... všetko o BMW ...
venox napísal:Len sa neboj a neber tie keci hore ako pravdive:
pokiaľ bola kúpna zmluva uzavretá podľa Občianskeho zákonníka, zákon ukladá predávajúcemu všeobecnú povinnosť, aby kupujúceho pri dojednávaní kúpnej zmluvy upozornil na vady, o ktorých vie. Ak nastane prípad, keď dodatočne vyjde vada najavo, na ktorú predávajúci kupujúceho neupozornil (skrytá vada), vzniká na strane predávajúceho zodpovednosť za vady (napriek tomu ak o nej nevedel). Kupujúci má v tomto prípade právo na primeranú zľavu z ceny (zodpovedajúcu povahe a rozsahu vady) alebo má právo od zmluvy odstúpiť, ak ide o vadu, ktorá robí vec neupotrebiteľnou. Právo odstúpiť od zmluvy má kupujúci aj v prípade, ak ho predávajúci ubezpečil, že vec má určité vlastnosti, najmä vlastnosti vymienené kupujúcim, alebo že vec nemá žiadne vady a toto ubezpečenie sa ukáže ako nepravdivé.
Určite kontaktuj predavajuceho a dohodni si aspon kompenzaciu z ceny. Vies ono sa krasne inkasuje ale ked nastane zodpovednost -> uz nie je toho co by znasal nasledky. Pokial si v zmluve nemal ze motor je KO alebo auto nepojazdne tak nie je o com.
davtex napísal:Taktiez dakujem za pitchung na drahy servis M5 od ludi, ktori M5 videli tak akurat na obrazku a 2x na zraze. Snad som svojpravny a pozrel som si co kolko stoji predtym ako som kupoval auto.
Pri jazdne "na kokota" mi to papkalo asi 30L(dalo by sa ovel viac), no pri normalnej jazde sa da chodit tak za 18L. Pri normalnej jazde s obcasnym blaznenim je to 20 - 24L. Vsetky hodnoty su uvadzanie pre mesto
davtex napísal:Vozenie - Presne co som cakal. Huci to, trasie sa to, pali to gumy, spliecha to benzin z vyfuku a to som skratka chcel. ....Pri jazdne "na kokota" mi to papkalo asi 30L(dalo by sa ovel viac),
revenge napísal:proste to bola vyššia moc a sudca sa nebude ani zaoberat 15rocným autom v hodnote jeho mesacneho platu tam je jasné že to auto už ma patričné opotrebovanie.
Keby kúpil nový voz a toto sa stane tak to je iné alebo s vymeneným novým motorom atd.
killer35 napísal:Odpalené ojničné ložiska muselo byť počuť, už pri kúpe tie neodchádzajú z dňa na deň![]()
LOKI napísal:
Teraz aku hodnotu auta si myslel? Nask maju sudcovia platy cca 2000-2500...myslim tie oficialne, nie tie, kde prizmuria oko apod![]()
Podla mna keby to bolo bezne auto, ides stym niekde na vylet alebo po 4 dnoch jazdenia do prace normalnou jazdou ti klakne, tak to ries. Toto je ale iny pripad, sam vies ako si na tom jazdil - tak ako kazdy kto si kupi tento typ auta a bohuzial si vybralo teba ked klakol motor. Oprav si to a jazdi stym dalej, keby si to kupil odomna, precitam si toto a ozves sa, ze chces povedzme liter za motor, tak ti odporucim nejakeho psychiatra.
slevin napísal:ojnicne loziska odidu behom sekundy ak nie su mazane spravne a cim vysich otackach sa to stane tym su vacsie skody...
Murtagh napísal:banned: nie kazdy ma na nove... a myslim ze v AAA maju este horsie auta ako od nejakeho sukromnika z ruky... Sice ti tam daju akoze zaruku, ale ak by sa nieco stalo, daju vinu tebe...