... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

andrej5s
Autor témy
Auto: bmw 330d
Kraj: Trnavský

[E46 330D] 135kW diesel Mpower

Piatok, 4. Mája 2012, 12:00

Zdravím
po rokoch listovania bmwklubom som sa dostal k napísaniu môjho príbehu
e46 330D 135kW bolo autičko ktoré som si vybral ako nahradnú alternatívu k hladanému nissanu 200sx s14a kedže som bol dovtedy vlastníkom nissanu primera s ktorym nebol žiadny problem maximálna investícia bola olej a benzín , ale začal som snívať o zadnom náhone a ten nemala. 200sk-ky boli docela dosť za hranicou možností a ked som sa dočítal o 330D - pôvodne som zhánal 330i -kde bola prirovnavaná k dieslovej m3-jke bolo rozodnuté . Jednu som hned našiel na webe slovo dalo slovo a po týždni som letel pre ňu . stav bol taky aký bol ale motoricky bola v poriadku a to stačilo , mal som totiž za sebou slušne zlu skúsenosť s top golfom III , takže som si myslel že ceny oprav nemôžu prekročiť ceny možno tzv top modelov .
Skušobná jazda prebehla nad moje očakávanie auto ma tlačilo pri plnom plyne do sedadla a mal som pocit , že sa chce postaviť na zadne bol som očarený........aj dalšie týždne. Povedal som si že ho dam skontrolovať v origo bmw komplet nech ho cele prekopú aby som vedel čo ma čaka . Po niekolkych hodinách čakania vyparkovali auto s garáže vyumývané povysávane oči som si skoro vyočil že aký servis . cena 35 euro. A potom ma pánko s úsmevom a lá holywood posadil a predložil potrebné úkony .... úsmev my mizol ako ranná hmla a mozog sa snažil vrátiť čas...... cena kompletu x100.
Najazdenych na počitači skoro 120 000 chcel som ho predať ale z morálneho hladiska to nešlo keďže som vedel aké má chyby. Niekto na to má a niekto nie. Zaťal som zuby a cesta bmw fanatika mohla začať a čakalo ma omnoho viac......
Naposledy upravil/-a andrej5s v Piatok, 4. Mája 2012, 17:26, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
maiki
Auto: 02" E46 320d
Kraj: Bratislavský

Re: [ e46 330D ] 135kW diesel Mpower

Piatok, 4. Mája 2012, 12:26

pokracovanie nabuduce?? :roll:

dopis zvysok a dohod nejake foto, isto bude viacerych zaujmat, co znamena Mpower pri diesli :mrgreen:
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

andrej5s
Autor témy

Piatok, 4. Mája 2012, 13:25

Čo to znamená? spomenul som to v texte článok , ktorý ma naviedol na bmw bol tam silny opis zvuku motora a krásny ťah .... samozrejme že benzin trojliter by bol lepší ale akosi som nevedel natrafiť na pre mňa dostupnú cenu :(
Chcel som priradiť aj dáke foto ale akosi to nechce prejsť.....pozri album

maiki
Auto: 02" E46 320d

Piatok, 4. Mája 2012, 13:36

ja davam foto cez http://imageshack.us/ 8-[

no ja som myslel ze popises nejake tie zavady, co si musel musel riesit atd...
inak pekne auticko :thumbup:

a prajem vela km bez poruch a tazkosti :thumbup:
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

andrej5s
Autor témy

Piatok, 4. Mája 2012, 13:37

pokračovanie
v BMW vypísali veci ako tlmiče,predná náprava,riadenie,pneumatiky a brzdy docela slušná pálka .
Na klube bolo spomínané repasovanie riadenia tak som to skúsil po tyždni abstinencie jazdenia my chlapík vyúčtoval 300 euro a povedal ,že všetko o.k. Potešil som sa a odškrtol prvú položku . Na rad prišla predná náprava takže som objednal od Martina kompletku meyle hd a ďalšie odškrtnutie dalšie boli tlmiče komplet s uložením taktiež meyle a k tomu pružiny h&r nech to lepšie sedí + predna rozpera weichers jazdné vlastnosti +100% , potom brzdy zimmerman vrtané + platničky + hadičky . Pneu som kúpil jazdené , že 90% stav po rtoch mesiacoch to vyzeralo inak ešteže prišla zima . Takže nakup zimných a zoznam bmw bol ukončeny - paráda.

andrej5s
Autor témy

Piatok, 4. Mája 2012, 13:47

Cez zimu potrebuje človek používať kurenie .... a mne odišiel koncovy stupeň ventilátoru ten sa vymenil a prásk nejde ventilátor takže aj ten objednať od norika , konečne mi není zima. Konečne prišla jar a ja si hovorím , že som to docela zvládol . Dostal volnú jazdu na okruh slovakiaring .Ide sa na to , ale problém riadenie tečie tak som navštívil pána repasa že čo teraz . Odpoveď : môžem byť rád , že to vydržalo tak dlho lebo to riadenie bolo úplne na šrot , myslel som že sa mi to sníva on my zrepasoval riadenie na šrot vypýtal si 3stovky stým , že nič všetko o.k. -každý sa živí ako vie- takže opäť nákup riadenia , že v poriadku nema nabehane ani stovku tak verím a kupujem - zatial drží.

andrej5s
Autor témy

Piatok, 4. Mája 2012, 14:02

Mesiac som nič neriešil pneumatiky ako s formule - no čo musím pošetriť + na radu prišlo pár drobností ako biele smerovky, tacho krúžky ,v rámci udržby vzduchovy k&n filter .začalo ma dáko hnevať radenie a sem tam sa objavil dáky kopanec zo zadu - vyriešilo sa to vymenou oleja v prevodovke a diffe + vymena silentblokov bolo jedenoduche a nenákladne :D . Kedže pneu už končia tak že ideme na okruh a zase problém auto nejde netočí takže asi baterka , ale omyl bol to alternator takže následovala kompletná repase .Problem vyriešeny takže idem .... a zase nikam s pod kapoty stašidelny klepot servisák : je to servočerpadlo ja hovorím ,že asi remenica nejak sme sa nezhodli kolko aut som opravil ja? 0 on mnoho tak má pravdu . Servočerpadlo vymenené klepot pokračuje hmmm je to remenica uznáva chybu prácu neplatím servočerpadlo tiež a remenicu 50 na 50 aj s prácou faj poctivý ludia nevymreli . Dakujem.
Konečne sa dostávam na okruh zážitok sa nedal ani popísať a začínam pociťovať závislosť.
pokračovanie nabudúce

HAZARD
Auto: stare

Piatok, 4. Mája 2012, 14:11

tak toto je iny pribeh.by som to auto supol do dunaja asi lebo na toto by som neaml nervy.klobuk dole.nech uz konecne poslucha a prinasa radost z jazdy ako by to malo robit stale...
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe

tuninglc
Auto: E36 Compact
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 4. Mája 2012, 15:40

pekne ti dáva zabrať to auto...
Bmw E36 Compact montreal blau metallic : sticker bomb
Ex E34 525Tds
Ex E34 524td

andrej5s
Autor témy

Piatok, 4. Mája 2012, 16:19

Takže ešte nevymizlo opojenie z okruhu a pri dobehu motoru pri vypnutí zarachotanie , dôvod silentbloky motora ukončili život takže hned som vymenil aj hardyspojku. Moju polovičku už prechádzala trpezlivosť a mna tiež ale chlacholil som sa že čo sa ešte môže stať? Mam pocit že som dáke veci ešte nespomenul doplním keď pozriem do denníka mojho vozítka , ktorý pečlivo doplnovaný príslušnými cenami - hlava sa mi točí z toho kolom dokola.
Pred začatím leta kedže autíčko poslúchalo a mesiac vydržalo bez porúch dostalo darček v podobe 18´´ diskov csl + pneu patričných rozmerov - vpredu 225/40 a vzadu 255/35. A tak som si užíval pohodovu jazdu krásne zaradena 5 90km/h prázdna cesta nikde nikto , tak podradím za 4 plný plyn a ...... auto ide 90 a viac ani tuk . Vetrím problém radšej nespomalujem držim rychlosť len nech dojdem v klude domov zrýchlenie auta =0. Kontrola ale len optická všetko vyzerá v poho . Volám všade kde sa dá motor točí ale nenaskočí odpovede typu dojdite s autom do servisu pozrieme to - zavrhujem. Dakujem SIMIKovi za ochotu že prišiel až na miesto činu a hodil diagnostiku pomocné čerpadlo sa nehlásilo poskytol mi nahradné keďže bol piatok poobede a ja som potreboval auto - vymenil som a .... autíčko ide.Keď bolo po všetkom hovorim 46 - tke počuj máš ešte dáky problém o ktorom by som mal vedieť?? A ona nič pozerá na mna tými angelskými očami.......nerob mi to lebo už ... mam toho dosť . Tak sme sa v tichosti trošku povozili. U SIMIKa spravili daľšiu diagnostiku pre klud duše vraví všetko o.k. nemáš sa čoho obávať šlape perfektne . Do auta nasypanych kopa eur kdo by to zaplatil kebyže to chceš predať .
Naposledy upravil/-a andrej5s v Štvrtok, 10. Mája 2012, 18:28, upravené celkom 1 krát.

andrej5s
Autor témy

Piatok, 4. Mája 2012, 16:54

Po niekolkých dňoch nasledoval krásny slnečny deň sadám s mojou drahou a synkom do auta že na výlet prejdeme prejdeme pár metrov a v aute cítiť naftu.... zúfalosť chcem to naprať do stlpu... pozriem na ten problém a je to iba drobnosť dierka v hadičke prívodu paliva vymeníme a všetko o.k. našťastie . Následovalo niekolko bežnych vecí..
A teraz vyzerá všetko v pohode všetko funguje nedávno som prečalúnil volant/TOMIK/počistil k&n filter a zvuk akokeby som mal pod kapotou turbínu , olej meníme každych 15 000 a tankujeme len prémiove palivo takto by to mohlo byť naveky.
Ešte ma čaká tento rok lakýrnik a bude to tip top-TAKMER . Ešte mám akú takú predstavu , ktorú časom premením na realitu. Teraz sme spolu prekonali 190 000 a rozmýšlam nad dákymi 17´´diskami na okruh......

andrej5s
Autor témy

Piatok, 4. Mája 2012, 17:27

dake foto 1
Prílohy
uf.JPG

andrej5s
Autor témy

Piatok, 4. Mája 2012, 17:30

interier
Prílohy
interier.JPG

HAZARD
Auto: stare

Piatok, 4. Mája 2012, 17:33

clovece zasnem nad tvojou trpezlivostou...ak budes mat cas a chut tak daj co ta stali vsetky vymeny...v kope to musi byt zaujimava palka...
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Piatok, 4. Mája 2012, 18:33

vidim, ze nie som sam, komu to ide takto rad za radom.....no mne to prislo cca po polrocnom pouzivani....nasjkor remenica, zachvilku hrmot v motorovom priestore....vymene servo, vsetky kladky, zotrvak, spojka, vodna pumpa a hrmot pokracuje....smeruje to k lozisku alternatora, takze ma caka repas....medzitym uz dosluhuju brzdy....zadna brzda brzdi len na jednom kolese, takze oprava....uz sa zacina ozyvat aj predna naprava....takze coskoro investovanie do napravy....dalej vymena olejoveho separatora....nieco zo zadu bucha...takze differak plus silenty a mozno hardyna....kedze motor a turbo vyzeraju bez chyb...dufam, ze to nezakriknem....tak lejem do auta eura s prianim, ze nech uz to mam za sebou a nech je aspon nejaky dlhsi cas pokoj od oprav a podobne....silne nervy :thumbup: a ake take zabezpecenie rozpoctu na opravy.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných