Streda, 8. Júna 2016, 23:13
Trošku refreshem tento román, aj keď veľmi nerád.
Bezchybného chodu motora som si dlho neužil. V priebehu apríla som si všimol, že mi trochu zadymí z výfuku, keď pridám. Prv som si myslel, že sa mi to len zdá, ale keď mi za deň vypísalo 5x check oleja, tak som si povedal, že asi treba kuknúť a teda dolial som a zobral som to tak, že asi separátor oleja - membrána to vzdala a treba novú. Auto to zaklincovalo tým, že jedného rána pri státí v zápche som začal cítiť, že mi vynecháva jeden valec. Skúsil som preštartovať, ale nepomohlo a postupným odpájaním cievok som zistil, že mi nepáli 6 valec.
Takže som objednal separátor, na ktorý som dlhšie čakal (origo BMW) a pri zhadzovaní sania sme zlomili tú prívodnú trubku. Tak že OK, kúpime aj tú, Jaro ju mal v ponuke, ale došla na M60, ktorá to má inak riešené, takže poslať späť a origo BMW od Martina46. Pritom som skontroloval vstreky a zase tam boli nasraté také šupinky, tak som ich vystriekal liehom a vyčistil. Došla mi aj tá trubka, ale veľmi ochotný a šikovný človek (ViktorDDD) nemal zrovna čas, tak som si povedal, že to zložím sám a 6 hodín som strávil skladaním. Strašne som sa tešil, už len naštartovať a budeme zase brázdiť cesty. Dal som dobiť baterku, naštartoval som, trošku to kuckalo, lebo tam bol ešte vzduch, pár krát preštartoval, ale potom už len cvakol štartér - baterka to vzdala. Dal som ju zase nabiť a dneska som ju chcel nahodiť a konečne ísť na strednajší zraz na 5ťke.
Ale dopadlo to ako to dopadlo : baterka nabitá, dal som ju tam, otočím kľúčom a nič, cvakol štartér. Po pár pokusoch ho nakoniec naštartoval, ale išiel stále divne. tak že ho nechám, nech chvíľu pobeží. Ale asi po 5 minútach sa začal z výfuku valiť hustý dym do biela, tak som to radšej vypol a ešte aj po vypnutí motora sa z výfuku trošku valil dym.
Čiže auto je stále nepojazdné, asi prdlo tesnenie pod hlavou a možno aj simeringy ventilov už dožili, dúfajme, že nič vážnejšie......a to sme "slávili" prvé výročie, čo je u mňa a takto sa mi to odvďačilo......