... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
sir.andreas
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Banskobystrický

Re: E91 - ukazovateľ tlaku v pneumatikach

Štvrtok, 29. Marca 2012, 10:56

Ahojte
Neviete nahodou ci je na to urcenie toho poklesu tlaku nejake zariadenie.vraj to rozpoznava abs...ja totiz aj ked vymenim gumu tak nic..klesom mi tlak o polovicu a nic. Ked som kupil auto,tak to fungovalo a teraz nic
Andreas
BMW 320d E90

svajko
Autor témy
Auto: BMW 318d E91
Kraj: Prešovský

Pondelok, 2. Apríla 2012, 09:27

:shock:

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 2. Apríla 2012, 11:59

ano, na to sluzia senzory ABS. To nie je nic ine ako jeden magneticky senzor a ozubene koliesko ktore tento senzor snima. (vacsinou je to "schovane" v puzdre ako jeden celok) Tak vie presne otacky. Princip je ten ze senzory mas na kazdom kolese. Podla ich odvalovania (otacok) vie system tvoju presnu rychlost. Ked vyresetujes system, ten bude par kilometrov spoznavat otacky a teda pomery medzi jednotlivymi kolesami. Tie si hodi do pamate.

Ak by sa stalo ze ti jedna pneu zacne upustat, alebo proste sfukne, zmeni sa jej obvod a teda aj pocet otacok oproti ostatnym kolesam. Ak ten vybehne z nejakej tolerancie oproti ostatnym, vyhodnoti ti to ako defekt.

Ak by si sfukol vsetky 4 gumy rovnako, ten system na to nepride...

Druha moznost bolo to sledovanie tlaku v pneumatikach, co bola ale priplatkova vybava a vtedy ti iDrive ukazuje tlak v kazdej pneu.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Pondelok, 2. Apríla 2012, 19:36

salat napísal:
Ak by si sfukol vsetky 4 gumy rovnako, ten system na to nepride...
Myslim, ze aj vtedy by to system zdetekoval. On neporovnava obvody kolies navzajom, ale porovnava obvod kazdeho kolesa osobitne so zapametanymi hodnotami (po prezuti a resetnuti toho sledovacieho systemu).

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 2. Apríla 2012, 19:46

Podľa mňa má zmysel porovnávať len vzájomné otáčky kolies, lebo neviem voči akej referenčnej hodnote by to mohlo porovnávať jednotlivé kolesá.
Ťažko povedať ako to je, lebo tam hrá úlohu jednak tlak a potom ešte aj opotrebenie pneumatík a kto vie čo všetko možné.
Ja napr. keď som pred pár týždňami prezul zjazdené zimné za nové letné, tak som si až po dvoch týždňoch spomenul, že by som mal ten bazmek resetnúť a za celé 2 týždne to držalo hubu. A to som mal ešte tie zimné predým nahustené na tú vyššiu hodnotu, kvôli tomu že som bol na dovolenke plno naložený a potom sa mi to už nechcelo odpúšťať keďže som vedel, že po návrate z dovolenky na tých zimných budem jazdiť asi len týždeň-dva.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Le Gend

Utorok, 3. Apríla 2012, 09:52

Ale ved prave preto sa ten system musi resetnut, aby si mu povedal, ze si ma tie kolesa "zmerat". Ked pojdes s autom chvilu rovno, zmerane obvody kolies sa ulozia do pameti a stanu sa referencnymi (pre kazde koleso osobitne)..
Vsimni si, ze po resetnuti ti to v iDrive chvilu indikuje, ze je to v stave resetu a az po chvili (po nejakej prejdetej vzdialenosti) sa indikacia zmeni na "OK, fungujem".

Ten system ma dost velke tolerancie, takze aj ked sa po prezuti obvod zmeni o par milimetrov, poplach sa nespusti. Podla mojich skusenosti je to citlivejsie pri vyssich rychlostiach (dialnica a viac), mozno umyselne kvoli bezpecnosti, no mozno sa vtedy viac prejavi zmena tlaku/rozmeru.

Zemo
Auto: F36 435d

Utorok, 3. Apríla 2012, 09:54

Le Gend napísal:
Myslim, ze aj vtedy by to system zdetekoval. On neporovnava obvody kolies navzajom, ale porovnava obvod kazdeho kolesa osobitne so zapametanymi hodnotami (po prezuti a resetnuti toho sledovacieho systemu).

vidim ze my dvaja sa asi na nicom nezhodneme :lol:

Ten system nema ako sledovat obvod kolies osobitne, kedze to sleduje len podla otacok kolies. A ta je zavisla od rychlosti (ktoru meria zase len tymi otackami kolies). Jedine co moze sledovat je ci sa nemeni pomer otacok medzi jednotlivymi kolesami.

Pokial viem tak by to malo hlasit pokles tlaku o 25%. Ale oproti hodnote, ktoru ma ulozenu. Cize ked vymenis kolesa, ktore maju vacsi obvod ako tie predtym (ci uz tlakom alebo mensim opotrebovanim) a neresetnes to, tak zareaguje az pri vacsom poklese.

Le Gend

Utorok, 3. Apríla 2012, 11:02

:P Vlastne mate pravdu, auto si meria svoju rychlost kolesami (asi tu nepouziva GPS), takze v konecnom dosledku naozaj ide o porovnavanie otacok kolies navzajom.

Mylilo ma to, ze ked som svoje auto kupil, bolo prave prezute z letnych 18" na zimne 17" a system mi zacal hlasit defekt. Islo vlastne o zmenu vsetkych 4 kolies naraz a vzdy boli spravne nafukane a takmer neopotrebovane.

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 3. Apríla 2012, 12:47

Le Gend napísal:
Vsimni si, ze po resetnuti ti to v iDrive chvilu indikuje, ze je to v stave resetu a az po chvili (po nejakej prejdetej vzdialenosti) sa indikacia zmeni na "OK, fungujem".

Resetuje sa to pri stojacom aute a mne to vždy napísalo OK ešte predtým než som sa stihol nanovo rozbehnúť, lebo som vždy čakal čo sa bude diať.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Zemo

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 15:09

mexican napísal:
Resetuje sa to pri stojacom aute a mne to vždy napísalo OK ešte predtým než som sa stihol nanovo rozbehnúť, lebo som vždy čakal čo sa bude diať.

da sa to resetovat len pri stojacom aute, ale na dokoncenie aktivacie sa musis pohnut a nejaku vzdialenost prejst, aj to tam presne pise v idrive. ked si cakal prilis dlho tak tu aktivaciu skor zrusil.

Pr.danco
Auto: Vsetky
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 19:19

čaute klubáci,
chcem sa spýtať že je tu napísané že treba resetovať tuto signalizáciu pri prezutí..dneska som bol prezúvať svoje auto na letné ale žiadna kontrolka alebo signalizácia mi nevyskočila takže to mám pokazené?

Minulé leto som dostal defekt a auto ma na to upozornilo že sa vlastne to jedno koleso rozdielne točí..po opravení som signalizáciu resetoval takže to fungovalo.

dík za radu

svajko
Autor témy
Auto: BMW 318d E91
Kraj: Prešovský

Piatok, 6. Apríla 2012, 15:35

Ahojte,
všetko je super, čo som sa tu dočítal, no stále mi to nejde nijako vyresetovať, pretože pri resetovaní mi ukazuje "CC - ID 63". Niekto mi tu písal, že je to chyba, že mám defekt, ale ten určite nemám. Dá sa to vyresetovať mimo napojenia na pc alebo treba s tým ísť do servisu? Alebo je to pokazené? Fakt netuším a vadí mi to, že to tam svieti.
Ďakujem

Zemo

Sobota, 7. Apríla 2012, 19:57

svajko napísal:
Ahojte,
všetko je super, čo som sa tu dočítal, no stále mi to nejde nijako vyresetovať, pretože pri resetovaní mi ukazuje "CC - ID 63". Niekto mi tu písal, že je to chyba, že mám defekt, ale ten určite nemám. Dá sa to vyresetovať mimo napojenia na pc alebo treba s tým ísť do servisu? Alebo je to pokazené? Fakt netuším a vadí mi to, že to tam svieti.
Ďakujem

1. RTFM
2. daj do googlu - CC-ID 63, hned prvy link je forum kde je aj riesenie:
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=287246
"With the car started, but at stationary, flip through the options until you see the flat tire icon and the word 'reset'. Tap it once, then tap and hold until the box and check appear."
"with the car parked, just scroll to the flat tire icon and it'll say "reset" underneath, once you do that it'll clear the icon out"

McLoo
Auto: BMW 320d E91
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 7. Apríla 2016, 07:52

Kto nema iDrive, robi sa to cez BC. Nastartovany motor, stojace auto na mieste. Cez BC sa treba preklikat na "(ikona pneu) INIT", potvrdit. Este raz stacit a podrzat kym sa tam neobjavi policko na zaskrtnutie, potom sa treba pohnut a prejst par metrov. Hotovo.
ex 320i

xavi76
Auto: BMW 330ci e46

Utorok, 12. Apríla 2016, 07:31

Ahojte, vedel by prosim niekto povedat aku asi treba prejst vzdialenost aby sa status active zmenil na OK. Vcera som sa o to pokusal ale nemal som na to cas tak len 2,5 km ale status sa nezmenil.
Dakujem

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných