... všetko o BMW ...
local napísal:Ja len pridam svoju skusenost, mam par mesiacov E60 535D, 10/2009, motor M57Y, pneu 245/45 R17 RFT, prednedavnom instalovany cip z http://www.racechip.de/chiptuning/bmw/5 ... /index.php
Spotreba dlhodobo okolo 7.5l (na poslednych cca 2000km co mam v BC 7.7l) podla BC, podla tankovania ju nesledujem. Jazdy vacsinou dialnica SK alebo AT/DE, vynimocne mesto (teraz najma Bratislava). Po dialnici jazdim vacsinou okolo 140, najmensiu spotrebu som mal zatial pri ustalenej jazde cca 120 po dialnici v CZ a DE, mal dojazd cca 1200 km na 70 litrovu nadrz. Z mojej skusenosti pre nizku spotrebu je dolezite jazdit "klobukovo" teda ziadne prudke zrychlenia. V aute skoro vzdy jazdim sam, takze malo nalozene.
Tankujem vyhradne Shell, bud FuelSave Diesel alebo raz za cas (tak za 5 nadrzi pre zmenu) V-Power Diesel.
Tento tyzden som bol prvykrat na TK+EK, technik sa rozplyval nad hodnotami emisii, v protokole dymivost na 0. Z mojho pohladu je E60 s 535D vyborna kupa aj ked sportove auto to nie je (reakcia plynoveho pedala na zoslapnutie je tragicka) a v zime alebo po dazdi s nim treba opatrne (tie kone sa bez X-drive na cestu mimo perfekneho asfaltu dostat nedaju)
gabikh napísal:zaujima ma tvoj dotaz na reakciu prevodovky a na zosliapnutie plynu, ja ten problem vobec nepocitujem aby odozva bola tragicka skus su vymazat adaptacie prevodovky a naucit ju radit nanovo... sice ten autom je jednoznacne pomalsi ako novy 8st. ale zrovna aby som to nazyval tragickym sa mi vidi odvazne
th0m4s1 napísal:Ja mam za posledných 2300 km 8,3 l a to mam dojebanu prevodovku termostat auto sa zohrieva na 70 stupňov nejde mi snimac otáčok kolies atd
Driffter napísal:
PeqpeK napísal:odsleduj si dlhodobu, a nie na palubakuradost ta prejde :)