... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
dudo
Auto: E61 535d
Kraj: Trnavský

Re: Automaticka prevodovka BMW535D

Streda, 21. Novembra 2012, 14:20

lubomt napísal:
Dudo - zle si cital, ak myslis , ze po vymene oleja Ti budu garantovat 6mesiacov na prevodovku... To je ina ked sa opravuje

nemyslim si to Lubo, samozrejme - tych 6 mesiacov som spomenul ako zaujimavost pri repase

lubomt
Kraj: Žilinský

Streda, 21. Novembra 2012, 14:58

Podla zakona je minimum 3mesiace. Ale 6mes je normal

dudo

Streda, 21. Novembra 2012, 15:09

lubomt napísal:
Podla zakona je minimum 3mesiace. Ale 6mes je normal

ty davas na kolko? a ako to riesis?
napr.: ak sa nieco poserie v zaruke, ukaze sa ze je to diel meneny tebou, ide praca a material na tvoje triko?

lubomt

Streda, 21. Novembra 2012, 15:28

Ved preto ich aj samostatne rozpisujem

dudo

Streda, 21. Novembra 2012, 15:40

lubomt napísal:
Ved preto ich aj samostatne rozpisujem

no a teda na kolko davas zaruku? ak je poskodeny diel v zaruke od teba, beries vsetko na seba?

kolco
Autor témy
Auto: BMW 535D Touring
Kraj: Banskobystrický

Streda, 21. Novembra 2012, 15:51

Len skoda ze pri reklamacii sa hlada vsetko ine len nie to co bolo robene. Ved aj repas sa nemusi vydarit vzdy. Potom sa hladaju chyby inde napr elektrika motor atd. Nakoniec sa zisti ze repas bol zly alebo zle spraveny. Samozrejme to stoji kopec eur. Na slovensku vseobecne plati zaruka na nove diely 2 roky a pracu 6 mesiacov. Vynimky maju potraviny a lieciva

ivanezo
Auto: BMW E39 530D (3M)
Kraj: Nitriansky

Piatok, 23. Novembra 2012, 12:29

kolco napísal:
Len skoda ze pri reklamacii sa hlada vsetko ine len nie to co bolo robene. Ved aj repas sa nemusi vydarit vzdy. Potom sa hladaju chyby inde napr elektrika motor atd. Nakoniec sa zisti ze repas bol zly alebo zle spraveny. Samozrejme to stoji kopec eur. Na slovensku vseobecne plati zaruka na nove diely 2 roky a pracu 6 mesiacov. Vynimky maju potraviny a lieciva

mam podobnu skusenost, dal som si zrepasovat komponent v brzdovej sustave...repas akoby nepomohol a potom sa pracne hladal iny dovod co ma stalo kopec € a nakoniec sme sa vratili k tomu repasu (ktory tiez nebol lacny) a bol chybny - nevydareny.

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Piatok, 23. Novembra 2012, 13:54

kedže su tu tak často referencie uvediem tie moje s lubomt príbovce.

1. Požiadal som o vymenu tesnenia, filtra a oleja v prevodovke a dal vin číslo
2. dohodli sme sa a prišiel som, absolvovala sa skúšobná jazda, povedal že všetko je okay môže sa vymeniť.
3. auto na zdvihák, zistenie že prevodovka je iná aké tesnenie má.
4. doplnenie oleja do prevodovky 0,5-1liter a odchod

Druhá cesta:
1. Objednane tesnenie a filter z BMW
2. Vymena tesnenia a filtra, diagnostika + olej.
3. odchod

Prišiel som domov, pod autom mláka od oleja, tesnenie zle nahodené, krivé. Olej tečie, vaňa od oleja.

Volám čo s tým robiť, človek na druhej strane kľudným hlasom že to daju doporiadku ale treba s tým prísť ked budu mať čas (čo teraz nemaju lebo ide víkend)
Ale že si to mam isť do nejakeho servisu dať doporiadku ak sa bojím že by som na tom nedošiel a olej vytiekol a prevodovka sa pokazila
Išiel som teda za známym do servisu, ktorý mi povedal že ako je to možné. olej sa vypustil, tesnenie narovnalo.. osadilo ako ma byť a olej sa tam vratil. Všetko v poriadku, cena za opravu 20€ (bločik mi dal do ruky), povedal že si to mam od majstrov pýtať lebo by som na tom do martina neprišiel a prevodovka by mohla odísť.

Tretia cesta do martina:
1. povedal že on tesnenie a filter kupil dalšie a zbytočne že mi to meniť nejdú. Prišiel som teda tam, doplnil sa olej do prevodovky ktorý chýbal (tentokrat zadarmo)
2. 20€ v žiadnom prípade nechceli preplatiť, pretože oni mi to nekázali a mysleli že tam pôjdem s tečúcou prevodovkou asi.(že som mal s tym isť za nimi)
3. bol som ticho štastný že mi prevodovka už netečie, tesnenie mám doteraz to zohnuté a naštastie všetko okay.

Cize sa mi to predražilo o 20€ + dve cesty do Martina. Nie je to 3000eur ako spomínajú hore. Ale zamrzí. Hlavne že je všetko v poriadku. Dielňa je pekná. Prístup bol tiež osobne dobrý.

EDIT:
zabudol somjednu suvislosť.. a to že to čo mi oni navrhovali bolo.. isť do servisu.. doliať olej.. a isť do martina za nimi.. preto mi to nepreplatili lebo oni kazali len olej doliať.. a tesnenie nechať nakrivo.. Ale na to som nemal svedomie a odvahu

a doliať olej LT 71141 nie je také ľahké lebo skoro nikde nie je a na nete ho predavaju možno traja predajcovia. čiže ked mi to tečie nebudem čakať kym mi eshop pošle olej .. potom si najdem servis na doliatie.. bohvie ako tam dojdem, tesnenie nechám nakrivo a prídem.
Naposledy upravil/-a Mi_t_is v Piatok, 23. Novembra 2012, 16:39, upravené celkom 5 krát.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

dudo

Piatok, 23. Novembra 2012, 14:09

...nic moc teda... :( esteze to nedopadlo horsie

ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Piatok, 23. Novembra 2012, 14:35

..akoze, co je moc, to je vela ](*,)

zlaty moj drahy autorizovany servis, ale so serioznym pristupom

VaNoS
Auto: Ne demande pas
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 23. Novembra 2012, 15:43

Mi_t_is napísal:
kedže su tu tak často referencie uvediem tie moje s lubomt príbovce...

...Cize sa mi to predražilo o 20€ + dve cesty do Martina. Nie je to 3000eur ako spomínajú hore. Ale zamrzí. Hlavne že je všetko v poriadku. Dielňa je pekná. Prístup bol tiež osobne dobrý.

To je pekné, že majú peknú dielňu, ale keby sa ti ten automat dojebal na ceste domov by som chcel vidieť ako by sa vykrúcali, keby Ti mali platiť odťahovku a museli by robiť repas za 2500€. Pre automat chýbajúci olej je smrť.

kolco
Autor témy

Piatok, 23. Novembra 2012, 16:01

Takze v BMW prevodovka demontovana. Pri zlozeni krytu prevodovky vana zatecena od oleja. Olek kvapkal. Po zdemontovani mi pripada menic nevymeneny - musim este odkontrolovat podla foto menica ktory som tam mal pred opravou. Neda sa mi prilozit foto...
Pravdepodobne dam prevodovku k opravcovi, ktory ma certifikat ZF na posudenie co bolo a co nebolo menene!

kolco
Autor témy

Piatok, 23. Novembra 2012, 16:10

Neviem ci je dielna pekna je to taka vacsia dvojgaraz. Nejedna sa vobec o krasu dielne ale odbornost a serioznost daneho servisu.
Inak suhlasim co napisal BMW540iA. Ked nieco poseriem tak to aj zariadim tak aby s tym zakaznik nemal ziadne dalsie vydavky ktore ti samozrejme nepreplatia.
Mi_t_is napísal:
kedže su tu tak často referencie uvediem tie moje s lubomt príbovce.

1. Požiadal som o vymenu tesnenia, filtra a oleja v prevodovke a dal vin číslo
2. dohodli sme sa a prišiel som, absolvovala sa skúšobná jazda, povedal že všetko je okay môže sa vymeniť.
3. auto na zdvihák, zistenie že prevodovka je iná aké tesnenie má.
4. doplnenie oleja do prevodovky 0,5-1liter a odchod

Druhá cesta:
1. Objednane tesnenie a filter z BMW
2. Vymena tesnenia a filtra, diagnostika + olej.
3. odchod

Prišiel som domov, pod autom mláka od oleja, tesnenie zle nahodené, krivé. Olej tečie, vaňa od oleja.

Volám čo s tým robiť, človek na druhej strane kľudným hlasom že to daju doporiadku ale treba s tým prísť ked budu mať čas (čo teraz nemaju lebo ide víkend)
Ale že si to mam isť do nejakeho servisu dať doporiadku ak sa bojím že by som na tom nedošiel a olej vytiekol a prevodovka sa pokazila
Išiel som teda za známym do servisu, ktorý mi povedal že ako je to možné. olej sa vypustil, tesnenie narovnalo.. osadilo ako ma byť a olej sa tam vratil. Všetko v poriadku, cena za opravu 20€ (bločik mi dal do ruky), povedal že si to mam od majstrov pýtať lebo by som na tom do martina neprišiel a prevodovka by mohla odísť.

Tretia cesta do martina:
1. povedal že on tesnenie a filter kupil dalšie a zbytočne že mi to meniť nejdú. Prišiel som teda tam, doplnil sa olej do prevodovky ktorý chýbal (tentokrat zadarmo)
2. 20€ v žiadnom prípade nechceli preplatiť, pretože oni mi to nekázali a mysleli že tam pôjdem s tečúcou prevodovkou asi.(že som mal s tym isť za nimi)
3. bol som ticho štastný že mi prevodovka už netečie, tesnenie mám doteraz to zohnuté a naštastie všetko okay.

Cize sa mi to predražilo o 20€ + dve cesty do Martina. Nie je to 3000eur ako spomínajú hore. Ale zamrzí. Hlavne že je všetko v poriadku. Dielňa je pekná. Prístup bol tiež osobne dobrý.

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Piatok, 23. Novembra 2012, 16:37

nemal som odvahu isť na kvapkajucej prevodovke ísť do martina.. ešte aby som sa opravil.. zabudol somjednu suvislosť.. a to že to čo mi oni navrhovali bolo.. isť do servisu.. doliať olej.. a isť do martina za nimi.. preto mi to nepreplatili lebo oni kazali len olej doliať.. a tesnenie nechať nakrivo.. Ale na to som nemal svedomie a odvahu :cry:
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

pedro299
Auto: BMW E38 2001
Kraj: Bratislavský

Piatok, 23. Novembra 2012, 21:44

Mi_t_is napísal:
nemal som odvahu isť na kvapkajucej prevodovke ísť do martina.. ešte aby som sa opravil.. zabudol somjednu suvislosť.. a to že to čo mi oni navrhovali bolo.. isť do servisu.. doliať olej.. a isť do martina za nimi.. preto mi to nepreplatili lebo oni kazali len olej doliať.. a tesnenie nechať nakrivo.. Ale na to som nemal svedomie a odvahu :cry:
Po tomto čítaní si osobne si myslím že lubomt už prevodovky na BMW klube doopravoval.Začínajú sa dajako hlásiť nespokojný zákazníci.Keď svoju firmu vedú tak ako si platia odvody ani sa nečudujem že robia tak ako tu chalani napísali.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných