... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
duri-sk napísal:Chcem sa spytat, ci mi vie niekto relevantne potvrdit vyssie naklady na servis 325d vs 320d. Chcel by som kupit jazdenu 325d (e91) s historiou a dobrou udrzbou, ide mi o to mat spolahlive auto bez vyraznych a hlavne necakanych investicii. Okrem vyssich nakladov na naftu, vacsieho mnozstva oleja a o 2 vstreky viac, v com sa prejavuju vyssie naklady na 3 liter v porovnani s 2 litrom? Predpokladam, ze turbo, vstreky, cerpadla, ja neviem vyrive klapky, DPF bude rovnako financne narocne na oboch motoroch. Ja si skor myslim, ze zivotnost 3 litra "iba" s 200 konmmi bude vyssia ako zivotnost 2 litra so 165 konmi. Aka je realita podla vas?
Ak ma niekto skusenost so servisovanim 325d prosim dajte vediet, rad by som odhadol, ci sa mi oplati do toho auta ist.
Dakujem
Didymus napísal:Suhlasim, len si sa zle vyjadril s tym ze na 325d a 320d vyjdu zhavice rovnako. Na 320d treba 4 a na 325d 6 takze to rovnaka suma nebude :) To iste sa tyka napriklad vstrekov, kde uz to je slusny rozdiel v sume (1 vstrek cca 100e). Okrem tychto priamych nakladov zaplatis viac aj na poistke, kedze je rozdiel 2.0 a 3.0.
LOKI napísal:
myslim, ze ked nikto kupuje bmw za 10-15 tak rozdiel 30e v PZP alebo ze zaplati o 2 vstreky by nemal riesit...AK ANO tak nech zavíta radsej k predajcovi Hyundai/Chevrolet...
makak napísal:@loki
- presne tak pri aute za 15k su desiatky eur zanedbatelne
@didymus
- ohladom tych zhavicov, vymena jedneho alebo vsetkych stoji okolo 140-150 eur praca (v bmw), jeden zhavic stoji 15-20 eur co urobi rozdiel max 40 eur lebo sa oplatia vymenit zvacsa vsetky, navyse zhavice alebo vstreky nemenis kazdy den
- co sa tyka havarijky, neviem ako je to u inych poistovni, v allianzi sa havarijka vypocitava skor z vybavy vozidla nie z vykonu motora - t.j ak mas automat, idrive, PDC a xenony tak cena ide hore celkom vyrazne, pricom 177 a 197hp nerobi v havarijke znacny rozdiel.
LOKI napísal:
myslim, ze ked nikto kupuje bmw za 10-15 tak rozdiel 30e v PZP alebo ze zaplati o 2 vstreky by nemal riesit...AK ANO tak nech zavíta radsej k predajcovi Hyundai/Chevrolet...
duri-sk napísal:Vdaka za rady, dnes idem kupit 325d rok v. 2007. Rozhodol som sa tak nakoniec preto, lebo si myslim, ze kvalita toho auta je na vysokej urovni a pri slusnom zaobchadzani ma potencial za rozumne prevadzkove naklady jazdit pomerne dlho a navyse ma to auto naozaj bavi. Taktiez ma milo prekvapili ceny nahradnych dielov, ktore su v porovnani, napriklad s alfou 159, ktoru som chcel povodne, vyrazne nizzsie.
PZP je nizka, ale momentalne riesim ci ist do HP, najlacnejsiu mi vypocitalo na 277EUR rocne, nikdy som nemal nehodu (klop klop), preto skor ide o poistenie voci kradezi. Viete mi poradit nejaku financne vyhodnu HP na 325d?
Vdaka