... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI
Kraj: Bratislavský

Re: particle filter

Štvrtok, 22. Marca 2012, 19:55

jares666 napísal:
Chalani DPF som vyhodil v servise.Zvuk je iny to je jasne ale dost mi to smrdi ako stara avia, niekedy hlavne rano po 10 min jazdy ked sa zohreje motor a zacne ist teplejsi vzduch do kabiny citim mierny smrad ako keby isla predomnou stara Avia.aj z vyfuku to dost smrdi ale nedymi.Dokonca na diskoch je vidiet ciernu sadzu aj na prednych.je to normalne? poradte.

a to "cierne" by mohol byt aj brzdovy prach..
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

jares666
Auto: BMW 540i xdrive G30
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 22. Marca 2012, 20:50

mozno ale bola by nahoda ak by to vsetko zacalo dnom vybratia filtra.vadi mi ze to smrdi ako stary ikarus.

bmwbros
Auto: E60 530D
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 22. Marca 2012, 22:54

Zdravím ,,Bimmeráci,,
Píšem Vám, ako som sa nakoniec rozhodol riešiť moju problematiku s DPF-kom.
Dal som si ho vybrať von u môjho známeho, čo má aj diagnostiku na takéto ,,lietadlo,,
Keďže DPF-ko nebolo nikdy predtým čistené, a do nudzaku ma ešte nenahodilo ,tak som sa rozhodol že ho chemicky - mechanicky vyčistím.
Zaslepili sme jeden koniec a naliali doňho chemikáliu Dopomat-forte (vid foto) a celé nechali vo vedri do rána.
Ráno keď sme to skontrolovali, tak z toho zaslepeného konca niečo prešlo do vedra, tak som komplet čo v tej 10l bandaske chemikálie ostalo nalial znova do DPF-ka. Tým pádom bolo skoro cele DPF-ko ponorené.
Celé som to nechal pôsobiť až do obeda, spolu cca.15hodín. Potom nasledovalo vybratie z vedra a ísť s tým na wapku.
U nás je wapka z horúcou vodou a saponátom, takto som to wapkoval cca.20min. a potom prepláchol čistou studenou vodou cca. 10min. Poviem Vám len toľko že pekný pohlaď bol na to aký ,,sajrad,, v prvom rade zostal vo vedri a potom čo z toho DPF-ka na wapke šlo von. Následne sme to ešte z každej strany prefúkli vzduchom.
Po montáží naspäť sme nahodili cez diag. samočistenie a šiel som ,,bimmera,,prevetrať.
Po znovu napojení na diag. samočistenie už auto nevyžadovalo, tým pádom sme usúdili že už prebehlo :thumbup:
Výsledok:
No ihneď som si všimol že auto je živšie na pedál, ťahá brutálnejšie ešte viac, čo je fakt cíťiť.
Spotreba min. o 1,5l dole a čo som si všimol tak na voľnobehu auto pekne ,,pradie,, proste zvuk jak má byť. hehe :mrgreen:
Sám som zvedavý koľko km to vydrží, zatiaľ len cca. 500km som najazdil.
Žial na celú túto ,,operáciu,, som nemal čas to nafotiť, tak som Vám to aspoň takto podrobne napísal.
A na záver:
Raz keď sa rozhodnej ho dať natrvalo von, tak nebudem ho len prevrtávať, rozrežem ho, otvorím a vymontujem z tej polovici tie DPF-sitká, katalizátor v ňom nechám tak, chemicky prečistím, zavarím naspäť a namontujem. Cez diag. ho vyradím z funkcie. Dobrá rada od známeho, čo to takto robí, nič nesmrdí,nedymí a zvuk ostava :thumbup:
ex E60 530D sedan black

Toudwork
Auto: BMW E60 535 D
Kraj: Žilinský

Streda, 4. Apríla 2012, 19:52

Takže teraz ja pridám svoje skúsenosti. Čistiť DPF filter je blbosť, vydrží Vám to tak 9 mesiacov max a potom môžte zase dávať auto na zdvihák a hrať sa s tým. DPF treba vyrámovať. Elektronicky odkódovať a vyrámovať. Už je dosť ľudí čo to urobia. Ja mám osobne dobrú skúsenosť s týmto krokom a môžem na túto prácu aj doporučiť maníka z PO. Spotreba Vám klesne a výkon mierne porastie. Ja nemám vobec zadymený zadný nárazník. Trošku väčší zápach za výfukom auta ma netrápi a kto cíti smrad v aute tak nech si skontroluje výfukové potrubie :wink: Každý s môjho okolia to dáva preč :shock:

mino84
Auto: BMW E91

Streda, 4. Apríla 2012, 20:20

Toudwork napísal:
Takže teraz ja pridám svoje skúsenosti. Čistiť DPF filter je blbosť, vydrží Vám to tak 9 mesiacov max a potom môžte zase dávať auto na zdvihák a hrať sa s tým. DPF treba vyrámovať. Elektronicky odkódovať a vyrámovať. Už je dosť ľudí čo to urobia. Ja mám osobne dobrú skúsenosť s týmto krokom a môžem na túto prácu aj doporučiť maníka z PO. Spotreba Vám klesne a výkon mierne porastie. Ja nemám vobec zadymený zadný nárazník. Trošku väčší zápach za výfukom auta ma netrápi a kto cíti smrad v aute tak nech si skontroluje výfukové potrubie :wink: Každý s môjho okolia to dáva preč :shock:

Sam som bol toho svedkom. Krásna prácička ked sa to vykucháva...
BMW Profi Diagnostika ICOM
CNC gravirovanie

marcel109@zoznam.sk
Auto: BMW X3 2.0D 4/2006

Piatok, 6. Apríla 2012, 22:37

Nazdar, mohol by tu niekto napísať, kto mal problém s DPF že ako sa mu auto správalo keď bol zanesený ? Mne to ide niekedy nejak čudne vytočím na 4ke alebo 5-6ke na 3000ot potom ho zaškrtí a strhne znovu do výkonu keď prekoná cca 200ot. nechapem tomu. Spravil som aj dekarbonizaciu sania a hlavy pripravkom na to urceným...vykon sa zlepsil ale objavilo sa to. ďakujem

Toudwork
Auto: BMW E60 535 D

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 07:39

marcel109@zoznam.sk napísal:
Nazdar, mohol by tu niekto napísať, kto mal problém s DPF že ako sa mu auto správalo keď bol zanesený ? Mne to ide niekedy nejak čudne vytočím na 4ke alebo 5-6ke na 3000ot potom ho zaškrtí a strhne znovu do výkonu keď prekoná cca 200ot. nechapem tomu. Spravil som aj dekarbonizaciu sania a hlavy pripravkom na to urceným...vykon sa zlepsil ale objavilo sa to. ďakujem

Presne takto sa mi to začalo správať, keď už bol DPF úplne zanesený, strata ťahu hlavne pri vyšších prevodových stupňoch. Takže ho môžeš začať kľudne čo najskôr riešiť, lebo sa môže stať, že sa auto hodíi do núdzaku a budeš chodiť 90 km max. Takže doporučujem vybrať a odkódovať v RJ motora. Plus si to choď potvrdiŤ ešte diagnostikou, či je to presne ono, tam by Ti to malo vyhodiť.

marcel109@zoznam.sk

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 10:43

No ďakujem, otázka je že kto mi tú RJ respektíve DPF softwarovo odstaví v normálnej cene ? Pretože 200€ za "particle filter disable" sa mi zdá moc :o A sám to nechcem urobiť :-(

Toudwork napísal:
Presne takto sa mi to začalo správať, keď už bol DPF úplne zanesený, strata ťahu hlavne pri vyšších prevodových stupňoch. Takže ho môžeš začať kľudne čo najskôr riešiť, lebo sa môže stať, že sa auto hodíi do núdzaku a budeš chodiť 90 km max. Takže doporučujem vybrať a odkódovať v RJ motora. Plus si to choď potvrdiŤ ešte diagnostikou, či je to presne ono, tam by Ti to malo vyhodiť.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 11:25

No ďakujem, otázka je že kto mi tú RJ respektíve DPF softwarovo odstaví v normálnej cene ? Pretože 200€ za "particle filter disable" sa mi zdá moc :o A sám to nechcem urobiť :-(

200eur je podla teba moc??
tak potom si sprav navstevu Bavarie, kde ti ponuknu vymenu za 1900 eur vratane roboty...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

marcel109@zoznam.sk

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 12:09

voMacK napísal:

200eur je podla teba moc??
tak potom si sprav navstevu Bavarie, kde ti ponuknu vymenu za 1900 eur vratane roboty...

No moc len z toho hľadiska, že si to dokážem vypnúť aj sám...akurát som to ešte nerobil a nechcem sa do toho nejak púšťať :-) Neviem či vieš ako sa takéto veci robia ale je to veľmi jednoduché - zaškrtneš pole "disable partcle filter" (disable - vypnúť)

voMacK

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 12:16

tak to neviem kto ti takuto kokotinu povedal..
bez ohladu na software upravu...najviac roboty da jeho fyzicke odstranenie, a to neni o zaskrtnuti jedneho chech boxu v nejakej domacej "diagnostike" :mrgreen:
-- P.R.

marcel109@zoznam.sk

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 13:59

voMacK napísal:
tak to neviem kto ti takuto kokotinu povedal..
bez ohladu na software upravu...najviac roboty da jeho fyzicke odstranenie, a to neni o zaskrtnuti jedneho chech boxu v nejakej domacej "diagnostike" :mrgreen:

V prvom rade ti chcem povedať že sa správaj slušne a nereaguj na kokotiny keď sa ti to zdá kokotina.
Kto ti tu povedal o fyzickom odstránení ? Ja som tu hovoril od začiatku o softwarovej úprave, pretože DPFko si vyberiem a vykuchám aj sám potrebujem len vypnúť v RJ a to sa mi zdalo dosť veľa prachov. A inak vidno že o tom vieš kokot aké je to náročné vybrať pretože je to na ôsmych šroubách :lol: 8) Díky za radu, tá tvoja stála zato =D>

voMacK

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 14:11

V prvom rade ti chcem povedať že sa správaj slušne a nereaguj na kokotiny keď sa ti to zdá kokotina.
Kto ti tu povedal o fyzickom odstránení ? Ja som tu hovoril od začiatku o softwarovej úprave, pretože DPFko si vyberiem a vykuchám aj sám potrebujem len vypnúť v RJ a to sa mi zdalo dosť veľa prachov. A inak vidno že o tom vieš kokot aké je to náročné vybrať pretože je to na ôsmych šroubách :lol: 8) Díky za radu, tá tvoja stála zato =D>

rad som pomohol :mrgreen:
skus kontaktovat tychto chlapcov: http://www.bayernpartner.sk/
mali by ti vediet pomoct
a neviem, ci je uplne koser, ze si ho najskor vykuchal a teraz na tom jazdis, bez softwarovej upravy..neni auto z toho v prdeli?
btw. o tom, ze si si ho vykuchal si nepisal, cize nie som jasnovidec aby som vedel, co si s tym autom uz robil, ze ano...
-- P.R.

marcel109@zoznam.sk

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 14:17

voMacK napísal:

rad som pomohol :mrgreen:
skus kontaktovat tychto chlapcov: http://www.bayernpartner.sk/
mali by ti vediet pomoct

Ale však v pohode :mrgreen: len si treba riadne čítať :shock: ten web poznám volal som už tam ohľadne dekarbonizácii, to som už urobil - pomohlo ale to dpf-ko bude zasrané (K co to vymyslel) len to škrtí výfuk..

Mal si aj ty problem s dpf ? ako sa ti auto správalo ?

voMacK

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 14:20

ja mam DPF zatial uplne v pohode [150tis km];
ked som bol na diag nedavno tam vypisalo jeho odhadovanu zivotnost este 110tis km..
neviem ci sa tomu da verit, ale da sa povedat, ze ja jazdim tak, ze pre DPF vytvaram idealne podmienky na castu regeneraciu [dlhe trate, relativne casto dialnica, skoro ziadne zapchy v meste; fukncne vsetky zhavice aj ich RJ, termostaty v dobrej kondicii..]
-- P.R.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní