... všetko o BMW ...
jares666 napísal:Chalani DPF som vyhodil v servise.Zvuk je iny to je jasne ale dost mi to smrdi ako stara avia, niekedy hlavne rano po 10 min jazdy ked sa zohreje motor a zacne ist teplejsi vzduch do kabiny citim mierny smrad ako keby isla predomnou stara Avia.aj z vyfuku to dost smrdi ale nedymi.Dokonca na diskoch je vidiet ciernu sadzu aj na prednych.je to normalne? poradte.
Toudwork napísal:Takže teraz ja pridám svoje skúsenosti. Čistiť DPF filter je blbosť, vydrží Vám to tak 9 mesiacov max a potom môžte zase dávať auto na zdvihák a hrať sa s tým. DPF treba vyrámovať. Elektronicky odkódovať a vyrámovať. Už je dosť ľudí čo to urobia. Ja mám osobne dobrú skúsenosť s týmto krokom a môžem na túto prácu aj doporučiť maníka z PO. Spotreba Vám klesne a výkon mierne porastie. Ja nemám vobec zadymený zadný nárazník. Trošku väčší zápach za výfukom auta ma netrápi a kto cíti smrad v aute tak nech si skontroluje výfukové potrubieKaždý s môjho okolia to dáva preč
marcel109@zoznam.sk napísal:Nazdar, mohol by tu niekto napísať, kto mal problém s DPF že ako sa mu auto správalo keď bol zanesený ? Mne to ide niekedy nejak čudne vytočím na 4ke alebo 5-6ke na 3000ot potom ho zaškrtí a strhne znovu do výkonu keď prekoná cca 200ot. nechapem tomu. Spravil som aj dekarbonizaciu sania a hlavy pripravkom na to urceným...vykon sa zlepsil ale objavilo sa to. ďakujem
Toudwork napísal:Presne takto sa mi to začalo správať, keď už bol DPF úplne zanesený, strata ťahu hlavne pri vyšších prevodových stupňoch. Takže ho môžeš začať kľudne čo najskôr riešiť, lebo sa môže stať, že sa auto hodíi do núdzaku a budeš chodiť 90 km max. Takže doporučujem vybrať a odkódovať v RJ motora. Plus si to choď potvrdiŤ ešte diagnostikou, či je to presne ono, tam by Ti to malo vyhodiť.
marcel109@zoznam.sk napísal:No ďakujem, otázka je že kto mi tú RJ respektíve DPF softwarovo odstaví v normálnej cene ? Pretože 200€ za "particle filter disable" sa mi zdá mocA sám to nechcem urobiť
voMacK napísal:
200eur je podla teba moc??
tak potom si sprav navstevu Bavarie, kde ti ponuknu vymenu za 1900 eur vratane roboty...
voMacK napísal:tak to neviem kto ti takuto kokotinu povedal..
bez ohladu na software upravu...najviac roboty da jeho fyzicke odstranenie, a to neni o zaskrtnuti jedneho chech boxu v nejakej domacej "diagnostike"
marcel109@zoznam.sk napísal:
V prvom rade ti chcem povedať že sa správaj slušne a nereaguj na kokotiny keď sa ti to zdá kokotina.
Kto ti tu povedal o fyzickom odstránení ? Ja som tu hovoril od začiatku o softwarovej úprave, pretože DPFko si vyberiem a vykuchám aj sám potrebujem len vypnúť v RJ a to sa mi zdalo dosť veľa prachov. A inak vidno že o tom vieš kokot aké je to náročné vybrať pretože je to na ôsmych šroubách![]()
Díky za radu, tá tvoja stála zato
voMacK napísal:
rad som pomohol![]()
skus kontaktovat tychto chlapcov: http://www.bayernpartner.sk/
mali by ti vediet pomoct