... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

storal
Auto: BMW e46 320d 110kW
Kraj: Bratislavský

Re: Auto za jazdy odskakuje

Pondelok, 4. Júna 2012, 14:53

geometriu a vyvazit kolesa

Blondak
Auto: 725tds
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 4. Júna 2012, 18:39

birki napísal:
je to blbost co ti psotavia auto na tie rohoze a poskakuje .. normalny tlmic ma mat napr 700nm ty tam mas sportovy s 1000nm stroju ukaze ze 550 nm a povie ti ze ze ok.. a pritom mas ten sportovy tlmic na minder vyteceny.. ale informativne to moze byt ale neriadit sa tym...
v podstate mas pravdu ale to co si napisal moze platit pri nejakych prvych primityvnych testoch. Na tych novsich si zvoli typ podvozku seriovy, sportovy v pripade bmw Mkovy. Mal som to stastie ze som natrafil na ochotneho mechanika a mi to aj ukazal. Co sa tyka stk tak tam sa ma hnet pytal ci tam nemam nahodene sportove tlmice. :smile

Ale ked nad tym rozmyslam tak veru neviem ci som si to nepomylil s digitalnou geometriou. No nic mam to po ceste domov tak tam zajdem a popytam sa na to.

stanleyt318
Autor témy
Auto: E90, E38, E34
Kraj: Trnavský

Pondelok, 11. Júna 2012, 14:21

Tak páni, bol som na stk v blave, 6€ stal test tlmicov a zistili, ze su v dobrom stave, teda nemal by byt ziaden problem v nich. Akurat pravy zadny o 3% slabsi ale vraj to je v norme, nic co by malo byt citelne pri jazde.
Tak som vysvetlil panovi problem a s ochotou dal auto na zdvihak a skontroloval mi napravy. Zistil, ze mam uplne odpisane tycky stabilizatora na prednej naprave... ale ze uplne vylogane a volne... volne sa kyvali aj viac ako centimeter-dva dookola...
Tak som volal do BMW - vraj jeden 32€, volal som do Boshu - jeden 52€... tak este som nasiel inde za polovicu... idem objednat, vymenime a uvidime ci to robia prave tie tyce stabilizatoru
4. E90 320i ´05
3. E90 318d ´07
2. E38 750i ´94
1. E34 525tds ´93

lucker
Auto: 530xd e61@ 320d e46

Sobota, 21. Júla 2012, 07:22

Ja som mal tiež problém s tým, že auto si chodilo samé po celej ceste a bol problém ho udržať v jazdnom pruhu plus ho ťahalo do lava. Tak som si zdvihol auto a zistil som, že predné koleso ma veľkú vôlu. Mal som vybitý spodný čap na ramene, ktorý sa dá vylisovať, tak som ho vymenil za nový auto sa trochu upokojilo, ale stále to nebolo ono. Ďalší problém bol v geometriii. Auto so zadným náhonom má mať zbiehavosť predných kolies a nie rozbiehavasť ako som mal nastavené ja. Spravil som si geometriu auto už drzí omnoho lepšie na ceste, aj keď pri kolajách je cítiť, že sa trochu ťahá do strany ale to pripisujem pneumatikám, kedže mám obuté 235/45 r17

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 21. Júla 2012, 12:57

stanleyt318 napísal:
Zdravim páni,

nenasiel som, ze by sa to tu uz rozoberalo tak ak ano tak ma opravte. Mam taky problem, ze mi auto za jazdy akoby odskakovalo do stran uz pri najmensich kolajach na cestach, pri predbiehani z pruhu do pruhu a tak podobne. (Pri peknej ceste a novom asfalte je to lahoda a nic nebadat) Ja som si uz na to zacal nejako zvykat ale este sa stane, ze ma to akoby prekvapi a hodi ku krajnici alebo k stredovej ciare. Cim by to mohlo byt? Moze to byt, ze su zle tlmice? Alebo treba ist na geometriu s tym? (Auto mi nezataca do nijakej strany ani nemam nerovnomerne opotrebovane gumy, cize dajme tomu geometriu som si vylucil)... Popripade by mohlo byt nieco s podvozkom a napravami?

Na ocovej sedme mi to tiez robilo ale ten tam mal 255ky ci 260tky gumy, to sa da chapat. Ja mam gumy klasicke 205/55/16.

Dakujem vopred za rady a nazory

Keď som prezul do letných runflatov Pireli, mám presne ten istý pocit.

stanleyt318
Autor témy

Štvrtok, 9. Augusta 2012, 21:18

no tak konecne som sa dostal aj na geometriu s tym a tipek ukazal na kompe, ze bola dost rozhodena zadna naprava a lave predne koleso tiez...
kdesi tu na fore som sa docital aj o zbiehavosti a rozbiehavosti prednej napravy pri zadnom nahone tak som sa na to spytal v servise ale tipek na mna kukol, ze v geometrii sa nerobi rozdiel medzi napravami ked je predny alebo zadny nahon... tak reku dobre, nebudem mu mudrovat...
a tiez som sa tu kdesi docital, ze pri geometrii sa ma zatazit auto (sedadla, kufor a podobne)... no a ked som videl, ze tipek sa nic take nechysta robit tak som sa ho na to spytal... rovnaka reakcia, ze nic take sa nerobi co on vie...

citam tu teda same bludy? :^o alebo len tipek v servise v ruzinove netusi z coho zije? ](*,) no zajtra idem na dlhsiu cestu tak som zvedavy ako sa bude auto spravat...
4. E90 320i ´05
3. E90 318d ´07
2. E38 750i ´94
1. E34 525tds ´93

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 9. Augusta 2012, 21:40

Nie nepíšu sa tu bludy, rozdiel medzi nápravami by sa nemal na normálne jazdenie robiť, ale auto sa pri robení geometrie zaťažovať, má práve kvôli zmene ťažiska pri zaťaženom aute, auto ti klesne a kolesá sa laicky povedané tiež nahnú pod vplyvom váhy, teda vtedy by mala byť nastavená geometria aby bola ich poloha ideálna vzhľadom k vozovke.

stanleyt318
Autor témy

Štvrtok, 9. Augusta 2012, 22:02

heroe napísal:
Nie nepíšu sa tu bludy, rozdiel medzi nápravami by sa nemal na normálne jazdenie robiť, ale auto sa pri robení geometrie zaťažovať, má práve kvôli zmene ťažiska pri zaťaženom aute, auto ti klesne a kolesá sa laicky povedané tiež nahnú pod vplyvom váhy, teda vtedy by mala byť nastavená geometria aby bola ich poloha ideálna vzhľadom k vozovke.

s tymi bludmi som to nemyslel tak seriozne vazne :) rad si tu precitam kazdu sikovnu radu samozrejme... mne to s tym zatazovanim tiez pride logicke ked to tak citam, len vravim ako... tipek co ma servis na toto a nema o tom ani sajnu? pozrel na mna ako keby som mu zabil daco z jadrovej fyziky, heh... nevies odporucit nejaku geometriu kde take veci aj robia?
4. E90 320i ´05
3. E90 318d ´07
2. E38 750i ´94
1. E34 525tds ´93

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Piatok, 10. Augusta 2012, 10:49

Ja som bol na geo asi raz v zivote #-o a fakt neviem kde by ti to spravili spravne.

Rvandlik
Auto: E91 320d
Kraj: Košický

Piatok, 10. Augusta 2012, 14:13

Mal som podobny problem a robili to Runflat gumy.

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Sobota, 11. Augusta 2012, 20:56

tak tak, runflaty alebo hociake siroke kolesa..
inak znizit (nie odstranit) ten ucinok/pocit mozes, ak das podvozok do povodneho stavu.. predok aj zadok-kompletne..
osobne si myslim ze vymena gum je jednoduchsia ;)

Užívateľov profilový obrázok
bramborak
Auto: e91 "07

Nedeľa, 12. Augusta 2012, 00:10

heroe napísal:
Ja som bol na geo asi raz v zivote #-o a fakt neviem kde by ti to spravili spravne.

na e36 2x v NMnV na geometrii = auto zatazené : ja + dvaja automechanici a treti nastavoval.
na kamosovej e36 v TN: nic nezatazovali..
na mojej e46 v TN nic nezatazovali, tak a kde je pravda :mrgreen:
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 15 neregistrovaných