... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Re: Kde je pravda o spotrebe?

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 17:26

A akože prečo by sa nemalo dole kopcom vyraďovať? :-k Poprosím vysvetlenie,nech sa niečomu priučím........
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

jozefvorisek
Auto: BMW 523i e39
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 17:44

Ja si myslím že na benzínoch sa vyrdovať kľudne môže, a zreštartuješ ho takže klikneš na SET (ale hovorím o počítači na rádiu, nie na palubnej doske..) tam klikni na to tlačidlo BC a poto Verb a poto úplne na prava SET.
Obrázok
BMW 523i = Príbeh

djkuko4
Autor témy
Auto: 525d touring E39
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 20:15

jozefvorisek napísal:
Ja si myslím že na benzínoch sa vyrdovať kľudne môže, a zreštartuješ ho takže klikneš na SET (ale hovorím o počítači na rádiu, nie na palubnej doske..) tam klikni na to tlačidlo BC a poto Verb a poto úplne na prava SET.

aha dik skusim a este ten nadpis prog ked pridrzim tlacitko na prepinanie PC?
Obrázok

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 21:35

jozefvorisek napísal:
ani na benzínoch?

Na ziadnom aute. Tak sa jazdilo volakedy na zigulakoch a MB-ckach...
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 21:48

Ja mam len 2 dovody. 1. ked ides napr. s kopca s vyradenou rychlostou musis castejsie brzdit ako ked brzdis motorm teda to smeruje k vacsiemu opotrebeniu brzd. 2. aspon u mna je aktualna spotreba so zaradenou rychlostou bez plynu 0.0 l/100km a s vyradenou je nejaka myslim ze 2,4 l/100km uz som to davno neskusal aj ked neverim ze by to bol az taky rozdiel. Ale minimalne si setris brzdy ja ked idem v meste z nadjazdu dole je tam 50tka ked mam zaradenu 3ku bez plynu krasne si udrzim 50tku no keby som vyradil musim v kuse pribrzdovat aby som ju udrzal. (nezabite ma lebo to je test na non BMW O:) )
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

VaNoS
Auto: Ne demande pas

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 22:43

Vyraďovať z kopca je kravina, pri vyradení motor vypína vstreky, lenže otáčky motora padajú na nízku úroveň, otvorí sa voľnobežný ventil (poprípade sa priotvorí elektronická škrtiaca klapka) a znova nastáva vstrekovanie paliva, nastáva voľnobeh, ale tým ako idete dolu z kopca prúdi do sánia viac vzduchu než by motor vo skutočnosti na voľnobeh potreboval a tak váha vzduchu dá príkaz vstrekom aby dali viac paliva, a to je tá vyššia spotreba, takže takáto jazda je blbosť, naopak ak pri zaradenom stupni, pustíte plynový pedál uzavrie vstreky, ale pritom má motor povedzme 2500ot/min, takže nie je nutnosť vstrekovať palivo kvôli voľnobehu a razom sa z motora stáva "kompresor" na vzduch, nevstrekuje sa žiadne palivo a nedochádza k výbuchom, pričom sa vzduch vo valcoch stľačuje a dochádza k strate zotrvačnosti motora (brzdenie motorom) preto je okamžitá spotreba nula. Nehovoriac, že vyraďovanie z kopca viac zaťažuje brzdovú sústavu (pri veľkých kopcoch prehrievate brzdovú kvapalinu, brzdové kotúče)

Snáď vám to na vysvetlenie bude stačiť.

tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 23:11

Takze v podstete teoreticky povedane to co mam ja prakticky odkusane :D :thumbup: a to som myslel ze s tou spotrebou budem za debila :mrgreen:
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

jozefvorisek

Piatok, 14. Septembra 2012, 07:21

Dobre dobre vďaka, rád som sa priučil, aj keď mne to aj pri vyradení píše 0 spotrebu ale to ma asi zavádza BC, len ja keď idem domov tak sa len spustím z takého kopečka a asi 2.5km nemusím nič robiť pretože to auto samo dojde do cieľa zatiaľ čo motor ho brzdí.

A djkuko: tiež mi to píše Prog ale spotrebu mi nevynuluje.
Obrázok
BMW 523i = Príbeh

djkuko4
Autor témy
Auto: 525d touring E39
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 16. Septembra 2012, 19:22

cim dalej to skusam tak to sedi podla verb2 aj verb 1 no neni to spotreba octavie 4,2l na 100km [-X ako to bolo na EX #-o
Obrázok

jozefvorisek

Nedeľa, 16. Septembra 2012, 21:23

Ani sedieť v octavií nie je ako sedieť v bmw... Snáď si nečakal 4 litre spotrebu. Ale dá sa to bez problémov na 7mich udržať.
Obrázok
BMW 523i = Príbeh

dimeco
Auto: BMW 525d Touring

Pondelok, 1. Októbra 2012, 02:36

BMW540iA napísal:
Vyraďovať z kopca je kravina, pri vyradení motor vypína vstreky, lenže otáčky motora padajú na nízku úroveň, otvorí sa voľnobežný ventil (poprípade sa priotvorí elektronická škrtiaca klapka) a znova nastáva vstrekovanie paliva, nastáva voľnobeh, ale tým ako idete dolu z kopca prúdi do sánia viac vzduchu než by motor vo skutočnosti na voľnobeh potreboval a tak váha vzduchu dá príkaz vstrekom aby dali viac paliva, a to je tá vyššia spotreba, takže takáto jazda je blbosť, naopak ak pri zaradenom stupni, pustíte plynový pedál uzavrie vstreky, ale pritom má motor povedzme 2500ot/min, takže nie je nutnosť vstrekovať palivo kvôli voľnobehu a razom sa z motora stáva "kompresor" na vzduch, nevstrekuje sa žiadne palivo a nedochádza k výbuchom, pričom sa vzduch vo valcoch stľačuje a dochádza k strate zotrvačnosti motora (brzdenie motorom) preto je okamžitá spotreba nula. Nehovoriac, že vyraďovanie z kopca viac zaťažuje brzdovú sústavu (pri veľkých kopcoch prehrievate brzdovú kvapalinu, brzdové kotúče)

Snáď vám to na vysvetlenie bude stačiť.

svata pravda!!!! ked chcete usetrit urcite z kopca nevyradujte! vtedy to ovela viac zere ako pri zaradenej rychlosti.
pri neutrali motor stale zere lebo drzi volnobeh a pri rychlosti z kopca motor len toci zotrvacnostou a cim sa aj zaroven brzdi. laicky vysvetlene :-k
nikdy na ziadnom aute nevyradujem ci benzim ci nafta ci manual ci automat [-( a urcite brzdym rychlostou teda vzdy ked sa da.
opravte ma niekto ak sa mylim :wink:
a co sa tyka spotreby je tazko porovnavat jedneho s druhym lebo kazdy ma inu nohu. ja tehlu v topanke nenosim a robim 6,7 pri trosku dynamickejsej jazde robim 7,3 pri jazde do kopca a este k tomu za studena si urcite vypita aj 7,8 ale 100 ludi 100 chuti

dimeco
Auto: BMW 525d Touring

Pondelok, 1. Októbra 2012, 02:43

jozefvorisek napísal:
Dobre dobre vďaka, rád som sa priučil, aj keď mne to aj pri vyradení píše 0 spotrebu ale to ma asi zavádza BC, len ja keď idem domov tak sa len spustím z takého kopečka a asi 2.5km nemusím nič robiť pretože to auto samo dojde do cieľa zatiaľ čo motor ho brzdí.

A djkuko: tiež mi to píše Prog ale spotrebu mi nevynuluje.

bmw ti rata spotrebu za jazdy zato ti to prepocitava na km/h ked stojim na mieste ekonomer my vyleti na maximum a skova sa na druhej strane pretoze za statia mi nedokaze prepocitat spotrebu litrov na hodinu, kde na octavii ti pocita l/h na neutrali cize to mas nejakych 0,6l na hodinu. aspon tak to ukazuje mne

VaNoS
Auto: Ne demande pas

Pondelok, 1. Októbra 2012, 02:53

dimeco napísal:
bmw ti rata spotrebu za jazdy zato ti to prepocitava na km/h ked stojim na mieste ekonomer my vyleti na maximum a skova sa na druhej strane pretoze za statia mi nedokaze prepocitat spotrebu litrov na hodinu, kde na octavii ti pocita l/h na neutrali cize to mas nejakych 0,6l na hodinu. aspon tak to ukazuje mne

Čo by nevedelo, vie a veľmi rýchlo, a nielen spotrebu, ale aj otáčky, dobíjanie...

Študuj:

technicke-okienko/odblokovanie-skryteho-menu-obc-pre-e39-a-e38-v-slovencine-t63747.html

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Pondelok, 1. Októbra 2012, 07:57

Da sa to odomknut aj na mojom? Mam BC s tou ikonou auticka.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 1. Októbra 2012, 08:36

ukazovanie priemernej spotreby sa da na E39 doladit cez tzv. korrekturfaktor v tajnom menu tak,ze bude ukazovat uplne presne, +- 0.1 l

som sa s tym chvilu pohral a potom mi to ukazovalo tip top

korrektur faktor je cislo 20. v tajnom menu - rata sa to takto:
ukazovana spotreba (VERB1) x 1000 / skutocna spotreba (odmerat na pumpe) = korrekturfaktor

je to cislo okolo 1000 ( napr. 895 alebo 1150, atd...) - to znamena, ze ked vam ukazuje povedzme o 1 liter menej, ako je skutocna spotreba, treba zadat cislo mensie ako 1000 a naopak, ked ukazuje viac, ako je skutocna spotreba, korrekturfaktor musi byt vacsi ako 1000

co sa tyka ukazovatela VERB1 je 'kratkodoba' priemerna spotreba a VERB2 je 'dlhodobejsia'

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných