... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Re: Ako odpojit obmedzovac?

Streda, 30. Mája 2012, 13:53

Posunutie obmedzovaca je jediny sposob, ako na atmosferickom benzine vyraznejsie dvihnut vykon. Graf krutaku pred obmedzovacom vecsinou klesa, lebo vacky su nastavene tak, ze v tych otackach nestihaju dostatocne otvarat ventily a dodavat vzduch. Velmi dobre to vidno na motoroch bez variabilneho casovania, kde po vymene vaciek za vyssie a ostrejsie brzda ukazala, ze grafy neklesaju a otvara sa priestor na posunutie obmedzovaca, spolu s chiptuningom (alebo ladenou ECU), aby sa vykryla ta rezerva. Na niektorych autach sa obmedzovac posuva dost lahko, vedia to robit chiptuningove firmy.
Na aute s variabilnych casovanim by teoreticky mohlo mat zmysel posunut obmedzovac a preprogramovat casovanie a zdvih ventilov (ak vobec ventily este maju v tomto rezervu). Trochu to asi bude brzdit sanie a vyfuk, ktore su ladene na nizsie otacky, ale narast vykonu by sa mal dostavit. Samozrejme, zostane problem s teplom a mazanim, ako som pisal na zaciatku, no pri obcasnych kratkych sprintoch by to mozno nebolo az take hrozne..

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Streda, 30. Mája 2012, 14:12

Le Gend napísal:
Posunutie obmedzovaca je jediny sposob, ako na atmosferickom benzine vyraznejsie dvihnut vykon. Graf krutaku pred obmedzovacom vecsinou klesa, lebo vacky su nastavene tak, ze v tych otackach nestihaju dostatocne otvarat ventily a dodavat vzduch. Velmi dobre to vidno na motoroch bez variabilneho casovania, kde po vymene vaciek za vyssie a ostrejsie brzda ukazala, ze grafy neklesaju a otvara sa priestor na posunutie obmedzovaca, spolu s chiptuningom (alebo ladenou ECU), aby sa vykryla ta rezerva. Na niektorych autach sa obmedzovac posuva dost lahko, vedia to robit chiptuningove firmy.
Na aute s variabilnych casovanim by teoreticky mohlo mat zmysel posunut obmedzovac a preprogramovat casovanie a zdvih ventilov (ak vobec ventily este maju v tomto rezervu). Trochu to asi bude brzdit sanie a vyfuk, ktore su ladene na nizsie otacky, ale narast vykonu by sa mal dostavit. Samozrejme, zostane problem s teplom a mazanim, ako som pisal na zaciatku, no pri obcasnych kratkych sprintoch by to mozno nebolo az take hrozne..

Pocuj, bavime sa tu len cisto o posunuti obmedzovaca. To, co opisujes Ty, je uz custom ladenie motora, dost velke zasahy. Chlapec chce len odstavit obmedzovac, aby mohol tocit co ja viem 8000ot/min. Ale bez ostatnych uprav je to proste nanic, neziska vobec nic...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

pelo

Streda, 30. Mája 2012, 14:16

MajkoKNM napísal:
airbone dobry si :thumbup: som zvedavy ci aj tvoje auto je take huste ako mas reci :lol:

No pekne. Chlapec s jubilejnym 56 prispevkom si meria falus s inventarom klubu s 2746 prispevkami :lol:
Odporucam si najprv pozriet profil clena a jeho prispevky pred tym, ako zacnes robit machra. Airbone ma z nas asi najvacsie skusenosti co sa tyka kodovania, ladenia a oprav roznych RJ, takze moc by som nevyskakoval...

e39 525i sedan '03 -ex

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 30. Mája 2012, 15:43

MajkoKNM napísal:
Dufam ze mi das dobru cenu :wink: vies povedat aj nieco z vlastnej skusenosti a nie len drby co si niekde pocul? odpalil si uz riadiacu jednotku? pouc ma, rad sa necham :D
airbone dobry si :thumbup: som zvedavy ci aj tvoje auto je take huste ako mas reci :lol:

Neboj sa synak, moje auto je celkom ok, na rozdiel od tvojho a myslim si ze rozdiel bude priepastny vo viacerych ohladoch, ak uz chces silou mocou rozoberat takuto temu. Tvoj vek asi nebude velmi vysoky, sudiac od tvojho prejavu. Neboj, v buducnosti je predpoklad zeby sa to malo trochu zlepsit.

Mal by si v provom rade radsej viac citat a az potom pisat. A hlavne sa nenavazat do ostatnych clenov len tak prenic zanic. Komplexy sa riesia inym sposobom. A ak uz aj chces sa do niekoho navazat, tak si najdi radsej seberovneho, lebo takto sa skor strapnis ako urobis nejaky dojem.
Dovi dopo.

vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Mája 2012, 15:48

MajkoKNM napísal:
som zvedavy ci aj tvoje auto je take huste ako mas reci :lol:

:lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Obrázok

gtit

Streda, 30. Mája 2012, 16:35

Ja moje tocim max do 6000ot. ked radim s padlami. Nad 6000 je to uplne zbytocne a hlavne nezmyselne nakolko to v rozmedzi 6000-7500ot vobec netaha. A ak jazdim automat tak to neriesim :) A nechapem ako je clovek schopny vytocit motor az do obmedzovaca. Ved to uz clovek musi citit, ze to straca vykon.

misokgb
Auto: Alfa Romeo 75
Kraj: Nitriansky

Streda, 30. Mája 2012, 17:01

Ma to vyznam, ako bolo spominane nadomnou, ak ma mazanie aspon malu rezervu /co byva malokedy - zalezi aj od pouziteho oleja/, a z dovodu chladenia sa to robi kraktodobo - hadam nebudes tocit celu dialnicu stvorku cez 8k, tak to ma vyznam, patricne k tomu treba upravit ECU, a k tomu samozrejme prisun vzduchu - vacky, sanie a vstreky ak nestihaju, len to je velka uprava. Na mojom jednom aute 2.0 benzin 150ps je klasika obmedzovac 6500rpm, je tam plyn, ale stary co vstrekuje do sania, mnozstvo plynu je regulovane podtlakom, tzn. kolko stupim tolko zoberie, a na plyne nejde obmedzovac kedze nejde cez ecu v aute, tak tam to tocim az 7-7,500 a kedze to je podtlak system, tak auto vyrazne potiahne aj nad 7000rpm, no tam sa bojim o zivotnost motora, tak to nerobim casto, pojdem aj na brzdu kvoli tomu, ale necitit tam pokles vykonu :lol:
Alfa Romeo 75

bjukemen
Kraj: Banskobystrický

Streda, 30. Mája 2012, 19:05

pelo napísal:
Ale ved je to totalna picovina. Pozri grafy priebehu krutiaceho momentu a vykonu, v tych otackach uz nic neziskas, obe hodnoty v tych otackach uz klesaju. Takze jedine, co tym docielis, bude vacsi hluk, tak sa Ti bude zdat, ze to ide lepsie...placebo efekt rovnako ako tie sportove sisky a podobne picoviny...radsej si daj zmerat vykon na brzde a nauc sa preradovat vtedy, ked je to vhodne a zbytocne ten motor netoc...

..neviem ci si myslel mna, ale v nasom pripade sa jedna o auto na zavody ktore je uz odladene,a ja potrebujem dvihnut obmedzovac trocha vyssie radovo do 200-300ot. a to koli tomu ze na niektorych tratiach je dvojka kratka a radit do trojky je uz zdlhave.. mame ISko ide to lepsie citelne ako pred tym ked bolo seriove ale nejakych tych par otacok tomu chyba...nejedna sa o pochabe blaznenie a o ucelovy zasah a da sa vsetko napr IS ma este nejake tie rezervy

pelo

Streda, 30. Mája 2012, 19:15

Reagujem stale na zakladatela tejto temy, ze bez ostatnych uprav to jednoducho vyznam nema. Ano, v spojeni s dalsimi upravami, ostrou vackou, tvrdsimi pruzinami na ventiloch...to moze byt prinosom. Ale tiez by to trebalo overit na brzde, ako vyzera priebeh vykonu a krutaku, aby to nebolo zbytocne...

e39 525i sedan '03 -ex

nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i

Štvrtok, 31. Mája 2012, 09:16

nehovoriac o tom, ze ked by si mal uplne odpojeny obmedzovac tak velmi lahko mozes poskodit motor ak budes nesikovny, alebo v horsom pripade ho uplne znicit.

bjukemen

Štvrtok, 31. Mája 2012, 09:50

..ale vies ako sa hovorí kto sa bojí nesmie do lesa, predpokladam ze ten co to na nieco potrebuje si je vedomy toho ze sa moze nieco stat,...a taku vedu by som zase z toho nerobil :) berte to kus z nadhladom chlapci :)

XavierX
Auto: E34 M5 3.6

Piatok, 1. Júna 2012, 10:04

Zdavičko
mám otázočku
Na E35 M5 mi zrejme úplne odstavili predošlí majitelia obmedzovač dá sa točiť asi až do 9000 viacej som radšej ani neriskoval :)
mám tam ale ostré vačky (vraj) a aj upravovanu riadiacu (vraj)
Auto ťahalo ako divé za chvylku to malo 160km/h

Dal by sa ten obmedzovač opätovne zapnuť nastaviť na dákych 8500ot/m?
či zase len zásah do riadiačky za X€?
Na akej hodnote je obmedzovač pri týchto M5kách?
BMW E34 M5 3,6L rv. 1990

bjukemen

Piatok, 1. Júna 2012, 14:50

..315ps verzia ma max. otacky 7200 tak tebe sa to da krutit fakt do nemoty to by som sa bal... ale ako pises je to zasah do RJ a nebude to jednoduche..teda da sa vsetko ale musi to robit niekto kto to vie

Zajo
Auto: E38 740iA

Štvrtok, 14. Júna 2012, 14:12

Tak takyto zasah do ECU by som teda urcite nedal dakemu fuserovi co mi to heftne s pozicanym kablom od mikrovlnky a dakym freewarom z ruskych warezov. #-o
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 35 neregistrovaných