... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

Aku zbran vozite v aute?

noz
30 (22%)
basebalova palka
12 (9%)
rura/tyc
10 (7%)
strelna zbran
25 (18%)
"slzak"
5 (4%)
boxer
4 (3%)
svokrina fotka
17 (12%)
sekera
3 (2%)
maceta
2 (1%)
ine
29 (21%)

Celkom hlasov: 137
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Re: Zbran v aute

Piatok, 28. Júna 2013, 12:36

v tom pripade je mozno na mieste mat v zasobniku prve dva naboje s gumovim projektilom. pokial viem je tam mensia prachova napln. ak bude mat chlap len hever tak staci jedna rana do stehna a ide k zemi bez nasledkov. ak niekto vytiahne ostru tak treti vystrel ho da dole ;-)

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Piatok, 28. Júna 2013, 14:53

Ono ked si niekde sam alebo dvaja / traja a mas legalne 9mm , a rype do vas 7 namyslenich fetakov a idu vas mlatit napr . nejakou palicou a ty vytiahnes zbran , viem ze nesmies nanho vystrelit aj ked ta pojde pichnut nozom , len to je potom dost maler lebo taky magori sa neovladaju , ty nevystrelis nanho , zoberu ti vlastnu zbran a odjebu ta snou oni , lebo su to vymelte mozgi..Ja osobne by som im strelil do nohy , ako riskovat zivot svoj , (aj to by bol zrejme z 9mm problem , lebo mame doma legalne viac zbrani a ovela silnejsie kalibre ako 9mm a viem aku to ma destrukciu ciela , ked som videl na vlastne oci prestreleny hruby 1m strom , tak si viem predstavit ze uz 'len' z 9mm ked mu gulka trafi kost v nohe tak chlapec sa na tu nohu asi uz nepostavi do smrti) potom mu budes do smrti platit , popravde neviem ako sa branit v takejto zlozitej situacii ,naco je potom zbran na obranu? Take daco ani neexistuje zbran na obranu , podla zakona mozte ziskat povolenie len za ucelom ochrany majetka ](*,) nie vasho zivota ](*,)

M1R3C
Auto: BMW E39 540i ///M
Kraj: Trnavský

Piatok, 28. Júna 2013, 15:02

//MPower napísal:
Ono ked si niekde sam alebo dvaja / traja a mas legalne 9mm , a rype do vas 7 namyslenich fetakov a idu vas mlatit napr . nejakou palicou a ty vytiahnes zbran , viem ze nesmies nanho vystrelit aj ked ta pojde pichnut nozom , len to je potom dost maler lebo taky magori sa neovladaju , ty nevystrelis nanho , zoberu ti vlastnu zbran a odjebu ta snou oni , lebo su to vymelte mozgi..Ja osobne by som im strelil do nohy , ako riskovat zivot svoj , (aj to by bol zrejme z 9mm problem , lebo mame doma legalne viac zbrani a ovela silnejsie kalibre ako 9mm a viem aku to ma destrukciu ciela , ked som videl na vlastne oci prestreleny hruby 1m strom , tak si viem predstavit ze uz 'len' z 9mm ked mu gulka trafi kost v nohe tak chlapec sa na tu nohu asi uz nepostavi do smrti) potom mu budes do smrti platit , popravde neviem ako sa branit v takejto zlozitej situacii ,naco je potom zbran na obranu? Take daco ani neexistuje zbran na obranu , podla zakona mozte ziskat povolenie len za ucelom ochrany majetka ](*,) nie vasho zivota ](*,)

Plynovka. Dva krát vystrelíš korenie proti psom a budú ťa na kolenách uznávať ako Boha :lol: :lol:
Motto: Radšej žiť krátko a mať balhobyt, ako žiť dlho a splácať cudzí byt.
BMW e39 540i ///M
BMW e39 530da ///M -EX
BMW e38 740iL -EX
SUV (non BMW) -EX
Bmw e38 740ia -EX
Bmw e38 740iL - EX
Bmw e38 735iL-EX

//MPower

Piatok, 28. Júna 2013, 15:20

S plynovkou musis strielat z velmi blizkej vzdialenosti , co je nebzepecne uz v takej situacii , aj to ked su 5ti neviem ci by plynovka pomohla , a ci zlozi k zemi nejakeho 110kg chlapa , musim si pozistovat ako je to s gum. projektilmi v normalnej zbrani

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 28. Júna 2013, 16:23

//MPower napísal:

Treba si prečítať čo je nutná obrana a krajná núdza a zistíš, že tá zbraň sa dá použiť za určitých podmienok a, že ju nemáš len na okrasu :D

JaroWD
Auto: BMW e46 318i
Kraj: Prešovský

Piatok, 28. Júna 2013, 17:19

No ehm.. K tejto teme by som aj vedel nieco povedat -

Ked uz mas zbrojak a skupinu, ktora by ta vobec opravovala nosit zbran (nie je sranda ziskat A-cko, niekde ti poste povedia NIE a to je vsetko), tak ju mozes aj pouzit. Ale len v urcitych pripadoch vid. nutna obrana a krajna nudza. T.j. ak by si mohol ohrozeny ty alebo tvoj majetok a ... viac google ;-) Takze ak by na teba isiel niekto s umyslom ti ublizit mozes sa nou branit.
Pri jej pouziti (vystrele ale uz aj ked niekomu nou pohrozis) musis volat policiu. Potom sa zacina dokazovanie a dalsie veci ale to uz je nadlho.
Pises o gumovych projektiloch - myslim, ze je to zakazane strelivo. By si sa cudoval, co to vie spravit... Rana do stehna ti moze trvalo poskodit sval... Zatial co olovo prejde tak guma prenesie vsetok tlak na dane miesto a moze ti kludne urvat kozu..

Ak pouzijes plynovu pistol - co je tiez zbran taktiez MUSIS volat policiu, ktora to nasledne bude riesit ci si sa branil primerane atd atd atd...

Dalej k obrane -

Obranny korenisty sprej - Niektore su celkom fajn. Dostrel maju aj 5 metrov a mocny pramen. Musis mu snim strieknut do ksichtu a potom utekat alebo utocnika dobit (chap ako "zneskodnit"). Lahky, male rozmery na nosenie parada.

Paralizer - niektore znackove s 1,5mil.V, ktore ich aj naozaj maju su pouzitelne. Musis byt hned pri nom a dotknut sa z jeho elektrodami utocnika. Ked sa ho dotknes na sekundu tak dostane krc a poriadny nerv. Aspon 2s su potrebne k zlozeniu utocnika na zem. Potom utek.

Teleskopicky obusok - treba snim vediet zaobchadzat a nenechat si ho vytrhnut z ruky. Toto plati pri vsetkych vyssie uvedenych prostriedkoch ale pri teleskope najviac.

Podla mojho nazoru, ak citite silnu potrebu branit sa, je najlepsia ostra zbran. Je zabava na strelnici (kuk IPSC) ;-) Zase ak ju chcete "len pre istotu" tak radsej sprej...

EBOLA

Piatok, 28. Júna 2013, 19:01

skoda, ze si z roboty nemozem pozicat 58cku. davka striel raze 7,62 presvedci aj medveda lahnut si na zem ;-)

JaroWD

Piatok, 28. Júna 2013, 19:07

Sprav si zbrojny skupiny E a kup si ju v semi - auto uprave :-) Som ju kupil pred 2 rokmi za 180€ a za tolko sa da kupit ulozenka aj teraz

EBOLA

Piatok, 28. Júna 2013, 19:34

tak k Acku si dorobit E uz nieje problem, no zhanat strelecky klub a iba jednotlive davky... a zbran vyhradne v trezore!

JaroWD

Piatok, 28. Júna 2013, 19:44

To je jedno ci mas A alebo nie.. Klub taktiez nie je problem ak mas strelnicu nablizko tak tam nejaky bude urcite..
Co ti vadi na jednotlivych vystreloch ? Davka je dobra na blizko ked chces niekoho totalne "zneskodnit". A dlhu zbran nemozes mat na sebaobranu takze ju nemozes nosit v stave, umoznujucom jej okamzite pouzitie.. Za ten cas, za ktory by si do den vlozil zasobnik a natiahol zaver by si ho aj cely vstrielal davkou :D

Inak sa tu riesia aj ine ako ostre a plynove zbrane - airsoftove, paintbalove, vzduchove, atd. - treba napisat, ze su to taktiez zbrane kat. D, na ktore sa vztahuje Zakon o zbraniach a strelive takze bacha na to :-) Ich ucinnost oproti obycajnemu slzaku je mizerna...

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 29. Júna 2013, 10:34

Zbrojny preukaz skupiny A nie je az taky problem ziskat ja som mal pred mesiacom skusky a bez problemu. Pri ziadosti sa ma prislusnici PZ pytali na co to chcem tak som im to vysvetlil to iste co som im povedal som napisal do ziadosti isiel som na skusky a hotovo. Tak isto si niekolko mojich znamych robilo zbrojak na A a bez problemu.

kubo323ci
Auto: e46 323ci
Kraj: Žilinský

Sobota, 29. Júna 2013, 13:36

dogu :mrgreen:

//MPower

Sobota, 29. Júna 2013, 15:17

JaroWD mas dost zle informcie , ty sa mozes branit len primeranim sposobom .tz ak nateba ide ozraty chlap a ide ta zapichnut nozom , nemozez nanho vystrelit , dokonca aj ked ta tym nozom pichne tak aj tak nemozes nanho vystrelit lebo sa dopustis trestneho cinu , napr. pokus o vrazdu strelnou zbranou , dokonca ked ti aj niekto ublizi strelnou zbranou , napr ti streli do nohy a ty budes na zemi a on uz bude odchadzat prec , necha ta tak a nebude po tebe strielat a ty si vytiahnes 9mm a odjebes ho tak ides na tvrdo za vrazdu , Dokonca nie jeden drzitel ZP mi uz povedal ze ked uz strielas tak strielaj tak aby ten clovek nemohol ist proti tebe svedcit , takato je slovenska legislativa..Darmo budes na sude tvrdit ze ta jebol nozom , darmo budes vypravat ze ti hovoril ze ti podreze krk na 99% pojdes sedet take su u nas zakony, a ked mu strelis aj do nohy a zavolas policajtov na presetrenie, tak sa v podstate sam udas , a teba budu sudit aj snim , hadam jedina mozna cesta ako pouzit zbran na cloveka je ze by AKO PRVY UTOCNIK po tebe vystrelil , v tedy by si stoho asi nemal nic , aj to by tam ale museli byt svedkovia ze on prvy zacal strielat a nie ty , a aj to by potom policajti setrlili ze ci si ho ktej strelbe nahodou ty nevyprovokoval , a ci sa situacia dala vyriesit inak alebo predist vystrelu , skratka v nasej slovenskej legislative to je dost na hlavu..a zbran mozes pouzit fakt len za vynimocnej situacie , ktora skoro nikdy nenastane , lebo ta podreze skorej utocnik nozom alebo presekne sekrou ako ty nanho legalne mozes vystrelit

jozomrkva1
Kraj: Košický

Sobota, 29. Júna 2013, 15:55

[quote="//MPower"]JaroWD mas dost zle informcie , ty sa mozes branit len primeranim sposobom .tz ak nateba ide ozraty chlap a ide ta zapichnut nozom , nemozez nanho vystrelit , dokonca aj ked ta tym nozom pichne tak aj tak nemozes nanho vystrelit lebo sa dopustis trestneho cinu , napr. pokus o vrazdu strelnou zbranou , dokonca ked ti aj niekto ublizi strelnou zbranou , napr ti streli do nohy a ty budes na zemi a on uz bude odchadzat prec

http://jaspi.justice.gov.sk/jaspiw1/htm ... &skupina=1 §25

kazdy si to moze vysvetlit po svojom. ale ked je ohrozeny zivot, alebo majetok mozes pouzit taku obranu aby si zabranil utoku.
a to co pises, ze budes na zemi a on pojde prec a ty ho zastrelis, to mas pravdu to uz je vrazda, lebo on uz v utoku nepokracuje.

JaroWD

Sobota, 29. Júna 2013, 16:12

//MPower ---

To ci sa branil "primerane" sa bude riesit az potom.
Ide skor o to, ze ak na teba ide niekto s holymi rukami a dokopy ti povie iba to, ze ti prejebe a ty ovladas 3 bojove umenia tak hned po nom nebudes strielat ked ho vies zneskodnit inak.
Alebo ked uz v istej situacii po niekom strielas tak ho strelis raz do brucha, pripadne viac krat ak bude v utoku pokracovat. Nie, ze mu hned vystrielas cely zasobnik do hlavy.

Ak ta niekto napadne a ty si lama, ktora dostane na prdel, necha sa okradnut a ma pri sebe zbran tak utocnika mozes zadrzat. Nie strelit do chrbta ale vyzvat ho aby ostal stat, otocil sa, pohrozit mu zbranou... Vtedy mozes taktiez pouzit zbran.

Vela toho, co si napisal nie je pravda. skus si precitat aktualne znenie zakona alebo si kup knihu Priprava ziadatela o vydanie ZP.

Neviem ako ty ale ja by som na utocnika radsej pouzil zbran nez by ju mal on pouzit na mna alebo ma dobodat, zabit.. Dokazat to, ze utocil on uz je ina vec. Ale podla platneho znenia zakona mas dost velke moznosti obrany so zbranou...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 237 neregistrovaných