Ahojte všetci

,
pred časom mi vypovedalo službu moje ľudové vozítko (rozumej Volkswagen Polo Classic 1.4), ktoré bolo zároveň mojim prvým autom

. K autu som mal veľmi silný citový vzťah, sám som na ňom najazdil cez 40 tis. kilometrov a mal som ho ešte od výšky. Podarilo sa mi ho dať dokopy, avšak vzhľadom na tisíce najazdených kilometrov ročne, ktoré bežne urobím, si na ňom dlhé trasy už netrúfam spraviť.

Po dlhom hľadaní, zvažovaní a skúmaní som sa rozhodol pre Bavora. Keďže časom sa plánujeme so snúbenicou rozrásť, stavil som sa combíka, najlepšie bez potreby vlastniť ropnú vežu v Sudáne pre účely jeho kŕmenia. Pred mesiacom ma oslovila ponuka BMW e91 318 d , Touring, 100 kw po facelifte z roku 2008. Vedel som, že tieto modely trápia nadmerne naťahujúce sa reťaze a s tým súvisiace riziko (často trvalého) poškodenia motora. Predošlý majiteľ sa poistil a preventívne vymenil celú rozvodovú sadu za originál sadu z BMW. Repasoval turbo a axelerátor, vymenil baterku, olej, zadné priečne ramená, kladky, tyčky stabilizátora, tlmiče a všetky filtre. Po zohľadnení týchto výmen, stavu auta a dohodnutej ceny som neváhal.
Autíčko má 6 stupňovú manuálnu prevodovku, nadštandardnú výbavu a absolútne nedotknutý ako interiér, tak aj exteriér. Aktuálne má nazajdených 138 tis. kilometrov, z toho 2 tisícky som už spravil ja. Do auta bol predošlým majiteľom namontovaný Defender Lock a autoalarm DS500 CAN od TSS Group, ktorý momentálne neviem aktivovať.
Chcem sa Vás teda spýtať, či máte skúsenosti s týmto druhom vozidla, prípadne so spomenutým autoalarmom a jeho aktiváciou. Za všetky rady budem, prirodzene, vďačný.