... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

lubosnl
Auto: bmw 320d 100kw
Kraj: Žilinský

Re: E46/Odpojit klapky u sacieho potrubia,alebo nechat zapoj

Streda, 6. Februára 2013, 12:28

lukas107 napísal:
ten popis nebol mysleny na teba..ale je vidiet ze mas uzasny prehlad vo fore

BMW mam prvy krat a neviem o nom skoro nic, preto sa radsej spytam,ale ked vam vadi,ze niekto je madar do motorov tak potom sa je zbytocne pytat.

Ked som minule rozmyslal o tom mojom aute tak som urobil chybu,ze som sa dal na BMW. Vzdy som mal audi a nasledujuce auto kupujem urcite Audi. Nie som vobec spokojny s tymto mojim autom a zatial ma BMW nepresvedcilo skoro v nicom akurat mozno v spotrebe, ale to nejak neriesim.

alfi666

Streda, 6. Februára 2013, 18:03

Tak ti prajeme vela stastnych km v Audi ;) bez rozsypanych rozvodov kvoli hydrosponovakom na 3.0TDI alebo ked by si nahodou kupil 2.0TDI tak tam si radsej do rezervy objednaj hned novy motor, lebo na nom neni funkcne nic ;)

A to si nerobim srandu... tiez som po Audinach pokukoval... ale ked som zistil, ze nedokazu vyrobit ani common-rail motor, alebo nevedia spravit retazovy rozvod tak aby vydrzal a nebolo ho treba menit za cca 2000eur tak som si povedal, ze to je silny fail aj na mna ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
durike
Auto: E46 330xiA/d
Kraj: Zahraničie

Streda, 6. Februára 2013, 18:08

lubosnl napísal:
Nie som vobec spokojny s tymto mojim autom a zatial ma BMW nepresvedcilo skoro v nicom akurat mozno v spotrebe, ale to nejak neriesim.

zaujimalo by ma teda s cim konkretne nie si spokojny... pripadne preco si vlastne kupoval BMW ked ta "nepresvedcilo skoro v nicom"?

lukas107

Štvrtok, 7. Februára 2013, 10:54

lubosnl napísal:
BMW mam prvy krat a neviem o nom skoro nic, preto sa radsej spytam,ale ked vam vadi,ze niekto je madar do motorov tak potom sa je zbytocne pytat.

Ked som minule rozmyslal o tom mojom aute tak som urobil chybu,ze som sa dal na BMW. Vzdy som mal audi a nasledujuce auto kupujem urcite Audi. Nie som vobec spokojny s tymto mojim autom a zatial ma BMW nepresvedcilo skoro v nicom akurat mozno v spotrebe, ale to nejak neriesim.

Mna irituje to ze napises drzo ze hladal som ale nenasiel som odpoved ci ma klapky aj 100kw 320d...kruci..sak je toho 20 stran...ako mozes taku blbost tresnut ze si to hladal ale nikde nenasiel..to je len a len tvoja lenivost.. na opel fore by ti za to dali BAN a na audi fore by ti na to niekto odpisal najskor za 2 tyzdne
BMW E70 X5 3.0D
BMW E53 X5 3.0D r.v 2005 (ex)
BMW E39 530dAT Sedan
BMW E46 320d Touring M-Packet (ex)
BMW E36 318tds Compact M-Packet (ex)

lubosnl
Auto: bmw 320d 100kw

Nedeľa, 10. Februára 2013, 01:57

franzkiller napísal:
zaujimalo by ma teda s cim konkretne nie si spokojny... pripadne preco si vlastne kupoval BMW ked ta "nepresvedcilo skoro v nicom"?

s celym autom. Nie kazde auto sa moze vydarit, ale toto je sila aj na mna. jedine s cim som spokojny je spotreba, ale tu aj tak neriesim.

cele auto je hlucnejsie. problem s elektrikou, jednu vec odstrania zjavi sa druha. bol som v original bmw a ani tam si nevedeli rady s tymto autom, asi to vyriesi danubit. :-)

Motor je ok. to,ze BMW robi social. vybavu som si zvykol. ale menit skoro kazdy mesiac resp. kazdy druhy, kabel v packe na BC je sila. :-)

to,ze xenony blikaju ked zaradim spiatocku to som ako tak odstanil. signalizuje mi v palubovke,ze mi nesvieti nejake svetlo resp. ziarovka v zadu. vzdy to byva ked brzdim zastavim. znova slapnem na pedal a zhasne. idem pozriet a vsetko svieti. dokonca aj svetlo vzadu na spz. a takto to je stale dookola. to ked mi na dialnici v Nemecku za husteho dazda v rychlosti asi 170km prestali ist stierace. odstavil som auto na najblizsiu cerpaciu stanicu..... po chvili ked som s autom postal, pozrel som poistkovu skrinu vsetky poistky ok. kupil som si rain stop. pouzil som Rain stop vydal sa na cestu a po 20 minutach som skusil zapnut stierace a fungovali. potom zase vypadli atd. predavajuci aj v BMW chvalili vebasto, ale neviem cim to je, ale vobec nie je pravda to co povedali ,ze by mal hned po par sekundach po nastartovani by mal prudit teply vzduch do interieru. kym sa nezohreje auto tak ziadne vebasto nekuri :-))), nehovorim o teplotach -15 a vyssie. a dovodov preco nie som spokojny je viac. Kamarat mi doporucil BMW a bola to kupa dost narychlo takze preto som kupil BMW. V stvrtok vecer sa mi pokazilo auto co som mal predtym a neoplatilo sa opravit tak som ho dal zosrotovat a mal som jeden den na kupu a prepis auta v piatok, lebo v sobotu som isiel do zahranicia:-))). To, ze boli odtocene km tak to neriesim vobec to je na predavajucom a moze sa to stat aj na ferari,ze nebudu sediet km so servisom. a tych minusov je viac ako plusov. :-)

to ze by mi dali niekde ban alebo nie je ich problem. len ked laik nerozozna motor co ma 100 kw a 110 kw a nevie poriadne o com tu pisete 24 stran tak sa radsej spytam a budem blby, ze necitam (aj ked citam a nerozumiem) ako to ze sa nespytam a aj tak budem blby a nebudem poznat odpoved. :-)))

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 13. Februára 2013, 10:40

Z autom je to ako zo ženou, každá je iná a každá má svoje chyby,ale velmi záleží na aký kus natrafíš...... :mrgreen: :mrgreen: ja som mal E46 po fizloch,kopec elektriky navyše,tú som vycvakal,zaizoloval,povytahoval a nikdy žiadna elektrika nebla. Webasto v E46 je iba ako príhrev motora,t.j. pomáha zohriať motor.Je len málo E46 ktoré maju plnohodnotné nezávislé kúrenie. Tak isto zohrievanie, je záležitosť termostatov.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

TT-SIMIK
Kraj: Trnavský

Streda, 13. Februára 2013, 17:33

potrebuje to nejaky další komentár??Asi nie....

Dnes 3 zo 6 tich klapiek!!!!!Ušetrených 1500€.....
Prílohy
klap.JPG
klap.JPG (114.14 KiB) 2546 zobrazení
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

fox1k

Streda, 13. Februára 2013, 17:37

TT-SIMIK napísal:
potrebuje to nejaky další komentár??Asi nie....

Dnes 3 zo 6 tich klapiek!!!!!Ušetrených 1500€.....

dá sa podľa klapiek nejako zistiť koľko má auto nabehané poprípade v akom stave je motor? napríklad tá tvoja foto :-k

Hecis
Auto: E46 320d
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 21. Februára 2013, 14:02

Potřeboval bych radu.Mám 32Od 110kw 04 rok.Při pomalém sešlápnutí plyn.pedálu cítím,jak auto mírně pocukává,když jedu "kudlu"Tak nije to kolem 15-1700 ot..Když odpojím EGR vent.Tak je problém fuč.EGR jsem zkoušel i druhej,ale pořád stejné.Když odpojím EGR,fungují pak vířivé klapky?napadlo mě,jestli je možné,že zmiňované pocukávání motoru můžou vůbec tyto klapky dělat.
Je to jak kdyby docházela nafta nebo se přicpával vzduch do sání,když to hodně přeženu.Pokud nechám zapojenej EGR a odpojím vent.co ovládá klapky,co to udělá?Bude to špatně,protože nebudou klapky vířit nasávaný vzduch z EGRU?

Na cz foru jsem našel,že mají problém po zaslepení ne EU4.KOlísaj otáčky atd?Máte s tím zkušenost?

j.matrix
Auto: BMW 320d E46

Pondelok, 25. Februára 2013, 13:03

ja mam EU4 a po odstraneni klapiek mi otacky nekolisaju, nezbadal som ziadnu zmenu, akurat ma motor iny zvuk

lukas107

Pondelok, 25. Februára 2013, 16:09

sranda..ja som napr nic nepostrehol a to mame rovnaky motor :D
BMW E70 X5 3.0D
BMW E53 X5 3.0D r.v 2005 (ex)
BMW E39 530dAT Sedan
BMW E46 320d Touring M-Packet (ex)
BMW E36 318tds Compact M-Packet (ex)

Hecis

Utorok, 26. Februára 2013, 20:25

A když zaslepím egr,tak víř.klapky fungujou nebo ne?

stary
Auto: e39

Streda, 27. Februára 2013, 11:06

Hecis napísal:
A když zaslepím egr,tak víř.klapky fungujou nebo ne?

Tie su ovladane samostatne. Akurat nepojde bordel do motora. Je mozne ze sa nasledne rozsvieti pekna zlta konrolecka na pristrojovke.
Zalezi od typu ECU.
Trust No One
Naradie, Nastroje, OOOP, Loziska, kontakt PM, pre klub lepsia cena

Hecis

Streda, 27. Februára 2013, 18:43

stary napísal:

Tie su ovladane samostatne. Akurat nepojde bordel do motora. Je mozne ze sa nasledne rozsvieti pekna zlta konrolecka na pristrojovke.
Zalezi od typu ECU.

To vím,já už ho měl odpojenej.Jenchci přijít nato,proř mi to cuká :-) To víš určitě,že pokud odpojím EGR tak ty klapky normálně fungujou dál?To bych je mohl vyloučit asi,nebo to taky špatně víří,to by pak taky mohlo dělat paseku co?Jako že teplej vzduch do motoru z egru?

stary
Auto: e39

Streda, 27. Februára 2013, 18:59

No ja som klapky vyhodil, nasledne som odpojil EGR a ziadnu zmenu som okrem dakeho placebo efektu nezaznamenal. Osobne som zachoval cele ovladanie klapiek, len samotne klapky tam uz nie su. Teraz sice mam EGR zapojene aby mi to nesvietilo, a tiez sa mi auto chova normalne. Klapky su podla toho co som videl na mojom aute ovladane vsetky jednym elektromotorom. Pokial odpojis EGR tak klapky "viria" uz iba cisty vzduch to uz vypliva z tvaru sacieho potrubia. Ci je odpojenie EGR ovplyvnuje cez ECU ovladanie klapiek tak to sa neviem vyjadrit, na to treba niekoho fundovanejsieho.
Trust No One
Naradie, Nastroje, OOOP, Loziska, kontakt PM, pre klub lepsia cena

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný