Zdravím všetci,
musím napísať svoj krátky príbeh, keď som zistil, že ovládanie strechy zlyháva až prestalo úplne ísť.
Nasledovala návšteva servisu bmw, kde mi v jednom prípade nevedeli ani radu poskytnúť čo ďalej, v druhom mi povedali, že je na vine pumpa, kde opravu odhadujú na ca EUR 2.000,-, čo ma v žiadnom prípade nepotešilo.
Následne keďže sa človek snaží nájsť aj alternatívy, som navštívil fórum bmw v Nemecku, kde sa o ovládaní strechy nemalo popísalo. A riešenie sa našlo. Za pomoci ochotných z Nemecka (hlavne Harald dík

) sa mi podarilo získať postup ako vytiahnuť pumpu cez zadný kufor bez toho, aby sa strecha nemusela demontovať. A podarilo sa. Problém bol ten, že je hoci pumpa vložená v kryte, ktorý zabraňuje prístupu vody sa voda predsa len dostala dnu a problém s ovládaním bol na svete. Po rozobraní motora pumpy a dôkladného vyčistenia sme ju opäť zložili, vyskúšali a motor pumpy pracoval ďalej. Už len stačilo vyskúšať funkčnosť pumpy a všetko fungovalo ako predtým.
Za 3 hod. demontáže (človek postupoval veľmi opatrne...) 1 hod. čistenia a 1 hod. montáže späť sa všetko podarilo. A to v žiadnom servise, ale na dvore pri dome

DD
Moje náklady tak tvorili spolu 4 kofoly, ktoré sme s kolegom pri tom strávili, čo je v porovnaní s EUR 2.000-... ani nekomentujem.
Zrejme navštívim spomínané servisy a dám vedieť za aké náklady sa nám podarilo opraviť strechu. Som zvedavý na ich reakciu :)