... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
kindlosch
Autor témy
Auto: E36 compact 328ti
Kraj: Zahraničie

Re: [E36 318ti Compact] -> 323ti

Pondelok, 20. Februára 2012, 20:36

johnyfly1 napísal:
v poode ja mam cas :mrgreen:
inac hore ten prvy compact..ta farba, super :shock:

barva je fajn,taková nepřehlédnutelná :D někde najdu fotku,kde stojím s E36 v Dakargelb a Hellrot mezi stříbrnými a černými...uplně bijou do očí :)

Obrázok
žlutý tu mám připravený pro Foxiho,aby měl full M-Paket
--------------------------------------------------------
Obrázok
zahladil jsem držáky na zapalovací modul pro máloválce + budu muset předělat držák na diagnostickou zásuvku...M52 kabeláž a kryt baterky pro 4válce nebyly v mnichově plánovány vedle sebe,tak je potřeba držák kousek šoupnout
---------------------------------------------------------
Obrázok
celou dobu jsem žil v domění,že DME je uzavřena v nějakém nedobytném krytu,ale vlhkost tam byla jako doma a je to tam pěkně oblezlé
---------------------------------------------------------
Obrázok
toto nepotřebuje komentář,snad jen Obrázok
----------------------------------------------------------
Obrázok
a tady už průserář čeká v koutě na svůj ortel
----------------------------------------------------------
Obrázok
jen tak pro zajímavost,co je zbytečné nepotřebné kabeláže(vlevo) a co stačí k provozu-světla,čerpadlo(vpravo)
to se chystá do zelené 318ti,jestli ovšem někdy vyjede

momentálně jsem z ní ukradl vstřiky s celou lištou,vrchní díl sání,škrtící klapku s kolenem a váhou vzduchu a napasoval na M43 motor,trochu to ožilo,lepší reakce na plynový pedál,trochu i spotřeba slezla,ale každý další start na teplém motoru se to cca minutu hádá.........ale pořád je to jen 1,6ka

Solty
Auto: mhd
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 20. Februára 2012, 20:51

Mať tak poriadnu výplatu a ne sociál slovenskú tak to robím ako ty len tak ďalej :thumbup: a ten ľahký zadok je pravda na snehu to je radosť ten compactík :twisted:

kindlosch
Autor témy

Streda, 22. Februára 2012, 22:28

Solty napísal:
Mať tak poriadnu výplatu a ne sociál slovenskú tak to robím ako ty

u mě je to s tou výplatou taky bída,po lednové výplatě jsem se musel na chvíli i zamyslet,jestli to nerozprodat na díly :cry:

Obrázok

ještě jednou fotkou to tady zaseru,pak už snad dám pokoj a budu jen potichu tvořit.....zde ještě před rozkladem na prvočinitele :smile: nevim proč,ale hrozně se mi ta fotka líbí

Foxi318ti
Auto: E39

Sobota, 25. Februára 2012, 17:52

pecka... a tie kable :D :D :D keby si potreboval s niecim pomoct napis kludne sms alebo na FB dorazim ... myslim si ze 2ruky navyse nezaskodia... aj ked tie moje niesu az take sikovne jak tvoje :)
BMW E46 320Ci
BMW E39 525dA Touring /EX/
BMW E36 318ti /EX/

kindlosch
Autor témy

Streda, 29. Februára 2012, 19:34

Obrázok

budíky,ten podklad Hamann půjde do pryč,zůstanou jen černé rámečky s "titanovým" pozadím a do nich bych chtěl M3 střeva - teplota oleje a červené rafičky

kindlosch
Autor témy

Sobota, 24. Marca 2012, 20:29

Becko napísal:
Kolega ty si správny maník !! :smile:
Compactík je model zatracovaný , no som rád že je tu majiteľov týchto modelov čim ďalej tým viac :)
Veľmi som zvedavý na výsledný efekt po dokončení ! :)
Držim palce , nech sa darí...
P.s: tie AZEV-y su fenomenálne !! :thumbup:

tak Azevy jsou fenomenální šišky,nedá se s tím jet víc jak 100km/h,ale ve městě to postačí
Obrázok
takto z boku to nevypadá nic moc,nejsou vidět kola zároveň s blatníky a těch xxx různých barev si nevšímejte :)

Obrázok
a ještě jsem si dnes přivezl po 2 měsících shánění 2 kusy 8,5x17 ET13

kindlosch
Autor témy

Nedeľa, 25. Marca 2012, 18:19

Obrázok
Obrázok

kindlosch
Autor témy

Piatok, 20. Apríla 2012, 21:32

zase sem něco přibleju

Abych s autem pohnul a měl dostatečné finance,tak modrý compact šel do světa(resp. ke kamarádovi z vesnice).Tudíž jsem bez auta,tak mě to nutí,nebo by mě mělo donutit,dotáhnout to co nejrychleji do zdárného konce.Ale práce kvapná,hovno platná,takže si hraju pěkně pomalu :)

Na podvozku nesmí zůstat ani kousek rzi,né že by jí tam bylo nějak hodně,ale srali mě takové ty tečky pod barvou...obroušeno zatím skoro kolem každého spoje a otvoru,abych se ujistil,že tam nic není,teď už tam jsou 2 vrstvy epoxidového základu,který trochu utlumil velké plochy
Obrázok

Pak jsem koukal na zadní část prahů zevnitř a objevil jsem zatím největší korozi na celém autě..naštěstí jen povrchovka,obroušeno,zatřeno a v pondělí jdu objednávat soudek vosku na dutiny
Obrázok

Když už mám teď tu munici,tak začínám nakupovat díly.Na auto si nedám žádnej salát,tak budu brát jen to nejlepší co jde.Jen mě mrzí,že LMI nedělá neodpružené čepy(jako např. Meyle HD),ale možná se ukáže,že to je třeba výhoda a i tak budu vědět o každém kamínku :D
Obrázok

Chystám udělat hokus pokus,podložky už jsou ve výrobě,tak uvidíme jak jsem to proměřil,každopádně by tomu šroubu pár mm navíc neuškodilo.Od DoDa jsem slyšel,že s tím někteří mívají problémy - po cca 500km,to musí přetahovat,protože se to samo povoluje i přes samosvornou matici(nevím zda i s lepidlem na závity)
Obrázok

A konečně se vrhnu na exkurzi do útrob tohoto,jsem zvědavej co objevím.Ale byl bych rád,kdyby mi vyšel jiný na pohled stejný motor,ale přesto výkonější :twisted:
Obrázok

A zase mám dilema s barvou,když jsem se zakoukal do AVUSBLAU :D

kindlosch
Autor témy

Utorok, 1. Mája 2012, 10:16

tak jsem se konečně koukl do útrob "motoru" -> jen 3 písty a blok K.O. - upálený hrany pístu,který se pak podívaly do stěn válců

v motoru se už někdo vrtal....hlavový šrouby nějaký přetažený,některý jsem skoro vytočil rukou,klemy přes vačice to samý,přední gufero na klice oblepený lepidlem,všechno podlepený kvantem silikonu a ten šroub u kliky,to už byla jen třešnička na dortu

jinak ty písty nevim,jak se to mohlo stát,nejdřív to vypadalo na podpálený ventily,protože to nemělo vůbec kompresi ale celá hlava s ventilama na pohled OK a pak to hrozně smrdělo od oleje a pod víkem emulze - olej tam šel okolo těch opálených pístů zespod+těsnění pod hlavou total KO,z toho tam šla zase ta chladící kapalina do oleje

Obrázok
rozborka motoru

Obrázok
přilepený gufero na klice

Obrázok
šroub chtěl taky na výlet,ale ol. čerpadlo ho zastavilo

Obrázok
Strongflexy od Mattyxe za což mu patří dík,že měl semnou trpělivost :D a druhej typ mřížky do M-tech nárazníku

Obrázok
aktuál :) ale dlouho už snad černej nebude,páč modrá je dobrá...a srát na M52B25 :)

Foxi318ti

Re: [E36 318ti Compact] -> 323ti K.O. motor -> 3xxti

Utorok, 1. Mája 2012, 10:40

hm... motora je skoda :/ ... takze co 328i ... M3?
BMW E46 320Ci
BMW E36 318ti /EX/

Solty
Auto: mhd
Kraj: Bratislavský

Utorok, 1. Mája 2012, 11:14

Kompakty mali aj motory z M3 :twisted: to by bolo zlo :twisted:

M3 compact

To celebrate the 50th birthday of the German automobile magazine Auto Motor und Sport in 1996, BMW M GmbH hand-built (at least) one official BMW E36 M3 compact. The car was tested and described in the June edition of the magazine.[12]

The car embodied all the mechanical (engine, driveline, suspension) and visual (bumpers, wheels, mirrors, dashboard) characteristics of the stock E36 M3. It was powered by the 321 DIN-hp 3.2-litre engine, and its colour was red with a black cloth/alcantara interior. It had the forged Styling 24M 5-doublespoke wheels that came standard on the M3 cabriolet, an exhaust with fairly centered quad exhaust tip, Recaro sports bucket seats, red four-point seat belts and an alcantara wrapped steering wheel and gear lever

Borisss

Utorok, 1. Mája 2012, 11:29

Solty napísal:
Kompakty mali aj motory z M3 :twisted: to by bolo zlo :twisted:

M3 compact

To celebrate the 50th birthday of the German automobile magazine Auto Motor und Sport in 1996, BMW M GmbH hand-built (at least) one official BMW E36 M3 compact. The car was tested and described in the June edition of the magazine.[12]

The car embodied all the mechanical (engine, driveline, suspension) and visual (bumpers, wheels, mirrors, dashboard) characteristics of the stock E36 M3. It was powered by the 321 DIN-hp 3.2-litre engine, and its colour was red with a black cloth/alcantara interior. It had the forged Styling 24M 5-doublespoke wheels that came standard on the M3 cabriolet, an exhaust with fairly centered quad exhaust tip, Recaro sports bucket seats, red four-point seat belts and an alcantara wrapped steering wheel and gear lever

Na doplnenie :wink:

http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/bmw-e36-m3-compact-655x482.jpg
http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/M3-ti-article-655x885.jpg
http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/M3-ti-article-2-655x893.jpg

kindlosch
Autor témy

Utorok, 1. Mája 2012, 15:24

M3 bohužel ne,to bych letos nevyjel :D ale časem bych určitě chtěl,až bude 100% fungující základ a dostatečné finance...stačila by i S52,kde je pořád expanzní nádobka na chladiči,u S50 neni místo kvůli double-vanosu a expanzka je na místě,kde mám teď akumulátor - ten by se musel přesunout do kufru jako u origo 323ti,ale tam je zas uplně jiná podlaha a řezat se mi moc nechce do karoserie

a chtělo by to celou bouranou Z3M,už jen kvůli celé zadní nápravě,která na compacta pasuje a je dimenzovaná na těch 321 koní,nehledě na ostatní věci

kindlosch
Autor témy

Nedeľa, 27. Mája 2012, 11:01

Obrázok
17" R.O.D. 58 s ET35 si moc nerozumí s 325mm brzdami - brzdič dře o paprsky
Obrázok
s ET13 by to šlo,ale ty bych na přední nápravu nikdy nedal

Foxi318ti

Nedeľa, 27. Mája 2012, 11:04

to je ale blbé... :/
BMW E46 320Ci
BMW E36 318ti /EX/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 21 neregistrovaných