... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

misano
Kraj: Trnavský

Re: vyčistenie/preleštenie čírych plastových krytov svetiel

Utorok, 26. Februára 2013, 22:02

Na svetlach je od vyroby vrstva laku s uv filtrom ktoru treba zbrusit a naniest novu
lestenim sice vyzeraju dobre ale zase len na urcity cas
Autolakovňa
Oprava karoserie bez poškodenia laku
www.opravakaroserie.com

Užívateľov profilový obrázok
Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Streda, 27. Februára 2013, 08:56

Ako tak čítam túto tému a riešite tu UV ochranu tak ma napadlo, že či by nebolo najvhodnejšie vyleštiť svetlo a potom naň nalepiť priesvitnú fóliu s UV ochranou?

autodetailsk
Auto: BMW 6
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Februára 2013, 14:29

Obavam sa, ze by ta folia moc rychlo zazltla, ale ked to niekto skusil a slape to tak nech sem hodi co a ako :)
BMW e63 3.0i Black Saphire, BMW e60 35d Monaco Blue, BMW e90 30d Black Saphire, BMW e92 30xd Black Saphire

Marian Kezer
Auto: 525D Xdrive

Štvrtok, 28. Februára 2013, 09:53

Ja som zatiaľ na svetla nedával nič a zatiaľ ok. Myslím, že najlacnejšie a taky najjednoduchšie je raz za rok, dva svetlo ľahko preleštiť pastou ktorá vám zostala po renovácii.

BMWpositiv

Piatok, 1. Marca 2013, 02:45

QUIXX Headlight Lens Sealer

Obrázok

ale silno pochybujem, ze to v nasej bananovej republike dostat kupit, aj ked je to sice nemecky vyrobok, ale ani na nemeckej stranke tento produkt neponukaju, divne... :roll:

Marian Kezer
Auto: 525D Xdrive

Piatok, 1. Marca 2013, 11:26

Pekne.
Ale neviem prečo by som si radšej nemal kúpiť niečo čo sa u nás predáva. A čo je vyskúšané, že to naozaj funguje??
Od tej doby čo som skúsil toto
http://www.autoren.sk/e-shop---renovaci ... php?item=3
By som už nemenil. Jedine že by sa to zdalo niekomu moc jednoduché

duro
Kraj: Žilinský

Utorok, 19. Marca 2013, 10:33

Ak chce niekto zo Ziliny profesionalne vylestit svetla, tak dajte vediet. Da sa odstranit aj skrabanec od poistovaka. Cena za jedno svetlo 20-40 eur. 0944 551 791

BMWpositiv

Streda, 20. Marca 2013, 02:43

Som lestil... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Takze po dlhsom zvazovani som sa aj ja pustil do lestenia svetiel, konkretne na E39-vine FL.

Pouzil som brusne papiere Wetordry od 3M v nasledovnej zrnitosti:
320, 400, 600, 800, 1000, 1500, 2000, 3000 (Trizact™)
Dalej som pouzil (ale aj nepouzil):
pasku na karoserie 3M, lestiacu pastu na plast (ja chuj som ju nemal), rozprasovac s vodou, tenke gumene rukavice (podobne ako su tie zdravotnicke), nejake handricky
Doplnkove ingrediencie:
nervy (kybel-dva), chut do roboty, pivo

V prvom rade som demontoval svetlo, nie je to vsak podmienka, pokial si okolie svetla dobre oblepime karosarskou paskou. Mne hlavne islo o to, aby som dal dole tu listu pod svetlom, ktora inac nejde von, pokial sa svetlo nezdemontuje, takze pre neznalych neodporucam tu listu na E39-vine davat nasilu vonku, inac sa zlomi. Kable netreba ziadne odpajat akurat len svetlo povytiahnut trochu vonku no a pochopitelne potom treba ist na nastavenie svetlometov po opatovnom namontovani.

Kedze mam nejake pracovne skusenosti s lestenim (nejedna sa vsak o plast), tak v zasade plati, ze nasledovne cislo zrnitosti by nemalo byt vyssie ako je nasobok dvomi z predchadzajucej zrnitosti, cize pokial pouzivame napr. zrnitost 320, nasledovna zrnitost by mala byt max. 600. Ja som si to mozno trochu viacej skomplikoval a prekombinoval tymi zrnitostami, ale povedal som si, ze radsej zvolim nizsie odstupnovanie medzi jednotlivymi bruseniami, nakolko som nemal ozaj skusenosti ako sa ten podrbany plast na svetle bude spravat.

Dolezite je strhnut tu prvu vrstvu, kde je nanesena UV ochrana nejakym cirim lakom alebo ako by som to nazval. Pouzil som preto zrnitost 320, nakolko zrnitost 400 sa mi zdala velmi jemna na tie skrabance co som mal ja na svetlach. Dalej chcem podotknut, ze som zvolil cisto rucnu pracu, bez ziadnych elektro pomocok. Najviac mi hadam trvalo to prvotne zbrusenie 320 a nasledne 400, pri ktorom treba mat asi najviac trpezlivosti, inac cele to lestenie svetiel moze ist do haja. Cely cas som pri tom pouzival rozprasovac s vodou, pretoze ani pri nizsej zrnitosti by svetlo nemalo byt suche, kvoli prehrievaniu sa. Takze dalej potom nasledovalo postupne prelestovanie stale vyssim cislom zrnitosti az na konecnych 3000. Zdoraznujem, ze vody nikdy nie je dost, netreba na to zabudat a priebezne rozprasovacom striekat vodu na svetlo. Ak si niekto mysli, ze tou 3000 to skoncilo, tak je na omyle. Pouzite brusne papiere na dalsie svetlo uz nepouzivat! Dam sem aj podrobne foto po kazdom brusnom papieri pre lepsiu predstavivost.

Isto sa kazdy pyta, ze kolko taketo rucne brusenie celkovo trva. No kedze ja som vo vsetkom pedant (niekedy je to skor na skodu), mne jedno svetlo trvalo dokopy cca 2,5 - 3 hodiny bez demontaze, cisto len brusenie a nasledne lestenie. Len zakladne zbrusovanie po zrnitost 400 mi trvalo cca 35-45 minut (presne neviem) a potom som kazdym brusnym papierom presiel kruzivymi pohybmi po svetle 6-krat (preco nie len 5 alebo az 7 to sam neviem), proste co viem tak som to nechcel odjebat inac by som to svetlo nakoniec rozjebal kladivom, keby som zistil ze vsetka ta drina stala za hovno.

Podotykam, ze pri kazdom brusnom papieri treba vynalozit aj patricnu silu, to kazdy zisti este v ten isty alebo az na druhy den, pokial ho boli chrbat a ruka jak hovado, pracovny postup a namaha s tym spojena bola potom spravna.

Takze som sa dostal az po zrnitost 3000. Samozrejma, ze som nemal nejaky sersam v podobe pasty na prelestenie plastu a do obchodu sa mi nechcelo ist, musel som improvizovat. Pouzil som opravnu sadu na male skrabance QUIXX High Performance Paint Scratch Remover. Vedel som, ze s tym nemozem nic dojebat, pretoze som ho uz pouzival aj na lak a bol som naozaj velmi milo prekvapeny ako tento produkt funguje aj na plaste. Tym nechcem poukazat na to, ze aby si vsetci teraz isli kupit na lestenie plastu opravnu sadu na lak. Ja som to len skusil a fungovalo to. Pouzival som len pastu 1 a nasledne 2, taktiez len rucne prelestenie podla navodu kde okrem ineho pisu, ze treba dane miesto lestit minimalne 2 minuty s vynalozenim max. sily. A nepisu to tam len tak pre srandu, sam som zistil. Takze po aplikacii tohto sersamu bol konecny vysledok pre mna velmi pozitivny.

Na uplny koniec som na svetlo aplikoval UV ochranu QUIXX Headlight Lens Sealer, aby svetla casom nezozltli.

Pridane fotky su len z toho prveho svetla, ktore v konecnom dosledku vyzera celkom fajn oproti tomu ako bolo na zaciatku.
Druhe svetlo som lestil az na druhy den (jedno na den bolo celkom dost a uz sa aj tak stmievalo) a poviem vam, ze pri tomto prvom svetle som to tak trochu odjebal, pretoze to druhe svetlo vyzera uz fakt ako nove, na tom prvom vidno este nejake tie miniaturne stopy po lesteni (ale to si musim frnak ozaj az na plexisklo nacapit), pri tom druhom uz vobec. Takze pani, pevne ruky a vela trpezlivosti hlavne, pokial sa rozhodnete ist cestou sebauspokojenia po kvalitne vykonanej praci. :mrgreen:

Roman®

Fotogaleria:

3M WETORDRY
Obrázok

PRED
Obrázok

PRED
Obrázok

PRED
Obrázok

PRED
Obrázok

3M 400
Obrázok

3M 600
Obrázok

3M 800
Obrázok

3M 1000
Obrázok

3M 1500
Obrázok

3M 2000
Obrázok

3M 3000 Trizact™
Obrázok

QUIXX High Performance Paint Scratch Remover
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

PO VYLESTENI
Obrázok

PO VYLESTENI
Obrázok

PRAVE SVETLO PO VYLESTENI
Obrázok

LAVE SVETLO PRED LESTENIM
Obrázok

Obrázok

Obrázok

LAVE SVETLO PRED LESTENIM
Obrázok

autodetailsk
Auto: BMW 6

Re: Preleštenie plastových krytov svetiel => Fotogaléria str

Utorok, 26. Marca 2013, 11:40

pekna praca - palec hore :thumbup:
BMW e63 3.0i Black Saphire, BMW e60 35d Monaco Blue, BMW e90 30d Black Saphire, BMW e92 30xd Black Saphire

Body75
Auto: 420xD GranCoupe
Kraj: Košický

Re: Preleštenie plastových krytov svetiel => Fotogaléria str

Piatok, 29. Marca 2013, 13:29

Pridávam palec hore :thumbup: Aj mne by to trebalo na e91 LCI

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných