... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
gusto
Auto: 325ti
Kraj: Trnavský

Re: Tempus

Piatok, 4. Októbra 2013, 00:31

ice.blade napísal:
myslim si ze autopalace bude na tom o par mesiacov/rokov rovnako ako tempus

O tom dost pochybujem. Auto Palace je sucastou holandskeho holdingu Autobinck, ktory predava auta skoro 100 rokov a je to jeden z najvacsich hracov v retailovom predaji aut v Europe...
Samozrejme, je tu aj moznost, ze Autobinck sa Auto Palace z nejakeho dovodu zbavi, ale kym sa to nestane, urcite budu fungovat.
A mimochodom, nejakych ludi co prisli (priamo ci nepriamo) z Tempusu uz stihli aj prepustit.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 4. Októbra 2013, 07:13

Skoda, ze aj Autopalace sa sprava ku zakaznikom ako ku kokotom.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

j.matrix
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Piatok, 4. Októbra 2013, 08:33

slovensku mentalitu asi tak lahko neprerobis :mrgreen:

TiTAN
Administrátor
Auto: BMW 530d xDrive
Kraj: Žilinský

Piatok, 4. Októbra 2013, 11:05

njn zasa sme pri ludoch :) vzdy je to o konkretnych ludoch
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Piatok, 4. Októbra 2013, 12:31

ryba smrdi od hlavy. Ak bude majitel zamerany len na rychly zisk bez planovania trvalejsej existencie, skor ci neskor to vzdy dopadne tak ako v Tempuse. Zacina a konci to nenazranostou ked sa maximalizuje zisk na ukor zamestnancov. Ak by nezamestnavali v servise za minimalnu mzdu, tak by tam ostali robit schopni mechanici. A zo schopneho mechanika, co si svoju pracu vazi a robi ju poriadne, prameni spokojny zakaznik.

Toto ale nie je problem len BMW, tym u nas trpi 99% autorizovanych servisov. Oprava auta je ale specificka odborna cinnost, porovnatelna s medicinou/zdravotnictvom. Myslim v tom zmysle ze laik o rieseni svojho problemu nic nevie a musi sa spolahnut na odbornost mechanika tak ako na doktora ked je chory. Jasne ze zle liecenie ma zvacsa fatalnejsie nasledky ako zly servis, ale preto ze auto nevie kricat od bolesti to este neznamena ze je vsetko s nim OK. Na zle odvedene liecenie sa mozete stazovat na uradoch (UPDZS) a je to postihnutelne. Podla mna by mohli vytvori nieco ako urad na dohlad nad servisnymi ukonmi na vozidlach kam by sa laik mohol v pripade problemu obratit a urad by to potom riesil dalej... a trestal za zle odvedenu pracu.

Ja viem, trosku scestna myslienka, ale nieco obdobne my mozno otvorilo zopar ludom oci a nemohli by klamat a tvarit sa aky su oni svetovi ak sa schovavaju za nejaku svetoznamu znacku, no pritom tam sedi len banda fuserov, lenivcov a tupcov bez technickeho vzdelania, no s diagnostikou na kabliku.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

erik_1
Auto: E90 316 LCI
Kraj: Košický

Piatok, 4. Októbra 2013, 13:05

BMW E90, 316i (90kW) LCI, r.v. 2009
VW Polo 6R 1.2 TSI, r.v. 2016
VW Golf V 1.6, r.v. 2005 EX
Skoda Felicia 1.3 MPi, r.v. 1996 EX

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Piatok, 4. Októbra 2013, 14:41

IGLA003 napísal:
aka bavarija lamac,ked uz bavaria...

si jeden z vela ludi, co si to nevsimli, ale existuju OBE akciovky...
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=102816&SID=2&P=0
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=141238&SID=2&P=0
:)

tpop
Auto: BMW 5 F10

Piatok, 4. Októbra 2013, 14:57

tak ja len doplnim nieco z vlastnych skusenosti, pred vyse rokom sme v tempuse kupovali f10, co mi hned prislo divne bolo ze "predajca" nebol odomna evidentne starsi-mam 18 a nakoniec vysvitlo ze on ani nie je opravneny predavat takze zmluvu podpisoval niekto uplne iny

ale inak predaj prebiehal v poriadku, len som mal pocit ze v INTER AUTE (vw group) bol pristup ovela lepsi, skratka viac sa snazili aj ked sme kupovali iba golfa

najvacsi problem nastal ked nam vletel kamienok do okna a ti kokoti v tempuse nevedeli okno zohnat 3 tyzdne a nedvihali telefon, tak otec isiel do bavarie do lamaca tam to bolo vybavene este v ten tyzden(neviem presne ale povedal by som ze za 2 dni im doslo sklo a v ten den ked doslo to spravili) tak padlo rozhodnutie ze f10 bude chodit do lamaca, ale toto leto sa v f10 odlepili tie BMW leskle pismenka na prahu vo dverach tak isiel do lamaca a zistil ze tam je mercedes :D tak nakoniec isiel do auto palace a ked sme sa tam pytali tak oni sa tak neurcito vyjadrovali ze bavaria presla pod tempus a ze budu nejak spolu fungovat aj ked z inych zdrojov sme uz poculi ze tempus je v prdeli nech tam ani nejdeme uz takze to bolo dost divne, ked som bol naposledy v tempuse mali tam vystavenu jednu 520d a to je vsetko, tam kde pred rokom stali nove auta boli teraz 6-7 rocne jazdenky, viac sa mi nechce pisat :D lebo by som bol nezastavitelne vulgarny

EDIT: aha a co sa tyka nedodavania tych dielov vysvitlo ze oni neplatia riadne automobilke-ani za auta, ani za diely tak preto tam boli take dlhe cakacie doby, nie preto co hovori henten hotenton z kosic ze bmw ma problem s dodavkami-keby platil vsetko by mal vcas

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Piatok, 4. Októbra 2013, 15:45

Je tu velka konkurencia predajcov. V KE vyrastie salon Regnum len nejaky kilometer od Tempusu.
Ta medialna kampan okolo BMW je az panicke rozkrikovanie potapajucich sa. Su si vedomi, ze najviac trpi samotna znacka BMW a preto dufaju, ze ich niekto zhora zachrani.

PeqpeK

Piatok, 4. Októbra 2013, 15:55

tpop napísal:
tak ja len doplnim nieco z vlastnych skusenosti, pred vyse rokom sme v tempuse kupovali f10, co mi hned prislo divne bolo ze "predajca" nebol odomna evidentne starsi-mam 18 a nakoniec vysvitlo ze on ani nie je opravneny predavat takze zmluvu podpisoval niekto uplne iny

ale inak predaj prebiehal v poriadku, len som mal pocit ze v INTER AUTE (vw group) bol pristup ovela lepsi, skratka viac sa snazili aj ked sme kupovali iba golfa

najvacsi problem nastal ked nam vletel kamienok do okna a ti kokoti v tempuse nevedeli okno zohnat 3 tyzdne a nedvihali telefon, tak otec isiel do bavarie do lamaca tam to bolo vybavene este v ten tyzden(neviem presne ale povedal by som ze za 2 dni im doslo sklo a v ten den ked doslo to spravili) tak padlo rozhodnutie ze f10 bude chodit do lamaca, ale toto leto sa v f10 odlepili tie BMW leskle pismenka na prahu vo dverach tak isiel do lamaca a zistil ze tam je mercedes :D tak nakoniec isiel do auto palace a ked sme sa tam pytali tak oni sa tak neurcito vyjadrovali ze bavaria presla pod tempus a ze budu nejak spolu fungovat aj ked z inych zdrojov sme uz poculi ze tempus je v prdeli nech tam ani nejdeme uz takze to bolo dost divne, ked som bol naposledy v tempuse mali tam vystavenu jednu 520d a to je vsetko, tam kde pred rokom stali nove auta boli teraz 6-7 rocne jazdenky, viac sa mi nechce pisat :D lebo by som bol nezastavitelne vulgarny

EDIT: aha a co sa tyka nedodavania tych dielov vysvitlo ze oni neplatia riadne automobilke-ani za auta, ani za diely tak preto tam boli take dlhe cakacie doby, nie preto co hovori henten hotenton z kosic ze bmw ma problem s dodavkami-keby platil vsetko by mal vcas

v priestoroch byvaleho BMW nie je Mercedes, to ste si pomylili ;)

reebo

Piatok, 4. Októbra 2013, 18:03

PeqpeK napísal:

v priestoroch byvaleho BMW nie je Mercedes, to ste si pomylili ;)

Presne tak, žiadny Mercedes tam nie je. Iba oznam: predám za 5,9 mio eur, teda tak to bolo minulý týždeň s tou cenovkou :lol:

IGLA003
Auto: e90lci

Sobota, 5. Októbra 2013, 02:13

na fakture je bavaria na podznackach mam bavaria na budove bolo bavaria, ale preco spravy niekto dve akciovky na jednu adresu na vysvetli urcite prvy uctovnik...

PeqpeK napísal:
si jeden z vela ludi, co si to nevsimli, ale existuju OBE akciovky...
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=102816&SID=2&P=0
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=141238&SID=2&P=0
:)

PeqpeK

Sobota, 5. Októbra 2013, 09:23

IGLA003 napísal:
na fakture je bavaria na podznackach mam bavaria na budove bolo bavaria, ale preco spravy niekto dve akciovky na jednu adresu na vysvetli urcite prvy uctovnik...

kedy si tam chodil? najskor bola bavarija a potom bavaria

tom1283
Auto: BMW 328i E46
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 6. Októbra 2013, 19:35

Aktuálna informácia o otvorení BMW prevádzok Tempus Group, náhrade škôd a zákaze komunikácie s médiami
(v prílohe dôvody sporu s BMW)

Vážení zákazníci, obchodní partneri

Dovoľujeme si vám oznámiť, že po dočasnom zatvorení našich prevádzok v priebehu minulého týždňa, zahajujeme od pondelka 7.10.2013 plnú prevádzku všetkých našich BMW centier v Bratislave, Banskej Bystrici, Poprade a v Košiciach.

Servis

Pre naše servisné centrá sme vyriešili dodávku originálnych a certifikovaných dielov z iných zdrojov od subdodávateľov automobilky. Otvorili sa nám nové možnosti a veríme, že naši zákazníci budú príjemne prekvapení cenovými reláciami náhradných dielov a prác, ktorých cenu sme nastavili v závislosti od veku vozidla až na úroveň zliav vo výške 50%.

Prevádzku zahajujeme napriek tomu, že:

Automobilka má stále pretrvávajúce problémy s dodávkou náhradných dielov
Nedodržiava predbežné opatrenie slovenských súdov o dodávke náhradných dielov a vozidiel, v dôsledku čoho sme nútení (po podaní návrhu na konkurz spoločnosťou Auto Bavarija) podať aj my trestné oznámenie na konkrétne osoby za marenie výkonu súdneho rozhodnutia
Nedodržiava európsku legislatívu v oblasti popredajných služieb v zmysle blokovej výnimky 461/2010 o prideľovaní autorizovaných servisov, sprístupňovaní informácií pre autorizované aj neautorizované servisy

Predaj

V krátkej dobe sme zahájili vlastný dovoz vozidiel BMW a MINI za cenovo výhodných podmienok so zľavami 30 a viac % a s malým počtom najazdených kilometrov. Jedná sa o vozidlá, registráciou ktorých sa v jednotlivých krajinách tvoria počty predaných a registrovaných vozidiel a tieto sa následne s veľkými zľavami exportujú do iných krajín. Vozidlá boli registrované v priebehu roka 2013, maximálne v priebehu roka 2012. Mnohokrát sa však jedná o úplne nové vozidlá.
V prípade vášho záujmu vám takéto vozidlo zadané podľa vašich predstáv môžeme aj vyhľadať a doviesť na objednávku.
Na všetky takéto vozidlá poskytneme aj príslušný servis a záruku.

Spoločnosť má záujem vytvoriť na Slovensku ucelenú sieť predaja a servisu takýchto cenovo zvýhodnených vozidiel prémiového segmentu (aj iných značiek) s predpokladaným počtom 7 až 8 stredísk.

Náhrada škody

Spoločnosti Tempus Bavaria, Tempus AWT Bavaria a Auto Bavarija Bratislava Lamač si voči BMW uplatnia súdnymi žalobami škody vo výške cca 100 miliónov EUR (70 mil. EUR spoločnosti skupiny Tempus Group a 30mil. EUR spoločnosti Auto Bavarija), ako kompenzáciu za zmarené investície, ohrozené pracovné miesta, ušlý zisk a spôsobené straty spojené s uzatvorením 5 servisných a predajných centier na území Slovenskej republiky.

Spoločnosť BMW tak v priebehu mesiacov jún až september 2013 uzavrela päť zo svojich desiatich predajných a servisných centier – autorizovaných dílerstiev!!!!!

Ešte raz sa ospravedlňujeme našim zákazníkom za vzniknuté problémy. Mrzí nás však, že mediálne bolo viac komunikované uzavretie prevádzok a prepustenie zamestnancov ako skutočne dôvody, ktoré k tomu viedli. Tie údajne nemohli byť uvedené z dôvodu, že druhá strana sa k sporu odmietla vyjadriť.

Zákaz komunikácie

BMW požiadalo slovenský súd o vydanie predbežného opatrenia pre konateľa spoločnosti Tempus Group a jeho právneho zástupcu na zákaz komunikácie s médiami!
BMW E46 328i
Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 V8
Škoda Octavia III 2,0 TDi

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 238 neregistrovaných