... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
ondrej320d
Auto: bmw 320d
Kraj: Banskobystrický

Re: vyčistenie/preleštenie čírych plastových krytov svetiel

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 14:53

robis oba svetla za 20 ecok ??? odkial si ? :D ,,,,
jurkyLE napísal:
290 Eur???? ci pana boha och môj kkt :? :? :? :?
Ja to u nas robim v dielni za 20 Eur ( slovom dvadsat eur ) kompletka....
Tyzdenne mi pride tak okolo 3 Fabii a raz do mesiaca nejaky Bawor...
Je to robota na dve hodiny cca, podla doojebanosti svetiel...
Obrázok

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 17:44

LE , kralovske mesto hehehe , kludne prid kedykolvek 8)
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

ondrej320d

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 19:36

oouu to je daleko :( momentalne sa tam nechystam :d ... skoda
jurkyLE napísal:
LE , kralovske mesto hehehe , kludne prid kedykolvek 8)
Obrázok

rasty
Auto: F07, 530 XD.
Kraj: Košický

Streda, 21. Novembra 2012, 21:01

dnes som sa pustil do prebrusenia svojich svetiel na E61. prebrusenie slo hladko, zvonku to vyzera peckovo, no co ma stve je to, ze na plexiskle z vnutra je povlak akoby po vyschnutom zahmlievani sa.. slo by to vycistit s obycajnou handrickou, no ako sa tam dostat?.. dost ma to stve,, neviete ako si s tym mam poradit?.. ked je svetlo vypnute /nesvieti" vobec to nieje vidiet.. ale ked svieti,, je to vidiet, a vadi mi to.. :/

robil to niekto,,? ak by si niekto na tro trufal z vychodu co to robil uz castejsie,, piste..

pripajam foto..
Prílohy
2012-11-21 16.58.28.jpg
2012-11-21 16.58.28.jpg (43.55 KiB) 3747 zobrazení
2012-11-21 19.13.06.jpg
2012-11-21 19.13.06.jpg (33.57 KiB) 3747 zobrazení
2012-11-21 18.48.26.jpg
2012-11-21 18.48.26.jpg (39.12 KiB) 3747 zobrazení
2012-11-21 18.48.19.jpg
2012-11-21 18.48.19.jpg (38.61 KiB) 3747 zobrazení

ondrej320d

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 17:07

ako dlho ti to trvalo ?? a te vodne smyrgle si ake pouzil ??? a 3m pastu ci celu sadu si kupil 3m , ? ,, no ale pekna praca ,, ,a to podla mna len od vnutra treba vylestit a je to oka ,,
rasty napísal:
dnes som sa pustil do prebrusenia svojich svetiel na E61. prebrusenie slo hladko, zvonku to vyzera peckovo, no co ma stve je to, ze na plexiskle z vnutra je povlak akoby po vyschnutom zahmlievani sa.. slo by to vycistit s obycajnou handrickou, no ako sa tam dostat?.. dost ma to stve,, neviete ako si s tym mam poradit?.. ked je svetlo vypnute /nesvieti" vobec to nieje vidiet.. ale ked svieti,, je to vidiet, a vadi mi to.. :/

robil to niekto,,? ak by si niekto na tro trufal z vychodu co to robil uz castejsie,, piste..

pripajam foto..
Obrázok

VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Piatok, 23. Novembra 2012, 20:43

ondrej320d napísal:
ako dlho ti to trvalo ?? a te vodne smyrgle si ake pouzil ??? a 3m pastu ci celu sadu si kupil 3m , ? ,, no ale pekna praca ,, ,a to podla mna len od vnutra treba vylestit a je to oka ,,

To nebude také jednoduché ako na e46...na E60 su lepené. Možno exustuje nejaká finta no nestretol som sa s tým..
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

ondrej320d

Piatok, 23. Novembra 2012, 21:56

bojim sa do toho pustit ... :D
badbat329 napísal:
http://www.youtube.com/watch?v=7EHo96EhN_Y&feature=g-all-c
Obrázok

badbat329
Auto: F31
Kraj: Trnavský

Piatok, 23. Novembra 2012, 22:06

ondrej320d napísal:
bojim sa do toho pustit ... :D

ani nepustaj je to az od 18

ondrej320d

Sobota, 24. Novembra 2012, 11:24

hahaha
badbat329 napísal:

ani nepustaj je to az od 18
Obrázok

Marian Kezer
Auto: 525D Xdrive
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 10. Januára 2013, 10:06

Ak od 18 tak teda všetkým plnoletým.
Rozhodne by som sa do toho nebál pustiť, treba ale k tomu pristupovať z trpezlivosťou a rozhodne nič neuspěchat.Je Dôležité prvýkrát poctivo zbrúsiť lak, ktorý je nanesený na svetle, a vďaka ktorému hlavne k poškodeniu, zajdení svetla dojde.Až potom brúsiť svetla jemnejšími papiere a nakoniec preleštiť pastou k tomu určenú. Ja som použil túto pastu:
http://www.autoren.sk/e-shop---renovaci ... hp?item=23
Samozrejme že svetla nie je potrebné demontovať z vozidla, stači olepiť karosársku lepiacou pásku.
Všetkým plnoletým želám, aby boli z výsledku rovnako nadšení ako ja. =D>

ondrej320d

Piatok, 11. Januára 2013, 11:06

takze tato pasta plus smirgle 500 1000 2000 3000 ? a mozem makat cez vykend :D ..
Marian Kezer napísal:
Ak od 18 tak teda všetkým plnoletým.
Rozhodne by som sa do toho nebál pustiť, treba ale k tomu pristupovať z trpezlivosťou a rozhodne nič neuspěchat.Je Dôležité prvýkrát poctivo zbrúsiť lak, ktorý je nanesený na svetle, a vďaka ktorému hlavne k poškodeniu, zajdení svetla dojde.Až potom brúsiť svetla jemnejšími papiere a nakoniec preleštiť pastou k tomu určenú. Ja som použil túto pastu:
http://www.autoren.sk/e-shop---renovaci ... hp?item=23
Samozrejme že svetla nie je potrebné demontovať z vozidla, stači olepiť karosársku lepiacou pásku.
Všetkým plnoletým želám, aby boli z výsledku rovnako nadšení ako ja. =D>
Obrázok

Marian Kezer

Nedeľa, 3. Februára 2013, 15:43

Jo jo Presne tak.
Ja by som osobne síce použil celú sadu. Nemusíte sa starať čo a ako do čoho pripevniť, prípadne na čo.

Pozrite sa na príspevok od laado:
navody-a-manualy/lestenie-svetiel-t32622-45.html

autodetailsk
Auto: BMW 6

Streda, 6. Februára 2013, 12:01

rasty napísal:

pripajam foto..

mne to skor pripada ako nedostatocne odstranena UV ochranna vrstva z vonkajsej strany...

chlapi a hadam aj dievky :) kazdy kto chce ist na lestenie svetiel svojpomocne tak tu je zhruba nejake vseobecne knowhow:

treba si v prvom rade uvedomit nasledovne - popraskane svetla sa lestit daju ale tie praskliny uz nezmiznu, ak su svetla matne este to neznamena, ze UV ochranna vrstva je prec!!

toto su dve zakladne veci z ktorych treba vychadzat a podla toho aj postupovat.

vseobecne by mal byt postup nasledovny - ak chceme dat UV vrstvu z nejakych pricin dole /aj ked to nie je zrovna najlepsi napad v mnohych pripadoch/ tak zaciname od 500-600 vodneho smirgla, postupne 1000-1500-2000. Tento postup volime preto aby sme zjemnili drobne skrabance ktore si narobime. Plati pravidlo radsej zopakovat postup vratane lestenia 3x ako sa presmirglovat az do svetla :)

cize ak uz mame osmirglovane prejdeme na lestenie - plasty sa pri lesteni hodne viac zahrievaju ako klasicky lak na aute a plati to aj o plastoch svetiel - cize zoberiem si najtvrdsi kotuc - priemer 75-80mm a brusnu pastu a na otackach 600-800 jemne bez zbytocneho tlacenia prelestim svetla - lestime do momentu ked nam pasta zmeni farbu z matnej na svetlu /vtedy je jasne ze abrazivne castice v paste sa rozpadli, cize pokracovat nema vyznam/. Tento postup zopakujeme podla potreby niekolkokrat /vacsinou 2-3x staci/.

ak mame UV vrstvu v relativne dobrom stave zaciname smirglovat od 1500-2000-2500 vodnym smirglom a lestime rovnakym sposobom.

Pre plnohodnotny vysledok treba takisto niektore casti, najma okraje svetiel dolestit rucne - je to trosku pracnejsie ale celkovo je vysledok o moc lepsi /toto samozrejme neplati v situacii ak svetla vymontujeme.../

Takisto sa vyvarujte pouzivaniu Tempo a inych odbodnych past - nie su urcene na strojove lestenie - maju hrube zrno a tym padom jednak moc prehrievaju povrch /matny spaleny plast uz nevylestite nicim.../ a takisto mozu plast zasednut pretoze na nom vytvoria skrabance.

Vec na ktoru vacsina ludi zabuda je nasledna aplikacia ochrannej vrstvy - ci uz odolnych voskov typu Collinite 476, pripadne pastoveho NXT od Mequiar's alebo keramickej ochrany /tuto by som odporucil pouzit na svetla kde bola UV ochranna vrstva odstranena celkom/. Samozrejme pred ich aplikaciou treba povrch svetla co najlepsie odmastit - IPA - isopropyl alkohol v pomere riedenie 50/50 s vodou.
BMW e63 3.0i Black Saphire, BMW e60 35d Monaco Blue, BMW e90 30d Black Saphire, BMW e92 30xd Black Saphire

Marian Kezer

Utorok, 26. Februára 2013, 18:55

Nedávno som tu písal príspevok, ale nikde som ho nenašiel, tak neviem či som urobil niečo zle, alebo ho niekto jednoducho zmazal! Robil som renováciu sadou Carex, z výsledkom som veľmi spokojný len sem chcel aby mi niekto poradil, aký zvoliť kvalitný a lacný vosk, na ochranu? Nie som si istý či je to nutné, ale pre istotu. To čo uvadza Lexury mi príde príliš drahé. Verím že to pomôže aj ostatným.
[-X

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných