s e39 M52 motorom som si svoje užil a tak isto problém s "prasknutým tesnením" (samozrejme nič prasknuté nebolo) pod hlavou...
Podľa čoho si usúdil že je prasknuté tesnenie? lebo to žlté semeno čo ty popisuješ sú mnohokrát mylné diagnózy zo strany mechanikov, ktorý o týchto motoroch moc nevedia a posudzujú poruchu BMW na základe prasknutia hlavy pri fábii 1.4 benzíne. Samozrejme nič v zlom
Je už chladné obdobie.. Pokial sa na aute v poslednej dobe nejazdilo, auto sa štartovalo za studena, respektíve jazdilo sa s ním len na krátke vzdialenosti, tak ten žltý maglajz je úplne bežný a s prasknutím hlavy, resp. prdnutím tesnenia pod hlavou to na 99% nemá nič spoločné..
Už som sa stretol s prípadom kedy kamarát kupoval taktiež e39 s prasknutým tesnením, zohnal druhý motor.. Tak isto.. žlty povlak okolo viečka, auto sa stále prehrievalo a neskutočný tlak v hadiciach... Odpoveď zo servisu, prasknutá hlava alebo tesnenie... Nakoniec sa vymenila vodná pumpa, termostat, oil separator, PORIADNE SA AUTO ODVZDUŠNILO a auto jazdí dodnes... Je to častí problém motorov M52.
Prasknutie tesnenia, resp. prasknutie hlavy sa u tohto motora prejavuje nasledovne: 1) Auto ma problém so štartom za studena... a následné dymenie na HUSTO bielo aj po dlhšej dobe - cca 50km (dymenie na bielo po štarte nie je taktiež problém v zimnom období). 2) Z výfuku je jasne cítiť, sladký zápach nemrznúcej zmesy z chladiča.
Pokiaľ sa ti toto neprejavuje tak si na 99% rozobral motor zbytočne.