... všetko o BMW ...
serwo napísal:Mam LPG montovane v CR - STAG 300+, vstreky nevim, od koho su. Motor je N62 V8 4.4i, 245 kW. Mam to v aute rok a ziaden problem. Spotreba dlhodoba a kombinovana namerana na useku 3.500 km je ca. 12 l/100 km. MPR limity na tejto trase su vacsinou o hodne prekracovane. Dojazd na plnu nadrz som mal aj ca. 830 km (je upraveny aj plavak kvoli moznosti natankovania vacsieho mnozstva plynu (dam tam ca. 95 L). Nadrz - 103 L robena na mieru namiesto rezervy - je co najvacsia (bola by to fakt otrava kazdu chvilu stat na benzinke), vacsia sa tam nevojde, kedze bol vytiahnuty aj kompresor regulacie vysky napravy umiestneny pod rezervou a presunuty do batozinoveho priestoru na lavu stranu za sedacky. Hlavne ide o to, aby bol umiestneny horizontalne, ako je aj povodne pod rezervou. Diag si robim sam, auto zasadne startuje iba na benzin, prepinanie som nastavil na teplotu reduktoru (tusim 50 st.) a na 1300 RPM. Auto nikdy nezhasinalo na volnobehu alebo pri brzdeni a pod.
Takze nemozem povedat ani pol slova na polsky "shit". Ked tak, este sa da aj PRINS, ale tam je o hodne vyssia cena oproti STAGu. Poznam jedneho, ktory ma tiez v 750Li PRINS a je spokojny, taktiez zopar dalsich, kt. maju v 7er STAG a takisto spokojnost.
Trevor napísal:![]()
![]()
taku nadrz chcem aj ja. Neviem ako je to na 7 ale tak ja som tam mal tiez vela placu respektive to dno je hlboke ale je to na p**u vytvarovane a zmestila sa mi tam iba 56litrova
kolko taka sranda stoji ?
Britt napísal:... Dokonca už ako som si zistil aj niektorí predajcovia potvrdili že ak si u nich kúpim nové auto a dám si ho prerobiť na LPG v autorizovanom servise nepadne mi na auto záruka.
serwo napísal:No mna kompletna prerabka vysla do 1.300 €.
ianko napísal:co si myslite o nadrzi (toroidnej) umiestnenej na stojaka za sedadlom v tourimgu. Nejak sa mi nepaci ze by sa mi srali s kompresorom. Nechem tam akurat ten velky sulec... preto sa pytam na Vas nazor.
A zaroven by zostala rezerva tam kde ma...
Trevor napísal:
8valec 1300to je ako z pohadky. Prestavba ma nezaujima mna zaujima iba ta nadrz
Mohol by si spravit foto ? Aky priemer toho "dna" ma sedma ?
Majo napísal:davat toroid na kolmo je prasacina, umiestnenie plavaka s tym nepocita, nebude to fungovat tak ako ma(tym nemyslim stav paliva)...
toho hrania s kompresorom by som sa az tak nebal, ked to bude robit niekto normalny
serwo napísal:Nvm, aky je priemer dna. Bola tam origo rezerva tusim 18".