... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

romann
Autor témy
Kraj: Trnavský

odlupovanie pneumatiky

Utorok, 27. Novembra 2012, 20:53

zdravim Vas.. mam taky problem...pred tym ako som prezuval pneumatiky z letnych na zimne som si vsimol,ze mam prednu pravu pneumatiku na dezene ako keby dotrhanu alebo dolupanu...myslel som si,ze to bude asi chyba pneumatiky,tak som to neriesil a prezul som na zimne....minuly tyzden som si vsimol,ze sa mi to robi aj na zimnych a to na PP a aj PZ...viete niekto kde je chyba?? v piatok idem na geometriu...dakujem

Užívateľov profilový obrázok
SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Re: odlupovanie pneumatiky

Streda, 28. Novembra 2012, 11:11

romann napísal:
zdravim Vas.. mam taky problem...pred tym ako som prezuval pneumatiky z letnych na zimne som si vsimol,ze mam prednu pravu pneumatiku na dezene ako keby dotrhanu alebo dolupanu...myslel som si,ze to bude asi chyba pneumatiky,tak som to neriesil a prezul som na zimne....minuly tyzden som si vsimol,ze sa mi to robi aj na zimnych a to na PP a aj PZ...viete niekto kde je chyba?? v piatok idem na geometriu...dakujem

Veľmi pravdepodobne zlá geometria, ako staré sú tie pneumatiky?
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

romann
Autor témy

Streda, 28. Novembra 2012, 20:29

Vsak idem v piatok...ja len ci nemoze byt este niekde chyba

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Streda, 8. Mája 2013, 19:02

No ako to dopadlo, bola zla geometria?

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Streda, 8. Mája 2013, 21:46

Tak to by ma zaujimalo tiez.
Mam podobny problem, ale len na zimnych, doteraz som to pripisoval tomu, ze som pred 2 rokmi bol driftovat na ladovej drahe (ladovy okruh upravovany ratrakom). Pneumatiky tam dostali riadne na predel a minulu zimu som si vsimol, ze mam vytrhane kusky dezenu (vsetky pneu, vzadu viac). Tuto zimu som s tym odjazdil v pohode (uz bez drftovania :mrgreen: ) a vytrhavanie dezenu sa vyraznene znizilo (aj ked to myslim uplne neprestalo). Na geometrii som bol pred mesiacom, bolo to +/- O.K.
Myslite si, ze by to mohlo byt aj niecim inym nez tym ladom? Letne gumy mam zanovne, tak by som ich nerad odpisal...

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Štvrtok, 9. Mája 2013, 05:27

aj zle tlmice... koleso nadskakuje na nerovnostiach a dochadza k vytrhavaniu pneu

Laco19

Štvrtok, 9. Mája 2013, 08:28

coWon napísal:
aj zle tlmice... koleso nadskakuje na nerovnostiach a dochadza k vytrhavaniu pneu

No vtedy myslim nie symetricky po celom obvode.

KELSOakaPatres
Auto: nonBMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 9. Mája 2013, 08:44

hej mozu to byt aj tie tlmice kamos mal tak rozhasene na AR 159 a tiez tie gumy su take akoby olupane po celom obvode na vonkajsom aj vnutornom okraji dezenu :) teraz mam tie gumy vzadu na aute na dojazd ja :D
ex BMW 530d Touring (e61) r.v. 2004 - príbeh
ex Alfa Romeo 145 1.9JTD [140PS] r.v. 2000
...Passion For Drive! [f10]

PSnoopy363
Auto: BMW 530xd E60 LCI
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 10. Mája 2013, 12:47

Na toto by som sa chcel spýtať aj aj, i keď budem asi trošku off-topic....ja mám od cca konca augusta - začiatku septembra minulého roka ešte doteraz zimné pneu, spravil som na nich cca 16 000km, predné ešte nejakých povedzme 4 000 km vydržia..zadné sú už v dosť biednom stave. Podľa mňa je to dosť málo, hlavne na tie zadné, predné ešte prehltnem...neviem, či mám chybu v geometrii (začiatkom septembra mi vlani robili geometriu po výmene silentblokov na predných ramenách), tak neviem či za ten čas a za ten počet najazdených km je normálne mať hlavne zadné gumy v takom stave....mám 530xd, predtým som nemal, tí čo máte x-drive...žerie viac zadné pneu, alebo skôr predné, alebo cca narovnako, ako to máte? Nejazdel som ako chuj..v zime som trochu podriftoval....len na snehu a ľade, takže guym si myslím, že to až tak nedoničilo, i keď voľačo určite zo životnosti ubralo :) Počul som, že tieto gumy čo mám - Pirelli ak sa nemýlim Sottozero a sú runflat...

Laco19

Piatok, 10. Mája 2013, 16:01

PSnoopy363 napísal:
... tí čo máte x-drive...žerie viac zadné pneu, alebo skôr predné ...

Aj na xd sa deru zadne gumy viac. Ked jazdis na zimnych od septembra az doteraz tak vydrzia kratsie, pri vyssich teplotach dezen zo zimnych mizne rychlo.
Mas dezen zjazdeny symetricky (vokajsok, vnutro, stred)? To by nieco mohlo povedat o geometrii.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných