... všetko o BMW ...
jozefvorisek napísal:Ja si myslím že na benzínoch sa vyrdovať kľudne môže, a zreštartuješ ho takže klikneš na SET (ale hovorím o počítači na rádiu, nie na palubnej doske..) tam klikni na to tlačidlo BC a poto Verb a poto úplne na prava SET.
jozefvorisek napísal:ani na benzínoch?
BMW540iA napísal:Vyraďovať z kopca je kravina, pri vyradení motor vypína vstreky, lenže otáčky motora padajú na nízku úroveň, otvorí sa voľnobežný ventil (poprípade sa priotvorí elektronická škrtiaca klapka) a znova nastáva vstrekovanie paliva, nastáva voľnobeh, ale tým ako idete dolu z kopca prúdi do sánia viac vzduchu než by motor vo skutočnosti na voľnobeh potreboval a tak váha vzduchu dá príkaz vstrekom aby dali viac paliva, a to je tá vyššia spotreba, takže takáto jazda je blbosť, naopak ak pri zaradenom stupni, pustíte plynový pedál uzavrie vstreky, ale pritom má motor povedzme 2500ot/min, takže nie je nutnosť vstrekovať palivo kvôli voľnobehu a razom sa z motora stáva "kompresor" na vzduch, nevstrekuje sa žiadne palivo a nedochádza k výbuchom, pričom sa vzduch vo valcoch stľačuje a dochádza k strate zotrvačnosti motora (brzdenie motorom) preto je okamžitá spotreba nula. Nehovoriac, že vyraďovanie z kopca viac zaťažuje brzdovú sústavu (pri veľkých kopcoch prehrievate brzdovú kvapalinu, brzdové kotúče)
Snáď vám to na vysvetlenie bude stačiť.
jozefvorisek napísal:Dobre dobre vďaka, rád som sa priučil, aj keď mne to aj pri vyradení píše 0 spotrebu ale to ma asi zavádza BC, len ja keď idem domov tak sa len spustím z takého kopečka a asi 2.5km nemusím nič robiť pretože to auto samo dojde do cieľa zatiaľ čo motor ho brzdí.
A djkuko: tiež mi to píše Prog ale spotrebu mi nevynuluje.
dimeco napísal:bmw ti rata spotrebu za jazdy zato ti to prepocitava na km/h ked stojim na mieste ekonomer my vyleti na maximum a skova sa na druhej strane pretoze za statia mi nedokaze prepocitat spotrebu litrov na hodinu, kde na octavii ti pocita l/h na neutrali cize to mas nejakych 0,6l na hodinu. aspon tak to ukazuje mne