... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

pexo
Autor témy
Auto: E39 530i BlackBeauty
Kraj: Prešovský

polyuretanove silentbloky - skusenosti?

Nedeľa, 13. Januára 2013, 19:45

zdravim pani. chcem sa vas opytat ci mate niekto skusenosti s polyuretanovymi silentblokmi. treba mi na aute menit a tie gumene co som tam mal mi vydrzali rok a finito. tu na fore som cital ze tie polyuretanove vydrzia podstatne dlhsie a su v tom kurevske rozdiely napriklad pri riadeni a hlavne pri geometrii oproti gumenym. tak co vy nato?

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Re: polyuretanove silentbloky - skusenosti?

Nedeľa, 13. Januára 2013, 20:49

ak mas zaujem, dodiki ma na predaj predne ramena s uz nalisovanymi powerflexmi :)

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 14. Januára 2013, 04:52

kosti to nebude pasovat, je to ina naprava, vsak sobotu krutili hlavou jake su tam rozdiely, ale samotne silenty by pasnut mohli

pexo - co za znacku si tam mal? a ktore silace ti odisli?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

kosti123

Pondelok, 14. Januára 2013, 07:20

E39 530i a e39 540i maju ine napravy?

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 14. Januára 2013, 09:20

jo, v8 maju svoje a r6 maju tiez svoje ;(
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

pexo
Autor témy

Pondelok, 14. Januára 2013, 09:42

jararak napísal:
kosti to nebude pasovat, je to ina naprava, vsak sobotu krutili hlavou jake su tam rozdiely, ale samotne silenty by pasnut mohli

pexo - co za znacku si tam mal? a ktore silace ti odisli?

Jaro, niesom si isty, ale tusim to boli meyle..........

pexo
Autor témy

Pondelok, 14. Januára 2013, 09:45

páni, ale ak mi mozte poradit, oplatia sa tie polyuretanove, alebo ako to je. chcem vymenit silenty pr. stabilizatorov a popritom aj zadne. po tom co som cital tak si myslim ze ak vydrzia viacej ako gumene tak nieje co riesti aj ked su trochu drahsie ako gumene.

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Pondelok, 14. Januára 2013, 10:19

Treba si hlavne uvedomiť, že ta guma tam na niečo je. Keď tam dáš polyuretán tak nárazy pôjdu ďalej, buď do podvozku, alebo do kasne. Keď ti odide niečo z toho, tak to bude rádovo drahšie ako silentbloky ;) Neviem, ake silentbloky si tam mal, ale pokiaľ nevyberáš každú dieru, tak by mali určite vydržať dlhšie ako jeden rok.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

James

Pondelok, 14. Januára 2013, 11:00

V pripade klznych polyuretanovych silentov, ktore sa mazu silikonovou vazelinou su blbost.

Ta vazelina napriek tomu, ze je vodeodolna tak proste vysycha a mizne, treba to prakticky rocne raz rozobrat a premazat, inak to zacne hlasno vrzgat a rychlejsie opotrebovavat.

Mal som to a uz by som ich nikdy nechcel presne kvoli tomuto.

pelo
Auto: e39 520i saloon

Pondelok, 14. Januára 2013, 12:42

James napísal:
V pripade klznych polyuretanovych silentov, ktore sa mazu silikonovou vazelinou su blbost.

Ta vazelina napriek tomu, ze je vodeodolna tak proste vysycha a mizne, treba to prakticky rocne raz rozobrat a premazat, inak to zacne hlasno vrzgat a rychlejsie opotrebovavat.

Mal som to a uz by som ich nikdy nechcel presne kvoli tomuto.

Presne tento problem som mal aj ja. Kupil som zadne silenty prednych ramien na e36 m3, ktore boli dvojdielne. Pri montazi som tie 2 casti namazal tou vazelinou, ale uz po tyzdni to pri vychadzani z garaze vrzgalo jak besne...silenty boli strong-flex...

A ako pisal smartbastard, vsetky tie silenty su pevnejsie ako origo gumene, cize to co predtym pohltila guma, teraz musi pohltit vsetko naokolo. Najviac to je vidiet na silentoch motora, vymen ich za PU a ten rozdiel aj pocitis...

Osobne by som ich uz nedaval, nevidel som v tom velky vyznam. To jedine ak stavias nejaky special, ale vtedy je uz aj PU malo a pouzivaju silon alebo dural, ale to sa uz neda hovorit o "silenblokoch"...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

pexo
Autor témy

Pondelok, 14. Januára 2013, 14:56

SmartBastard napísal:
Treba si hlavne uvedomiť, že ta guma tam na niečo je. Keď tam dáš polyuretán tak nárazy pôjdu ďalej, buď do podvozku, alebo do kasne. Keď ti odide niečo z toho, tak to bude rádovo drahšie ako silentbloky ;) Neviem, ake silentbloky si tam mal, ale pokiaľ nevyberáš každú dieru, tak by mali určite vydržať dlhšie ako jeden rok.

tak to si mozes byt isty ze nepatrim medzi fanusikov dier na slovenskych cestach. :D toto aj mna napadlo ze ak su tie polyuretanove silenty take pevne ci sa to nebude prenasat na ine casti auta dalej. no neviem sa rozhodnut. tie co som mal predtym boli meyle a vydrzali mi nieco vyse roka.

kosti123

Pondelok, 14. Januára 2013, 16:16

ja mam u 2. rok powerflexy na prednych ramenach a nic nevrzga. pri montazi som raz namazal a su ticho. a dokonca ani naprava nie je rozbita. netreba sa toho bat. ja davam palec hore.

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe

Pondelok, 14. Januára 2013, 23:50

kosti123 +1 ... ja mám strongflexy na prednej náprave komplet stabíky - ramená.... namám žiadne vrzganie, riadenie lepšie, tuhšie, presnejšie... tento rok pôjde aj zadok... :thumbup: tiež palec hore pre polyuretán...
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

pelo
Auto: e39 520i saloon

Utorok, 15. Januára 2013, 08:14

Aby som im nekrivdil, mal som na e36 tieto:
http://www.strongflex.vot.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=688&category_id=363&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=en
Ten silent je dvojdielny a neskutocne to vrzgalo. Ci sa zlepsilo riadenie neviem povedat, viac bolo citit nove tycky stabilizatora, nez tieto silenty...zivotnost neviem zhodnotit, mal som ich kratko, potom som auto predal.

Ked pozrem ponuku pre e39, tak maju len silenty stabilizatora:
http://www.strongflex.vot.pl/index.php?page=shop.browse&category_id=309&option=com_virtuemart&Itemid=1
Tu si nie som isty, ci to bude mat vobec nejaky vyznam, ci to bude citit. Skor si myslim, ze nie. Ci ma powerflex v ponuke aj nieco ine na e39, to neviem. Cena za ks 16,75EUR, potrebujes 2 + postovne..za to uz kupis aj Lemforder a tie uz vydrzia, cize osobne by som to neriesil.

Dalsia vec, casto silentbloky odchadzaju aj kvoli neodbornej montazi. Silenty na podvozku by sa totiz mali dodahovat v "kludovej polohe", tzn. ked auto stoji na zemi. Lenze v servise vsetko dotiahnu na zdvihaku, nasledne auto spustia na zem. Silent je tym padom stale namahany, az kym sa v nom naspravi vola, aby sa vsetko vratilo do takej polohy, ako ma byt...no a uz mas novy silent s volou a tu to vsetko zacina...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe

Utorok, 15. Januára 2013, 08:35

Aj tak si myslim tak ako som sa chvilu bavil s Martinom ze uz ci das strongflex alebo klasiku... Je to viac menej jedno lebo pri viac ako 5 - 6 rocnom aute tam treba robit vymenu viacerych dielov.../ ja som menil kompletnu prednu napravu + strongflex/.... A ako sme sa zhodli nie je to len o jednom diely ale aj o tlmicoch, pruzinach, stabikoch atd... Cize ak sa poskodeny diel vymeni je citit samozrejme rozdiel ale ideal je to menit komplet.... Ja som daval strogflexy aj preto lebo mam rad tuhsie riadenie a tvrdsie auta.... Ale ak by som daval klasiku tak naozaj len osvedcene znacky ako lemforder alebo meysle..... Uz nech to vymeni akokolvek rozdiel pociti a zial bohu nie je to podla mna o vydrzi pretoze na nasich cestach aj ta naj suciastka pojde do sraciek kedze vseobecne bawory su auta velmi citlivo nastavene a zaroven aj najviac trpia na diely naprav..... :-({|=
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 30 neregistrovaných