... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
semtex

Nedeľa, 4. Mája 2008, 17:02

gamavox, ide asi len o sposob, akym riesite priestupky. zo soferov ste si urobili zlatu banu. pri vacsine soferov najdete vzdy maly nedostatok, za ktory ho mozete pokutovat a vela krat to tak aj robite. to ci ma niekto folie bez atestu, stk den po platnosti a obdobne nezmyselnosti nijak neovplyvni ani plynulost, ani bezpecnost cestnej premavky na ktoru sa tak vyhovarate. mozno staci troska ludskosti, nielen ked vam prsata blondinka natahuje vystrih.
za poslednych par rokov sa vsetci policajti transformovali z poriadkovych na dopravnych. ked ma bude nejaky ozraty lebkoun konfrontovat pripadne fetak okno rozbijat, budu otoceny chrbtom alebo zastavovat nedelny panicku a kontrolovat jej lekarnicku, ktoru aj tak v zivote nepouzije.
mozno je to postoj "rebela", ale folie v predu budem mat ci sa vam to paci alebo nie. nejde len vasu bezpecnost, ale aj o moju. nebudem si predsa pri kazom odchode z auta vyberat monitor alebo stredovu opierku s telefonom.
ked je to povolene aj v USA, kde ma zbran kazdy, nemoze to byt problem na slovensku.
Na keru picu si seci jebete tie prijebane fotky cez celu stranu do podpisov...jebat take forum, kde musim preskorlovat celu stranu kvoli trom prispevkom!!!!pojebte sa!!!

Sprite

Nedeľa, 4. Mája 2008, 17:20

Tak to já zase uznavam, ze takove ty nemologovane folie za 300kč nekde z benzinky bych na aute taky netoleroval...A to i kvuli bezpecnosti ostatnich...Protoze pres ne je v noci hovno videt...Takze je pak hodne jednoduche prehlednout neco z vedlejsi silnice nebo nekde nekoho srazit...

gamavox

Pondelok, 5. Mája 2008, 14:13

Helldiver napísal:
Gamavox: pozri, s tymi foliami to celkom chapem a tiez ma to nejak netahalo davat si aj na predne nikdy, akurat sposob ktorym si to podal semtexovi, bol hodne arogantny a hlavne tie tvoje reci o pneumatikach a benzinovych autach boli fakt uplne mimo. Asi si myslis o sebe celkom dost, ked nam tu vsetkym chces "otvarat oci" ako nejaky pan spasitel.

...a s pneumatikami som robil dosť dlho, či už predaj, reklamácia, uskladnenie a ešte aj teraz s týmto problémom prihádzam do styku takže viem o čom hovorím...
BMW 320D E46 100kw

snoo
Kraj: Košický

Nedeľa, 11. Mája 2008, 19:24

je pravda, ze maju schvalit folie na prednych bocnych sklach??? kto o tom vie nieco? :shock: udajne nieco islo pred cca 2 tyzdnami v TA3. takze kto nieco vie sem s tym!
BMW G05 40i
BMW G01 M40i
BMW F15 40d EX
Ford mondeo mk4
BMW E91 318d EX
BMW F07 530d EX
BMW E61 530DT A/T EX
BMW e53 4,8is EX
BMW e53 4,6is EX
BMW e36 323i coupe EX
BMW e30 325i coupe EX
BMW e34 520iA sedan EX
BMW e46 323i sedan EX

semtex

Nedeľa, 11. Mája 2008, 19:32

na Ta3 to urcite nebolo:-)))
Na keru picu si seci jebete tie prijebane fotky cez celu stranu do podpisov...jebat take forum, kde musim preskorlovat celu stranu kvoli trom prispevkom!!!!pojebte sa!!!

snoo

Nedeľa, 11. Mája 2008, 19:41

ok neviem kde to bolo, ale je to pravda???? alebo vie o tom niekto nieco?
BMW G05 40i
BMW G01 M40i
BMW F15 40d EX
Ford mondeo mk4
BMW E91 318d EX
BMW F07 530d EX
BMW E61 530DT A/T EX
BMW e53 4,8is EX
BMW e53 4,6is EX
BMW e36 323i coupe EX
BMW e30 325i coupe EX
BMW e34 520iA sedan EX
BMW e46 323i sedan EX

noveL

Nedeľa, 11. Mája 2008, 20:27

zaujímavá téma, aj ja vám tu prispejem, keďže sa mi na tomto fóre tak páči :P

Fólie na predne okna niesu zakázané, ale musia spĺňať určitú priepustnosť svetla, tuším je to 70percent (ale niesom si istý, mrknite vyhlášku niekto ,stále sa mení)... Každe auto už od výroby ma nejaké to zatmavenie, nieje to obyčajne sklo si myslím. Mám osobnú skúsenosť že som mal čierne fólie na predných sklách bočných. Ten betarisko policajt ma zastavil pre rýchlu jazdu, ale všimol si že mam fólie, takže to malo byť za 4tis plus odobratie značiek na mieste. Nejako som ho ukecal a bolo to za 2tis so sľubom že hneď na druhý deň pôjdu dole. Tak aj bolo. šli dole hneď na druhý deň. Chvíľku mi trvalo kým som si na to zvykol, hlavne na to pálenie slnka rovno do ksichtu (to bol nezvyk) No má to aj obrovskú výhodu, Keď bolo šero, večer, alebo tma, a ja som sa pozrel do spätného, takmer nič som nevidel, často som cúval na slepo a to doslova "krokovou rýchlosťou" alebo som si musel stiahnuť okna aby som vôbec niečo videl, Viete si predstaviť za dažďa cúvať so stiahnutými oknami? . Teraz by som si fólie dopredu určite nedával. JE TO NEBEZPEČNÉ, ani to nikomu neodporúčam.

noveL

Nedeľa, 11. Mája 2008, 20:45

gamovox: v tej bezpečnosti máš pravdu, naozaj policajt je len človek a tiež musí dávať pozor, pretože nikdy nevie kto sedí v tom aute. A tak keď sa blíži k autu, vidí vodiča v spätnom a ako tak si vie všimnúť čo ten vodič robí skôr ako sa policajt priblíži úplne k jeho oknu, ale keď ma fólie tak nevidí nič.
Som správne pochopil že si policajt? Chcem sa opýtať ako zastavujete auto ktoré ma vpredu fólie? Pretože podľa nového vraj takéto auto zastavujú kukláči (teda aspoň tu u nás v Prešove) Rozprával mi jeden známy, že auto nahlásia, pošlú za nim nejakú motorizovanú jednotku, dve auta, ktoré ta sledujú pokiaľ neje cesta čistá, potom ta prinútia zatiahnuť ku krajnici, vyskočia z aut kukláči s namierenými zbraňami na auto a doslova vyťahujú vodiča von z auta. Je to pravda?

snoo

Nedeľa, 11. Mája 2008, 20:52

novel: tito veci uz vieme, ale teraz by sa teoreticky mala zmenit vyhlaska a folie na prednych oknam by sa mohli povolit, neviem ci to je vymysel, alebo pravda, preto ak niekto vie viac budem rad :)
BMW G05 40i
BMW G01 M40i
BMW F15 40d EX
Ford mondeo mk4
BMW E91 318d EX
BMW F07 530d EX
BMW E61 530DT A/T EX
BMW e53 4,8is EX
BMW e53 4,6is EX
BMW e36 323i coupe EX
BMW e30 325i coupe EX
BMW e34 520iA sedan EX
BMW e46 323i sedan EX

Max-Max
Auto: niekoľko...
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 11. Mája 2008, 21:55

snoo napísal:
novel: tito veci uz vieme, ale teraz by sa teoreticky mala zmenit vyhlaska a folie na prednych oknam by sa mohli povolit, neviem ci to je vymysel, alebo pravda, preto ak niekto vie viac budem rad :)

ty hlavne oprav tie diery v kasni a rozjebane napravy, pretoze to su veci ktore su zivotunebezpecne a potom ries nejake prijebane folie na oknach :!:

fakt ma fascinuje, aku vahu prikladas takej hovadine, ako keby toto bol jediny problem ktory ta v zivote moze stretnut.
e23 732iA, e24 635CSiA, e24 628CSi, e30 325i, SV 1000 S

Mimo
Kraj: Trnavský

Pondelok, 12. Mája 2008, 10:37

GOOSE
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 12. Mája 2008, 12:08

Ked budem chciet zastrelit policajta urobim to s foliami ci bez nich. To ci mam pod volantom v ruke zbran aj tak nieje vidno cez okna. Takto argumentovat proti foliam je trochu od veci.

Ja by som bol rad keby tí "akčný" policajti mali rovnaky meter na vsetkych. Pretoze som bol pri mnohych situaciach kde boli privolany policajti a boli posr... nieco riesit. Ale zdrbat nejakeho mladeho chalana sediaceho za volantom to by som zvladol aj ja. Na to ani nepotrebujem akademiu.

V zahranici maju policajti za ulohu "sluzit a chranit". U nas len pokutovat. Niesu ochotny ani len riesit obycajnych bitkarov na ulici.

Folie sa mi pacia velmi na nautach. Sam by som si ich vsak na celne sklo nedaval. Ale na bocné určite. Nebavi ma davat stale vsetko do kufra a hnusne praziace slnko a naslo by sa aj par dalsich dovodov.

PS: Sam som chcel byt "zeleny" ale samotny policajti ma od toho odhovorili. Ze to budem lutovat :)
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

noveL

Pondelok, 12. Mája 2008, 12:22

GOOSE528, a objektívne sa zamysli a napíš mi, čo si myslíš o tej nevýhode ktorú som popisoval ja, o značnom zhoršení viditeľnosti vo večerných hodinách a nočných ani nehovorím. Neje to doby dôvoď na to nemontovať fólie dopredu?

GOOSE
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 12. Mája 2008, 12:37

No kazdopadne by som si ich na celne sklo ja nedal (na zaklade mojich doterajsich vedomosti:) Bohuzial som zatial nemal tu cest sa viezt v aute ktore malo na vsetkych oknach folie (iked kamarat ma take tak mozno raz sa mi podari). Potom budem vediet konkretnejsie odpovedat.

Nechcem tu pisat ci to je alebo nieje bezpecné. Ked vidim ako sa mnohi tzv bežný vodici dopustaju dennodenne roznych priestupkov a casto aj ohrozujucich zdravie a zivot inych tak si myslim ze nejake folie nikomu neublizia.

Ale zazil som dazde ked som nevidel ani na krok pred seba len preto ze som mal stare gumicky na stieracoch a v tej chvili by som teda urcite nechcel mat este aj folie na celnom :)

Pokutovat by mali ludi konecne aj takych co jazdia "cely zivot ako zaciatocnici".
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

noveL

Pondelok, 12. Mája 2008, 14:33

Máš pravdu GOOSE, je plno idiotov ktorí si nielenže zaslúžia pokutu ale aj odobratie vodičáku, a nepíšem o tom že niekto prekročí rýchlosť o 20km, ale o magoroch ktorí nevedia poriadne ani dopravné predpisy a tak ohrozujú zdravie a život iných. Fólie majú výhodu aj nevýhodu, v slnečných dňoch keď slnko páli do ksichtu je to skvelá ochrana (Povedal by som že prispievajú za dňa k bezpečnosti určitým spôsobom) No v noci majú obrovskú nevýhodu.

Ja som nemal fólie na prednom čelnom, ale na bočných. práve cez nich pozeráš do spätného zrkadla keď cúvaš. Myslím si že len v USA je povolené mať fólie aj na čelnom, v žiadnom inom štáte to povolené nieje a dúfam že ani to nikdy neschvália

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 209 neregistrovaných