... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
mexican napísal:Keď to dáš robiť u nich, máš potom rovno volant?
Ja som si totiž pred časom dával robiť geometriu v pneuboxe. Robili to tiež so záťažou na sedadlách, v kufri atď.... ale zaboha sa nevedia trafiť tak, aby som mal rovno volant. Ešte 3 razy sa mi to snažili dorovnať ale volant stále nemám vycentrovaný a keď idem rovno, tak ho mám trochu doprava. Ten technik, čo to robil sa mi aj čosi snažil vysvetliť, že prečo je to u BMW strašný problém trafiť sa na stred. Hovoril niečo o tom, že tam niečo ostáva pod tlakom a potom sa to takto prejavuje, ale nechápem čo mi tam môže ostávať pod tlakom, keď mám elektrický posilovač a nie hydraulický.
Medzičasom som sa rozprával s jedným kamošom, ktorý robí v autorizovanom servise a ten mi hovoril, že do pneuboxu by som mohol ísť ešte aj 10 razy a aj tak je to strašná lotéria a že keď chcem mať volant rovno, tak mi neostáva nič iné, než si to nechať urobiť u nich.
mexican napísal:Blbosť s vodováhou mi tam dávali. Ale hovno to pomohlo.
Ale upresním celú situáciu. Ja mám elektrické nastavovanie sedačiek a volantu. A po vypnutí motora a otvorení dverí sa volant posunie do najvyššej polohy (kvôli vystupovaniu). No a tí ftáci si toho nevšimli, takže ten bazmek, ktorým sa zablokoval volant v strednej polohe, sa vždy uvolnil a bolo po kačinej svadbe. Lenže posledný raz som na to dozeral, nech je volant rovno, aj sme počas nastavovania nechali bežať motor. Sám som si overil, že volant je skutočne rovno, ale po nastavení ho mám zase nakrivo.
salat napísal:hlavne nezabudni aby ti to sedelo s dokladmi a nie nejakym kalkulatorom rozdielu obvodu. V technicaku je uvedeny presne rozmer co mozes pouzit a nie "vsetko od 205 do 255"
salat napísal:ja sa nechytam za slovicka, ale viem ze dopisat lubovolny rozmer do TP nie je take lahkeMusis na to mat potvrdenia vyrobcu/importera atd... takze na to aby si usetril par chechtakov za 235 namiesto 255 pneu minies kopu casou, prachov a nervov pri vybavovani na fizlarni
![]()
A aj to len za predpokladu ze importer/vyrobca bude ochotny take nieco potvrdit![]()
A ak to nebude mat podla TP, nech sa oblukom vyhyba akemukolvek tuningovemu zrazu, otvaraniu sezony ci podobne, lebo iste dobre vies co vtedy robia policajti s veeeeelkou radostou