... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
reklamne predmety bmwklub.sk

Radko1991
Auto: BMW E46 330d
Kraj: Bratislavský

E46 330d problem s automatom

Nedeľa, 19. Februára 2012, 17:48

Caute,mam taky problem....pred par tyzdnami ako zacalo tak dost mrznut mi prestala ist prevodovka,vecer som normalne prisiel domov zaparkoval,vsetko OK,rano ako som siel do prace (bolo uz -10) som nastartoval,nechal zohriat hodim D a nic,az ked som viacj pridal plyn sa malo auto snahu pohnut ale len par cm,to iste aj spiatocka,tak som si povedal ze necham to zatial rak a pockam kym sa otepli lebo to nemam dat do akej garaze do tepla........teraz ked uz su plusove teploty tak reku uz snad povoli,no aj tak to iste......zatial bolo najviac 5 stupnov....mohol by olej tak stuhnut? Zatial som sa spoliehal ze to povoli ale asi sa repasu nevyhnem,neviem ci ma vyznam skusat menit olej ked bude prevodovka KO tak to su zbytocne vyhodene peniaze.....a momentalne nemam zbytocnych 2000 € na komplet repas prevodovky,nemohol by to byt trebars len hydromenic? Nemam moc skusenosti s automatom tak vobec neviem.....dakujem za kazdu odpoved kto ma ake skusenosti a vedel by mi aspon trchu pomoct co s tym moze byt

Užívateľov profilový obrázok
TibiKE
Auto: BMW 330dA
Kraj: Košický

Re: E46 330d problem s automatom

Nedeľa, 19. Februára 2012, 18:46

doporucujem ti vyhladat niekoho kto robi automaty... aj repas hydromenica stoji okolo 700eur a posiela sa to povacsine do kanady pretoze pre tieto preovdovky ich robia tam.... aspon o tom co viem tuto pan v KE to tak robi a +rozobratie zlozenie ked uz aj vymenu oleja a filter rataj tych 1200eur takze to uz sa ti oplati tam jednoducho aj tie lamely vymenit co je tiez problem ked su jednoducho opotrebovane naco budes repasovat hydromenic a druhe nechas na polkraji smrti.... vyhodene peniaze to potom zas davat rozoberat a nieco menit....

Radko1991

Nedeľa, 19. Februára 2012, 19:56

No ved dam to k niekomu a uz ako bude,potrebujem jazdit...len trosku dost velka facka na penazenku

TibiKE

Nedeľa, 19. Februára 2012, 20:22

tak to je jasne inak kolko mas km? ja mam 203tisic a zacinam mat obavy ze ma to zrejme tiez bude cakat skor ci neskor a predat by som svoje nerad

michaltt

Nedeľa, 19. Februára 2012, 20:56

mne sa o stalo ked bolo -15 asi 3x ale aj ked sa nechcelo pohnut tak som prestartoval 2-3x a potom nejak chytil, rozbehol som ho na 40-50kmh a potom za tepla isiel v pohode. Akonahle sa kusok oteplilo (-8 a viac) tak uz to nerobi. Na diagnostike prevodovka nevypisala ziadnu chybu, doteraz ide normalne, krasne hadze rychlosti aj za studena aj za tepla.

Dokonca aj ked sa auto nechcelo pohnut tak radila hladko. Na e46fanatics som sa docital je to problem s hydromenicom. Olej je husty a menic sa nedokaze natlakovat. Neviem co je na tom pravdy. V podstate ti menic nepreniesol krutak, preto si stal na mieste.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 20. Februára 2012, 08:48

Teplotou to nebude.... prevodoka musi fungovat bez problemov v teplotach -10 -15

@michatt: toto by vystihovalo tvoj problem http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/09/86/94 a riesi sa to prehratim softwareu

kosti123
Auto: e46 323Ci

Pondelok, 20. Februára 2012, 09:32

Tak to je podstatne iny problem. V TIS sa pise o oneskoreni zaberu o 2 sekundy a nie o tom, ze sa auto pomaly rozbieha.

eko.fresh

Pondelok, 20. Februára 2012, 10:23

kosti123 napísal:
Tak to je podstatne iny problem. V TIS sa pise o oneskoreni zaberu o 2 sekundy a nie o tom, ze sa auto pomaly rozbieha.

To som pisal na margo problemu co popisoval michaltt, a neni to o 2 sekudny - zle si to precital

Engagement with a time lag (longer than 2 seconds)

kosti123

Pondelok, 20. Februára 2012, 11:17

time lag znamena ze nastup je oneskoreny a nie ze treba auto prestartovat niekolko krat. TIS pise o tom, ze po zaradeni Dcka trva par sekund kym sa v prevodovke spravi dostatocny tlak na rozbehnutie. Stale hovorim, ze je to iny problem.

eko.fresh

Pondelok, 20. Februára 2012, 11:40

kosti123 napísal:
time lag znamena ze nastup je oneskoreny a nie ze treba auto prestartovat niekolko krat. TIS pise o tom, ze po zaradeni Dcka trva par sekund kym sa v prevodovke spravi dostatocny tlak na rozbehnutie. Stale hovorim, ze je to iny problem.

Ten link hovori o tom ze po dlhsom odstaveni vozidla (napr. cez noc) zaradis D pridas plyn, otacky idu hore ale vozidlo sa nerozbieha alebo velmi pomaly. Vysvetlenie:

Leakage inside the transmission, C1 clutch empties during the parking period. As a result, positive engagement is only gained with a time lag the first time a drive position is engaged after a lengthy parking

Neni tam ziadna zmienka o konkretom case kedy ti auto v Dcku zacne znova normalne fungovat. Michal to riesil tak ze vypol motor a startoval znova. (asi aj viac krat)
Nehovorim ze je to presne to co sa stalo jemu, ale dost sa to na to podoba. Ak mas na to ine vysvetlenie kludne ho sem napis.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 20. Februára 2012, 11:45

každopadne to nieje normálne, môj automat ked je studený,tak čaka tak o 1 sekundu dlhšie na rozbeh,ale inak je to ok, ak sa auto nechce rozbehnut,tak to musím byt zlym olejom(už opotrebovanym nehovorim,že spalenym) a stavom prevodovky,tým ktorým sa to podarilo vždy rozchodit,odporučam taktiež navštevu prevodovkara.....)))))

teraz som volal z mojim prevodovkárom a ak sa to začína pomaly v zime strat, z rozbiehaním, treba si uvedomit, že či na tom aute su robené servisy prevodovky, aknie,tak to je predzvest opotrebovaného oleja a filtra,takže autamataci ak si chcete ušetrit velke LOVE za opravu prevodovky,tak mi píšte a vybavíme vymenu oleja........
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

kosti123

Pondelok, 20. Februára 2012, 15:08

eko.fresh napísal:
Ten link hovori o tom ze po dlhsom odstaveni vozidla (napr. cez noc) zaradis D pridas plyn, otacky idu hore ale vozidlo sa nerozbieha alebo velmi pomaly.

Ale co dristas. Pise tam: the transmission only gains positive engagement with a time lag.

To znamena ze sa rozbieha normalne, ale rychlost "zaradi" s oneskorenim. Ale zaradi ju normalne. Neviem odkial si vyhrabal tie detaily ktore spominas, ze otazky idu hore ale auto sa nerozbieha, ked to tam nikde nepise. Pise tam jasne LEN o oneskoreni "zaradenia".

Radko1991

Pondelok, 20. Februára 2012, 16:04

TibiKE napísal:
tak to je jasne inak kolko mas km? ja mam 203tisic a zacinam mat obavy ze ma to zrejme tiez bude cakat skor ci neskor a predat by som svoje nerad

no KM ukazuje 90 000 :D :D ......ako pozera sa na to pekne ale verit sa mi tomu nechce ani trochu.... ako uz nech ma kolko chce,hlavne aby som bol s tym co najskor pojazdny.....

Radko1991

Pondelok, 20. Februára 2012, 16:09

TT-SIMIK napísal:
každopadne to nieje normálne, môj automat ked je studený,tak čaka tak o 1 sekundu dlhšie na rozbeh,ale inak je to ok, ak sa auto nechce rozbehnut,tak to musím byt zlym olejom(už opotrebovanym nehovorim,že spalenym) a stavom prevodovky,tým ktorým sa to podarilo vždy rozchodit,odporučam taktiež navštevu prevodovkara.....)))))

teraz som volal z mojim prevodovkárom a ak sa to začína pomaly v zime strat, z rozbiehaním, treba si uvedomit, že či na tom aute su robené servisy prevodovky, aknie,tak to je predzvest opotrebovaného oleja a filtra,takže autamataci ak si chcete ušetrit velke LOVE za opravu prevodovky,tak mi píšte a vybavíme vymenu oleja........

no ja som zveadvy aka palka to bude,ale na druhu stranu dam to spravit a budem mat istotu ze to mam v poriadku,len dufam ze oprava nebude drahsia ako cele auto :(

inak nekupi niekto oblicku? :D :D

TibiKE

Pondelok, 20. Februára 2012, 16:31

ktoru predavas pravu alebo lavu? o lavu by som mal zaujem :D :D :D tak ono k tym km tiez mame jedno rodinne firemne volvo V40 a je to rv 2001 a ma to najazdene 108tisic takze no keby sme to nemali od neveho auta kupene tiez by som tomu tazko chcel uverit...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných