... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
SO-DEVIL
Autor témy
Auto: BMW 530DA
Kraj: Košický

Re: 530dA r.99 motor zhasne pri cca 3tis otackach !

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 15:51

diagnostika vypisala chybu 4496 KONTROLA TLAKU ROZVODU PALIVA-MAXIMALNY TLAK PRILIS VYSOKY... bude to vraj regulator tlaku! mozte mi poslat link kde ho zozeniem? alebo kolko stoji aka je jeho vymena,,,pravdepodobne je na vysok.tlak.cespadle...dakujem za rady

bibikuba
Auto: BMW E39 Touring
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 20:35

no tak jsem zvědavej jak pochodíš :( mám ten samej problém ale ted to nějak neřeším..Co jsem ale dočetl a dopátral tak je to většinou v některém z čerpadel-přečerpávací nebo podávací pod řidičem..Diagnostika prý většinou napíše tlak na liště ale to znamená hafo věcí :? Možná se nějakej odborník vyjádří víc..

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 28. Septembra 2012, 10:19

može to byt aj kabelaž-konektor na nom(oxidácia) na nom,už som ich vymenil zo 10ks a vždy to bolo to,len jeden krat viem že to bol regulator....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Pepo.sk
Auto: BMW 530d

Piatok, 28. Septembra 2012, 17:59

SO-Devil tak to som zvedavy, či najdeš tu záhadnu chybu. Mám to isté - ale v nádrži možem mať aj neviem jaký objem..spraví to stále keď dám podlahu. Mne síce diagnostika vyhodí chybu a to váhu vzduchu. Vyskúšam ju vymeniť, ale pochybujem..
TT-Simik ten konektor čo vraviš to je (ktorý?? alebo načo?? kde??)

SO-DEVIL
Autor témy

Piatok, 28. Septembra 2012, 23:43

dobre a kde je ten konektor vlastne??? lebo som iba pocul ze regulator tlaku paliva nieje na rampe ale na cerpadle niekde...tak kde vlastne je #-o len to ze mne sa chyba objavila po 2 tyzdnoch a nie stale takze nezistim hned ci je chyba odstranena...akurat ked mi robili hned aj test tlaku tak po pridani plynu asi na 3 otacok malo byt 65neviem presne coho asi pascalov a mne vyskakovalo az na 80(ze som mal stale väcsi ako ma byt...a ze po case sa tak natlakuje ze vypne auto lebo je tam velky tlak)...povedal taktiez ze mam skontrolovat prepad do nadrze ci nieje upchaty,,,ale hovoril ze to bude skor REGULATOR tlaku paliva...poradte mi chlapci kde je nooo ci na rampe ci na cerpadle...dik zatial...radsej si to vyberem sam ako to mam davat niekomu robit,,, :roll:

SO-DEVIL
Autor témy

Piatok, 28. Septembra 2012, 23:44

ta chyba sa objavila po 600km po dvoch tyzdnoch...

TT-SIMIK

Pondelok, 1. Októbra 2012, 09:49

KONTROLA TLAKU ROZVODU PALIVA-MAXIMALNY TLAK PRILIS VYSOKY je to konektor na čidle na rapme......č.24

Obrázok
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

SO-DEVIL
Autor témy

Pondelok, 1. Októbra 2012, 19:46

ako mysli ze ten konektor je chybny??? si si isty??? ze je to iba chyba v kablikoch?preco sa mi potom objavuje chyba kazde 2tyzdne?!?dik a ako sa presvedcim ze bola chyba v tom konektore??? dakujem

TT-SIMIK

Utorok, 2. Októbra 2012, 10:28

Nie niesom si istý,píšem to sem,len tak že nemám čo robit a neriešil som tento problém asi tak 20x...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Na tom konektore z nejakého dôvodu vzniká oxidácia a ako vieš tak oxidácia nemí vlastnosti prechodového odporu elektronických sučiastok a preto vykazuje to čidlo iné hodnoty ako v reale su a potom čerpadlo začne tlačit také kokoty,potom na chvílu chytí normálne realne hodnoty a RJ motora zistí vysoký tlak a kôli zachrane motora vypne dávku paliva a motor zdochne,znie to logicky????Odpoj konektor a fukni do neho či vyletí odtial prach,alebo či su pini zaoxidované!!!!!!prečisti kontoxom a jazdi a uvidíš......par ludí malo tento problém a vyriešilo sa to......nehovorím,že to je presne toto,ale začni najlacnejšou variantou......ja mám tie kontektory nakupene a mením ich pomerne často.........
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

SO-DEVIL
Autor témy

Utorok, 2. Októbra 2012, 12:24

dobre tak skusim to,,,dostanem sa k tomu konektoru bez toho aby som vyberal sanie von??? plastovy dekel von a zozadu to nejako vytiahnem??? dik za rady

SO-DEVIL
Autor témy

Utorok, 2. Októbra 2012, 18:17

dufam ze som vycistil spravny konektor...sli do neho 3 kabliky ,,, bol na nom mierny zeleny prasok takze zaoxidovane...precistil som nastriekal kontakt spray a uvidim noo co bude casom,,,ale este jedna otazka mne auto islo aj bez zapojeneho konektoru, ale skusal som len nastartovat a 2x som mu pridal...a nic to iste... :)

Pepo.sk
Auto: BMW 530d

Piatok, 12. Októbra 2012, 18:09

SO-Devil no co este ti zhasina motor po tom precisteni konektora?Ja som ho uz tiez vycistil ale ta chyba aj nadalej pretrvava.
Neviem aky velky vplyv ma na to vaha vzduchu ktoru mam chybnu.Moze to robit aj vaha ci nie? Ak by bol regulator tlaku paliva alebo cidlo na nom vadne tak by to vypisala diagnostika ci nie? zacinam mat hlavu v smutku poradte :)

SO-DEVIL
Autor témy

Streda, 17. Októbra 2012, 17:57

tak presiel som okolo 1000 km a nic zatial tak neviem mozno sa to vyriesilo tym precistenim,,, tak poriadna diagnostika zisti priblizne kde je chyba...moze to byt aj upchata hadicka na prepade ... regulator tlaku na na cerpadle alebo na rampe...najprv co povie diagnostika...a ten mechanik by ti ma hned povedat kde mas zacat hladat najprv chybu ako to povedal mne,,,najjednoduchsia varianta je najprv precistit konektor a hadicku na prepad do nadrze,,,precistil som konektor a zatial nic tak to neriesim...

TT-SIMIK

Štvrtok, 18. Októbra 2012, 11:26

to prečistenie je iba nachvílu.......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

SO-DEVIL
Autor témy

Štvrtok, 18. Októbra 2012, 22:38

noo chlopi :( a problem nastal zas asi po 1500 km...dneska vecer sa mi to stalo RAZ!!! ale zistil som dneska aj zeee mi tecie nafta na cerpadle hlavnom, taa hadicka co ide od pal. filtra do cerpadla a na spoji kde je pripevnena kovovou sponou na sroubovak tamade to slzy naftaaa... v sobotu rano idem na to rozeberem aj pol auta a precistim vsetkoo.... uz ma aj napadlo ci to nemoze byt tym zeee prepadova hadicka sa upchala nastal velky tlak preto mi zhasne auto pri vysokych otackach a preto aj povolila ta spona a zacala tiect nafta hm,?? co vy nato??? TT-SIMIK myslis si ze to precistenie je iba chvilkove??? ze sa to zaserie rychlo naspat??? ci ako??? asi vyskusam vybrat aj tie regulatory na rampe a na cerpadle a skusim ich precistit co to spravi... no ale najprv to musim vsetko rozobrat sanie dolu a hned budem mudrejsi...hned idem aj menit olej...a este sa VAS chcem opytat ktore konektory mam vlastne spojit na tej okruhlej koncovke pod kapotou aby sa mi zresetoval oil service lebo hladal som to tu a vsade to tu pise inak,,,nechcem nic posrat! DAKUJEEEEEEEEEM ZA ODPOVEDE!!!! kurv... nemam rad ked sa nieco SERIEEEEEE!!! ](*,) ](*,) ](*,)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní