... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Kraj: Trenčiansky

Re: vymena diferaku

Utorok, 19. Júla 2011, 19:24

ice.blade napísal:

moc obkecu, vieme co sa deje pri meneni pomeru ;) ak vies, si zbehnuty a chces pomoct tak mu radsej napis ktore E39 v nizsej motorizacii maju taku istu velkost obalu diffu aku ma suchtoxxl... ale keby sem chalan napisal co ma za motorizaciu ze? vestiaca gula sa v tescu este nepredava ;)

Ty to mozno vies, ale kedze zadavatel sa vyjadril v tom ze som sa zmylil, tak som mu to musel vysvetlit ako to myslim, vacsina ludi ide hned ze hura bude super dynamika, maximalku aj tak nevyuzivam, a potom placu ze sa im zdvihla spotreba o 2 a viac litrov. Treba upozornit na vsetky veci.
S obalmi neporadim, ale myslim ze s rozvodovkami s modelov pod 3l sa asi nema zmysel ani zaoberat, tam by ta spotreba utrpela hodne vela. Skoda ze som taky lenivy a nechce sa mi zbehnut do pivnice po katalog od e39 kde tie prevodove pomery pisane su, ale snad sa najde niekto menej lenivejsi, alebo to vyhlada na internete :wink:
Inac TDSy sa lisili velkostami obalov? Menil sa tam ako kod motora? Nechcem zavadzat preto sa pytam, lebo som zil doteraz v tom ze TDS bol v e39 stale ten isty, co v e36ke od cca 95 a v e38me, akurat s priskrtenym tocivym momentom.
Nur Original ist Legal.

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Utorok, 19. Júla 2011, 19:43

tds je len jedna z variant dieslu to je pravda, ale kod motora je rovnaky ako napr s tdckom diferaky tiez... cize by mal mat zakladny pomer 2,64 ak ma oci neklamu a automat ma 3,15... 525d ma 2,35 a v automate 3,07... 520d ma 2,56

cize ak chce menit diff tak nech si zisti ci pasne z niektoreho automatu... prajem vela stastia pri hladani takeho difu... ja 2 pomery hladam vyse roka ;) ak by potreboval prepocitat rychlosti pri inych pomeroch mam sikovnu tabulku http://xt.sk/gsc/

Milosss

Utorok, 19. Júla 2011, 19:47

Ta tabulka je perfektna =D> uz je medzi zalozkami :mrgreen:
Nur Original ist Legal.

dracik.bmw
Auto: non
Kraj: Nitriansky

Utorok, 19. Júla 2011, 20:05

My sme dali tiez z mojej 2.8my 2.93 prevod do kamosovej 325td pasovalo secko a auto je pruznejsie len spotreba hore :lol:...Len necakaj ze ti nieco nezacne odchadzat..Kamos nato doplatil..Nemuslo to bejt kvoli diffu ale hadam aj je kedze tomu vac naklada :lol: ..Musel davat new chladic vody a oleja... :lol: :lol: :wink:
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

Milosss

Utorok, 19. Júla 2011, 20:12

A o kolko isla ta spotreba hore? Ci je vobec rentabilne menit rozvodovku alebo ak chcem viac vykonu, ist cestou chipu u vznetoveho motora alebo si kupit benzin, kedze M52 zas tolko nezere. Ale tak to je na uvazeni kazdeho jedneho.
Nur Original ist Legal.

dracik.bmw
Auto: non
Kraj: Nitriansky

Utorok, 19. Júla 2011, 20:17

Milosss napísal:
A o kolko isla ta spotreba hore? Ci je vobec rentabilne menit rozvodovku alebo ak chcem viac vykonu, ist cestou chipu u vznetoveho motora alebo si kupit benzin, kedze M52 zas tolko nezere. Ale tak to je na uvazeni kazdeho jedneho.

Vsetko je to o peniazoch ci mas nato alebo nie..
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

koruska
Auto: bmw e46 / e61
Kraj: Trnavský

Pondelok, 3. Decembra 2012, 08:13

ja som mal pochybnost ze mam na BMW E61 525D Automat zly diferak a menil som povodny 2.67 za druhy 2.47 , ale dal som naspet na 2.67, aky tam ma byt od vyroby. Zmena na 2.47 bola v akceleracii lepsia a nieco v spotrebe nizsia.
Maximalku som neskusal a myslim si ze mudrejsi ludia su ked to skusaju vo vyrobe aby to bolo co najlepsie a nie experiment doma stylom ASI...
http://www.strechynadasky.sk/

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 3. Decembra 2012, 08:28

ako ti mohol diferak z nizsim pomerovym cislom lepsie tahat? nepomylil si sa a nemal si povodny 2.47 a ten druhy 2.67???

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných