... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: spojka ?

Pondelok, 20. Mája 2013, 18:44

vybrovanie s autom pri pustani spojky = dvojhmota - prejavuje sa to tak ze pri pustani spojky aj ked pridas plyn, tak ti vybruje autom.. prestane to az ked spojku pustis uplne pripadne ak sa ti vyrovnaju otacky motora a kolies.
to co popisujes s trhnutim moze mat s tym spolocne.

najlepsie by bolo ak by si natocil video..

thrash
Autor témy
Kraj: Košický

Pondelok, 20. Mája 2013, 19:18

Rottwa napísal:
Ak sa ti takto hojdazj po prudkom ubrati plynu, je to zotrvacnik. Podla tvojho popisu na 95%.

Iba na jednotke som spozoroval ze ak uberiem plyn alebo pridam - trocha autom zahojda - co by mohli sposobovat aj uz nefunkcne silent bloky motora prevodovky a pod. ale na nestastie aj ten zotrvacnik.. :(

thrash
Autor témy

Pondelok, 20. Mája 2013, 19:22

SurrendeR napísal:
vybrovanie s autom pri pustani spojky = dvojhmota - prejavuje sa to tak ze pri pustani spojky aj ked pridas plyn, tak ti vybruje autom.. prestane to az ked spojku pustis uplne pripadne ak sa ti vyrovnaju otacky motora a kolies.
to co popisujes s trhnutim moze mat s tym spolocne.

najlepsie by bolo ak by si natocil video..

tak to video spravim hned zajtra, a uvidime - viem ze 2hmota vybruje autom ale mne sa ziadne vibracie neprejvuju (proste auto mi nevybruje dokonca ked ide zdochnut tak to skoro necitm - apr na felicii zataasie autom ako v zmykacke.. Cize 2 hmota si podla mna robi co ma, len preco to co mam za problem sa sprava ako dvojhmota..

Este chcem pozriet hardy spojku..

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 20. Mája 2013, 19:26

Este taka otazka, odkial zohnat kvalitnu dvjhmotu za dobru cenu ?

pby
Kraj: Prešovský

Pondelok, 20. Mája 2013, 19:50

Rottwa napísal:
Este taka otazka, odkial zohnat kvalitnu dvjhmotu za dobru cenu ?

To bude zaujimat aj mna ochvilu-teda dufam ze nie...ale pre istotu.
Na ebay som nasiel (nemam teraz link som na mobile) luk 2hmotu priamo pre moje bmwko za 330e co sa mi zda dobra cena ked vsade pocujem 500-600e len aby to nebola cinska kopia..
OO(||||)°(||||)OO

pby
Kraj: Prešovský

Pondelok, 20. Mája 2013, 19:52

Ja zatial dufam ze to bude hardy spojka a nie dvjhmota, lebo nemas este tie najistejsie priznaky dvojhmoty...
OO(||||)°(||||)OO

acid
Auto: E60 530i 2004 MT
Kraj: Bratislavský

Utorok, 21. Mája 2013, 12:38

Ja by som este upriamil tvoju pozornost na separator oleja. Tiez mi po prudkom ubrati plynu trhlo autom (ja mam 530i M54), po jeho vymene sa to uz neprejavuje.
Co sa tyka tych ostatnych priznakov, tak by to mohla byt ta dvojhmota, mam podobne priznaky a sam som zvedavy, ako dopadnes.
Ale ako vravim, ak si ho este nemenil, mozno nie je zly napad zacat so separatorom (relativne lacna vec) a potom uvidis, ci niektore priznaky zmiznu...

thrash
Autor témy

Utorok, 21. Mája 2013, 13:30

acid napísal:
Ja by som este upriamil tvoju pozornost na separator oleja. Tiez mi po prudkom ubrati plynu trhlo autom (ja mam 530i M54), po jeho vymene sa to uz neprejavuje.
Co sa tyka tych ostatnych priznakov, tak by to mohla byt ta dvojhmota, mam podobne priznaky a sam som zvedavy, ako dopadnes.
Ale ako vravim, ak si ho este nemenil, mozno nie je zly napad zacat so separatorom (relativne lacna vec) a potom uvidis, ci niektore priznaky zmiznu...

Tak na separator sa chytam tiez, aj na tesnenie veka valcov lebo vidim tam maly presak oleja a chcem tieto veci spravit spolocne. Ano mozno by to malo malicky suvis alebo velky ako pises v tvojom probleme ale ja ked prudko odoberiem plyn autom ani necekne, proste niec.. ja skor to divne zvysenie otacok naraz po preradeni rychlosti (nie to klasicke pohodlne, ked sa pri poklese a stalacenej spojke naspet vracaju plynule bez seknutia autom) vidim na - spojka, alebo hardy spojka, alebo 2 hmota, pripadne kombinacia vsetkych troch :? :-k

dymone
Auto: G31 530dX

Utorok, 21. Mája 2013, 13:43

Nacatu/potrhanu hardy spokju by si rozhodne zjistil tak, ze ti vibruje celym autom pri zrychlovani. Opticky ju zo spodu vies lahko skontrlovat.
Oil separator (a vsetky hadice okolo vcetne dvoch kolien sania) ti moze robit to, ze pri nizskych otackach ti pri rozbiehani pridusuje motor. Alebo ze pri prdukom pusteni plynove pedalu ti pocukne autom. Taktiez zvyknu kolisat volnobezne otacky (u mna len zriedka kedy, ale obcas sa to prejavilo). Ja som toto menil nedavno, a vsetky tieto priznaky su prec.

Ale zacalo mi robit to, ze hlavne za studena mi auto pri rozbiehani (ale iba hned v nizskych otackach) ked uz spojka zacina zaberat (tiez mi zabera az pri konci a na velmi malom rozsahu), ze auto/spojkovy pedal na chvilkucku zavibruje. A taktiez ked zaradim dvojku a pustim len torsku prudsie spojkovy pedal, tak mi rozhojda cele auto. Trojka uz malo kedy.
Takze to tiez vidim na dvojhmotu :evil:

Skusim tiez ten test pri zaradenej jednicke .. ale este by niekto mohol objasnit, ze co teda to klopkanie znamena.
M52TUB28 + M54B30 intake manifold + EU2 | H&R Cup Kit | H&R Stabilisators kit | SS headers | M3 front brakes | Meyle HD RSM's + Z3 r.p. | M3 RTAB's + limiters | Subframe: reinforcement & Powerflex | Eonon D5150 | 18" VMR VB3

thrash
Autor témy

Utorok, 21. Mája 2013, 14:08

dymone napísal:
Nacatu/potrhanu hardy spokju by si rozhodne zjistil tak, ze ti vibruje celym autom pri zrychlovani. Opticky ju zo spodu vies lahko skontrlovat.
Oil separator (a vsetky hadice okolo vcetne dvoch kolien sania) ti moze robit to, ze pri nizskych otackach ti pri rozbiehani pridusuje motor. Alebo ze pri prdukom pusteni plynove pedalu ti pocukne autom. Taktiez zvyknu kolisat volnobezne otacky (u mna len zriedka kedy, ale obcas sa to prejavilo). Ja som toto menil nedavno, a vsetky tieto priznaky su prec.

Ale zacalo mi robit to, ze hlavne za studena mi auto pri rozbiehani (ale iba hned v nizskych otackach) ked uz spojka zacina zaberat (tiez mi zabera az pri konci a na velmi malom rozsahu), ze auto/spojkovy pedal na chvilkucku zavibruje. A taktiez ked zaradim dvojku a pustim len torsku prudsie spojkovy pedal, tak mi rozhojda cele auto. Trojka uz malo kedy.
Takze to tiez vidim na dvojhmotu :evil:

Skusim tiez ten test pri zaradenej jednicke .. ale este by niekto mohol objasnit, ze co teda to klopkanie znamena.

Podla tvojho popisu ohladne separatora ma asi najvyssi cas na vymenu lebo na nizky ot ma tendenciu dusit sa.. :)

To klik klak co mi typek odpisal do PM je vraj este dvojhmota je este celkom OK, ak by rachotilo pri tom teste je uz v haji, ak len zaklapne take kovove klik a nic viac je v dobrom stave.

dymone
Auto: G31 530dX

Utorok, 21. Mája 2013, 15:09

Ak si este nemenil separator, tak urcite vymen. Vymen uz aj vsetky hadice co sucastou toho odvetravania (vid obrazok nizsie .. M52TU 5ks hadic, M54 ma len 4ks).
Skontroluj uz aj 2 kolena sania .. tie zvyknu byt tiez popraskane. Ja uz som menil aj DISA tesnenie, tesnenie skrt. klapky, SK pasky atd .. :)

Obrázok
M52TUB28 + M54B30 intake manifold + EU2 | H&R Cup Kit | H&R Stabilisators kit | SS headers | M3 front brakes | Meyle HD RSM's + Z3 r.p. | M3 RTAB's + limiters | Subframe: reinforcement & Powerflex | Eonon D5150 | 18" VMR VB3

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných