... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Re: Bývanie v BA

Pondelok, 25. Júna 2012, 13:16

Ja vzdy rad chodim do Bratislavy :)

BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 25. Júna 2012, 13:53

radim kazdemu co v zivote nevystrcil paty z rodneho humna (rozumej stred europy) aby sa poobzeral po svete a potom zacal mudrovat ci je zivot v BA, Prahe ci Pesti dobry alebo zly. V kazdom velkom meste na svete mozete byvat dobre, alebo zle. Ak mate prachy, super sa zije aj v Taskente, ak nemate, tak nahovno je aj v Zurichu. Ani taka statistikami ospevovana Vieden nie je pokazde vyhra a v niektorych castiach ste radi ze tadial len prechadzate. Typickym prikladom su severoamericke mesta. Nadherne rezidencne stvrte a dve ulice dalej, ghetto ako z klipu 50-centa. Celkovo sa teda neda pausalizovane povedat ze "v Detriote sa nahovno byva" a rovnako ani ze Montreal je super miesto pre zivot (obyvatelia St.Michele / MTL Nord by Vam vedeli povedat). TO u nas nepoznate a dokial to clovek nezazil, nevie si to ani predstavit. Jedine co by som k tomu mohol mozno prirovnat je ze to je rozdiel ako Lunik IX oproti zvysku Kosic...

Na druhej strane, byvanie v centre BA nie je zas ziadna vyhra. Domy vacsinou v zalostnom stave, pavlacove dvory, casto s obmedzenym alebo ziadnym pristupom autom az k domu, parkovanie horsie ako nemozne. Necudo ze Bratislavska vyssia vrstva uz roky/desatrocia byva vo Fialkaci, okolo Horskeho parku alebo pod Kolibou. Najnovsie v blizkosti BA, lebo pozitiva mesta mate stale na dosah a negativa ostavaju daleko od branky Vasho baraciku.

na zaver na odlahcenie:

Otazka na radio Jerevan: "Prosim Vas, je mozny zivot na mesiaci?"
Odpoved: "Ano a za priaznivej konstelacie je mozy aj zivot v Sovietskom Zvaze!"
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 25. Júna 2012, 15:05

matthe napísal:
plne suhlasim :thumbup:

A Airbone tvoja provokacna poznamka je tvorena z nejakych konkretnych skusenosti??? Sorry, ale zijem tu cely svoj zivot a drbnute nazory na Bratislavu ma ako Bratislavcana dost urazaju...Treba si uvedomit, ze mesto je tvorene z hodne velkej casti prave ludmi, ktori sem chodia za pracou a paradoxne aj vacsina ludi, ktora robi Bratislave zle meno, je tiez mimobratislavska...
Kazdopadne nechcem zakladat flame, takze koncim...

Autorovi temy zelam vela zdaru a nech sa mu dobre byva :thumbup:

Ano, z konkretnych skusenosti a aj vseobecne. Nenarazam na vecne vojny vychodniarov, zapadniarom a bratislavcanov apd apd, ale hodnotim mesto ohladne byvania, toho o com je tema. Koniec-koncov, moja mangelka je z BA a chodim tam skoro ako na klavir a nemam s tym problem. Nie vsak za pracou. Cele slovensko je jedna paradna spinava skorumpovana smradlava diera a bratislava je pupok toho vsetkeho. Je to tak, je to hlavne mesto. A co je najhorise, hra sa na viac nez na co ma. Ale tym neurazam nikoho konkretneho. Proste niektore veci su pokazene....... Svojho casu som tam dokonca chcel kupit nejaky byt, ale potom som sa nato vysral, pretoze ceny su asi tak 2x premrstene oproti realnym hodnotam. Povedal som si ze dam kludne aj vela penazi, ale nie za hovno...... Porovnamam to s inymi vacsimi mestami v europe, napriklad vieden, budapest, praha apd apd - po stranke kvality byvania vs cena...... Ci by som chcel v BA byvat, to neviem presne povedat, ale nemal by som s tym problem.
Ale netrap sa s tym aky mam ja nazor, ako hovorim, neriesim tu detinske a dedinske nazory a hadky typu BA-cezpolni, vychod apd apd. Toto su debaty pre vymletych ludi s nizkym IQ a ja sa tam snazim nepatrit. Riesit to ze vychodniar chodia alebo nechodia robit do BA je smiesne a trapne. Nech si kazdy chodi robit kam chce a kde mu zaplatia. Ty chod kludne robit na vychod, nemam nic proti....:) Vychod neznasam presne tak isto ako bratislavu, je to este vacsia diera, aj ked nejaky obrovsky rozdiel v tom nevidim. Celkovo je cele slovensko o tom istom.

a tearz uz mozte LOCK :)

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Pondelok, 25. Júna 2012, 17:55

Tiez by som do BA nechcel ist byvat , mozno ak by ma tam zaviedla praca ale aj tak neviem ci by mi to bolo take lukrativne aby som siel ....lebo ked pozeram kolko by tam boli rezijmne naklady tak by mi museli dat minimalne o liter viac ako mam tu aby sa mi to aj oplatilo....

To ci su tam blbi ludia zalezi aj od toho s kym sa clovek stretava nie???? Blbi ludia su vsade je jedno ci je to BA alebo daky Ulanbatar....

Tiez ked som tam tak sa najradsej odtial vraciam nie koli ludom ale celkovo ......
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

rebel
Kraj: Zahraničie

Streda, 19. Septembra 2012, 01:39

... tak je logicke, ze ked niekto spokojne zije v Tesedikove tak mu to asi vyhovuje viac ako Blava a nemusi na nu nadavat. Kto zije v Blave mu asi vyhovuje a nemusi nadavat na Tesedikov.
Samozrejme treba vynechat asi 80% ludi ktori ziju aj v materinej pici koli rodine, prachom, alebo bohvie comu a budu cely zivot nadavat ake je to skurvene a zle a ako tam daleko alebo tam doma je vsetko uzasne :)
Proste Blava je hlavne mesto, najvacsie na SR a to spaja aj pozitiva aj negativa ako kazde vacsie mesto. Oproti europskych ci americkym mestam je ale Blavicka este v pohodicke, nie je to tu taky humbuk ako vo vacsich mestach.
Co sa tyka ostatnych miest, tak vela ich tu nemame :) zopar mesteciek, dedin, usadlosti, lazov a nejake humna a pasienky :)
Ale je tu najlepsie :) hotovy raj \:D/ Teda pre mna samozrejme, pre negativistov nebude dobry Stockholm s platom 10 000 eur mesacne, bo tam bude zima, na juhu zasa teplo a tak dalej.

Kazdopadne dolezite je nech sa nejebe bawo :)
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 251 neregistrovaných