da ojebat, ale ich detom a detom ich deti sa budu rodit mongoloidne deti, pokial sa zmeny neurobia teraz, pretoze potom na to bude uz neskoro.

PristineShip
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 14. Októbra 2016, 09:46

tym detom predsa dame precitat bakalarsku pracu!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných