... všetko o BMW ...
lubomt napísal:Dudo - zle si cital, ak myslis , ze po vymene oleja Ti budu garantovat 6mesiacov na prevodovku... To je ina ked sa opravuje
lubomt napísal:Podla zakona je minimum 3mesiace. Ale 6mes je normal
lubomt napísal:Ved preto ich aj samostatne rozpisujem
kolco napísal:Len skoda ze pri reklamacii sa hlada vsetko ine len nie to co bolo robene. Ved aj repas sa nemusi vydarit vzdy. Potom sa hladaju chyby inde napr elektrika motor atd. Nakoniec sa zisti ze repas bol zly alebo zle spraveny. Samozrejme to stoji kopec eur. Na slovensku vseobecne plati zaruka na nove diely 2 roky a pracu 6 mesiacov. Vynimky maju potraviny a lieciva
Mi_t_is napísal:kedže su tu tak často referencie uvediem tie moje s lubomt príbovce...
...Cize sa mi to predražilo o 20€ + dve cesty do Martina. Nie je to 3000eur ako spomínajú hore. Ale zamrzí. Hlavne že je všetko v poriadku. Dielňa je pekná. Prístup bol tiež osobne dobrý.
Mi_t_is napísal:kedže su tu tak často referencie uvediem tie moje s lubomt príbovce.
1. Požiadal som o vymenu tesnenia, filtra a oleja v prevodovke a dal vin číslo
2. dohodli sme sa a prišiel som, absolvovala sa skúšobná jazda, povedal že všetko je okay môže sa vymeniť.
3. auto na zdvihák, zistenie že prevodovka je iná aké tesnenie má.
4. doplnenie oleja do prevodovky 0,5-1liter a odchod
Druhá cesta:
1. Objednane tesnenie a filter z BMW
2. Vymena tesnenia a filtra, diagnostika + olej.
3. odchod
Prišiel som domov, pod autom mláka od oleja, tesnenie zle nahodené, krivé. Olej tečie, vaňa od oleja.
Volám čo s tým robiť, človek na druhej strane kľudným hlasom že to daju doporiadku ale treba s tým prísť ked budu mať čas (čo teraz nemaju lebo ide víkend)
Ale že si to mam isť do nejakeho servisu dať doporiadku ak sa bojím že by som na tom nedošiel a olej vytiekol a prevodovka sa pokazila
Išiel som teda za známym do servisu, ktorý mi povedal že ako je to možné. olej sa vypustil, tesnenie narovnalo.. osadilo ako ma byť a olej sa tam vratil. Všetko v poriadku, cena za opravu 20€ (bločik mi dal do ruky), povedal že si to mam od majstrov pýtať lebo by som na tom do martina neprišiel a prevodovka by mohla odísť.
Tretia cesta do martina:
1. povedal že on tesnenie a filter kupil dalšie a zbytočne že mi to meniť nejdú. Prišiel som teda tam, doplnil sa olej do prevodovky ktorý chýbal (tentokrat zadarmo)
2. 20€ v žiadnom prípade nechceli preplatiť, pretože oni mi to nekázali a mysleli že tam pôjdem s tečúcou prevodovkou asi.(že som mal s tym isť za nimi)
3. bol som ticho štastný že mi prevodovka už netečie, tesnenie mám doteraz to zohnuté a naštastie všetko okay.
Cize sa mi to predražilo o 20€ + dve cesty do Martina. Nie je to 3000eur ako spomínajú hore. Ale zamrzí. Hlavne že je všetko v poriadku. Dielňa je pekná. Prístup bol tiež osobne dobrý.
Mi_t_is napísal:Po tomto čítaní si osobne si myslím že lubomt už prevodovky na BMW klube doopravoval.Začínajú sa dajako hlásiť nespokojný zákazníci.Keď svoju firmu vedú tak ako si platia odvody ani sa nečudujem že robia tak ako tu chalani napísali.nemal som odvahu isť na kvapkajucej prevodovke ísť do martina.. ešte aby som sa opravil.. zabudol somjednu suvislosť.. a to že to čo mi oni navrhovali bolo.. isť do servisu.. doliať olej.. a isť do martina za nimi.. preto mi to nepreplatili lebo oni kazali len olej doliať.. a tesnenie nechať nakrivo.. Ale na to som nemal svedomie a odvahu