... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Re: Prechod z asymetrických pneu na symetrické

Štvrtok, 29. Novembra 2012, 09:18

mexican napísal:
Keď to dáš robiť u nich, máš potom rovno volant?

Ja som si totiž pred časom dával robiť geometriu v pneuboxe. Robili to tiež so záťažou na sedadlách, v kufri atď.... ale zaboha sa nevedia trafiť tak, aby som mal rovno volant. Ešte 3 razy sa mi to snažili dorovnať ale volant stále nemám vycentrovaný a keď idem rovno, tak ho mám trochu doprava. Ten technik, čo to robil sa mi aj čosi snažil vysvetliť, že prečo je to u BMW strašný problém trafiť sa na stred. Hovoril niečo o tom, že tam niečo ostáva pod tlakom a potom sa to takto prejavuje, ale nechápem čo mi tam môže ostávať pod tlakom, keď mám elektrický posilovač a nie hydraulický.
Medzičasom som sa rozprával s jedným kamošom, ktorý robí v autorizovanom servise a ten mi hovoril, že do pneuboxu by som mohol ísť ešte aj 10 razy a aj tak je to strašná lotéria a že keď chcem mať volant rovno, tak mi neostáva nič iné, než si to nechať urobiť u nich.

Z volantom som nikdy nemal problém, nedávali ti na to takú blbosť s vodováhou? To sa nadstavuje tušim hneď ako prvé.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 29. Novembra 2012, 09:25

Blbosť s vodováhou mi tam dávali. Ale hovno to pomohlo.
Ale upresním celú situáciu. Ja mám elektrické nastavovanie sedačiek a volantu. A po vypnutí motora a otvorení dverí sa volant posunie do najvyššej polohy (kvôli vystupovaniu). No a tí ftáci si toho nevšimli, takže ten bazmek, ktorým sa zablokoval volant v strednej polohe, sa vždy uvolnil a bolo po kačinej svadbe. Lenže posledný raz som na to dozeral, nech je volant rovno, aj sme počas nastavovania nechali bežať motor. Sám som si overil, že volant je skutočne rovno, ale po nastavení ho mám zase nakrivo. :oops:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Štvrtok, 29. Novembra 2012, 09:45

mexican napísal:
Blbosť s vodováhou mi tam dávali. Ale hovno to pomohlo.
Ale upresním celú situáciu. Ja mám elektrické nastavovanie sedačiek a volantu. A po vypnutí motora a otvorení dverí sa volant posunie do najvyššej polohy (kvôli vystupovaniu). No a tí ftáci si toho nevšimli, takže ten bazmek, ktorým sa zablokoval volant v strednej polohe, sa vždy uvolnil a bolo po kačinej svadbe. Lenže posledný raz som na to dozeral, nech je volant rovno, aj sme počas nastavovania nechali bežať motor. Sám som si overil, že volant je skutočne rovno, ale po nastavení ho mám zase nakrivo. :oops:

Mám to isté na X6, ale na tej som ešte nerobil geometriu, takže neviem. Na Mku je hydraulické a tam nikdy problem nebol. Každopádne to vyzerá byť trocha väčší problém, ak ti to vyvážili s vodováhou pri zapnutom motore. Ako máš nadstavenú zbiehavosť a ostatné veci? Je všetko pekne v strede, alebo iba v zelenom?
Naposledy upravil/-a SmartBastard v Štvrtok, 29. Novembra 2012, 10:40, upravené celkom 1 krát.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Štvrtok, 29. Novembra 2012, 10:14

Tak riesenie by bolo robit geometriu pri nastartovanom aute. Nebolo by to prvy krat co som take nieco videl. Na preposilovanych VW group autach to byva tiez obcas problem ze po vypnuti motora hydroposilovac stuhne a smer volantu sa po nastartovani (a natlakovani) pohne. Tych 30min na volnobeh to prezije a ty budes spokojne jazdit ;)
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 29. Novembra 2012, 10:32

Čo si spomínam, keď som stál pri tom ako to robili, tak im to na obrazovke neustále skákalo nejakú desatinu milimetra hore/dole. Takže chvíľu to bolo presne na stred a chvíľu mimo (ale stále v zelenom).

Čo nevidieť pôjdem do autorizáku na inšpekciu, tak si dám u nich spraviť aj geometriu. Predpokladám, že za menej než 100EUR to nebude.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

salat

Štvrtok, 29. Novembra 2012, 11:12

mexican - na ten autorizak by som sa vykaslal, to su maximalny slendriani! Odovzdaju ti to totalne nelogicky na hraniciach, ked som sa pytal ake zavazia tam davaju a kam kukal na mna ze nie, nic sa tam nedava. Vsetky doklady su farebne ale strana s vysledkami naschval ciernobielo (lebo prave dosiel toner) aby si si nahodou prvym pohladom nevsimol ze jedno cislo je mimo... nikdy viac. (osobna skusenost, Bavaria v Lamaci)

Radsej pojdem do ProRacingu, alebo toho penuboxu ci kam a zaplatim polovicu toho co BMW, som pri tom, vidim co robi a pokecam s mechanikom ... ktory to spravi poctivo a dobre.
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 29. Novembra 2012, 14:07

salat napísal:
hlavne nezabudni aby ti to sedelo s dokladmi a nie nejakym kalkulatorom rozdielu obvodu. V technicaku je uvedeny presne rozmer co mozes pouzit a nie "vsetko od 205 do 255" :wink:

To, ci mu to bude sediet podla TP, je takisto na nom...popriapde si moze dat dopisat do TP. Takze nemusis chytat za slovicka :smile:

salat

Štvrtok, 29. Novembra 2012, 14:27

ja sa nechytam za slovicka, ale viem ze dopisat lubovolny rozmer do TP nie je take lahke ;) Musis na to mat potvrdenia vyrobcu/importera atd... takze na to aby si usetril par chechtakov za 235 namiesto 255 pneu minies kopu casou, prachov a nervov pri vybavovani na fizlarni ;)

A aj to len za predpokladu ze importer/vyrobca bude ochotny take nieco potvrdit :wink:

A ak to nebude mat podla TP, nech sa oblukom vyhyba akemukolvek tuningovemu zrazu, otvaraniu sezony ci podobne, lebo iste dobre vies co vtedy robia policajti s veeeeelkou radostou :mrgreen:
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Piatok, 30. Novembra 2012, 14:58

salat napísal:
ja sa nechytam za slovicka, ale viem ze dopisat lubovolny rozmer do TP nie je take lahke ;) Musis na to mat potvrdenia vyrobcu/importera atd... takze na to aby si usetril par chechtakov za 235 namiesto 255 pneu minies kopu casou, prachov a nervov pri vybavovani na fizlarni ;)

A aj to len za predpokladu ze importer/vyrobca bude ochotny take nieco potvrdit :wink:

A ak to nebude mat podla TP, nech sa oblukom vyhyba akemukolvek tuningovemu zrazu, otvaraniu sezony ci podobne, lebo iste dobre vies co vtedy robia policajti s veeeeelkou radostou :mrgreen:

Samozrejme mas pravdu...a zabudol si doplnit aj poistovnu ,v pripade dopravnej nehody (tam tiez na to prihliadaju).

:mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní