... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Re: Poistná udalosť - ako postupovať?

Pondelok, 9. Januára 2012, 17:00

a podla čoho určuju aku sumu ti dajú? Lebo aby ti nedali menej ako to bude stáť. ked si to budeš chcieť opravovať svojpomocne.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Pondelok, 9. Januára 2012, 18:24

jasne, ze daju menej :D proste, zobere do uvahy rok vyroby, plus najazd km, a si jasny... opravujes kade tade bez faktur, po znamosti, aby si sa dostal do rozpoctu, aky ti oni navrhli

kamil9
Auto: BMW i3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 9. Januára 2012, 18:56

viktorko22 napísal:
keď som si dobre všimol tak Kooperatívu..

Zavolaj na infolinku kooperativy / bud si najdes na nete, alebo ti mozem poslat PM/ povies ze tebe bola sposobena skoda, nahlasis jeho SPZ, ak vies cislo jeho poistky... odpovies na par otazok...
Technik ti bude volat do 24 hodin a dohodnes si termin obhliadky... odfoti ti auto, vypise zazznam o obhliadke, ked bude dobre viditelny ten ulomeny naraznik tak ti ho da hned na vymenu, ak nie - povie ti ze mas ho zavolat na doobhliadku (teda bud ty, alebo servis) a potom ho uzna.

auto111
Kraj: Trnavský

Pondelok, 9. Januára 2012, 19:36

Jannci napísal:
jasne, ze daju menej :D proste, zobere do uvahy rok vyroby, plus najazd km, a si jasny... opravujes kade tade bez faktur, po znamosti, aby si sa dostal do rozpoctu, aky ti oni navrhli

Sorry ale je to HLUPOST.

Ja som tiez riesil ked mi buchli auto a to co mi poistovna vinnika "zrazila" bola len amortizacia.

Markoo1
Auto: E46 318d
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 9. Januára 2012, 19:49

Na amortizáciu je najlepšie súdna cesta. Tiež mi jedna baba zastavila v kufri. Amortizácia mala byť niečo cez 280€, stále argumentovali že auto je opravou zhodnotené. Ja som im argumentoval že autu pred nehodou nič nebolo , nebolo treba ho zhodnocovať. Proste klasika, snažili sa z toho vyvliecť ako každá poisťovňa. A keď začali hlášky že to sa dalo vyklepať a vygitovať že to nebolo treba meniť za nový plechový diel, pritom pôvodnému nič nebolo tak mi už naozaj došla trpezlivosť, hlavne keď človek je v tom nevinne. Poznám šikovného právnika, dal podnet na súd a "odrazu" sa už dala znížiť amortizácia na 200 až napokon nebola žiadna a zaplatili celú faktúru za opravu. Ale čo za "exotov" pri tom človek spozná v poisťovni, robiť len z človeka blba to vedia najlepšie.
ex E36 325td

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 10. Januára 2012, 06:37

ja som riesil 2xcelne sklo...prvy krat v pohode na fakturu ale druhy krat som to riesil rozpoctom ..vyratali mi peknu ciastku ze by som na tom este zarobil..hovorim parada...tak som dostal do ruky rozpocet ale s tym ze mi dali zoznam firiem ktore mi to v tej cene spravia a ze potom im mam donies fakturu...a normalne az po prineseni faktury mi poslali koruny :D zaujimave riesenie :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

viktorko22
Autor témy
Auto: E46 - ohňoSTROJ

Utorok, 10. Januára 2012, 15:02

johnyfly1 napísal:
ja som riesil 2xcelne sklo...prvy krat v pohode na fakturu ale druhy krat som to riesil rozpoctom ..vyratali mi peknu ciastku ze by som na tom este zarobil..hovorim parada...tak som dostal do ruky rozpocet ale s tym ze mi dali zoznam firiem ktore mi to v tej cene spravia a ze potom im mam donies fakturu...a normalne az po prineseni faktury mi poslali koruny :D zaujimave riesenie :D

no to musím prezistiť..ako to je..

baltazarr
Auto: Bmw 335d

Štvrtok, 2. Februára 2012, 18:00

takže takto amortizácia môže byť kludne aj 50%, ako píše jannci bere sa do uvahy rok výroby a najazdené km a tiež stav toho nárazníka
ide o to že poisťovna ti zaplatí v podstate ten pôvodný nárazník nie nový!!!
PZP je povinné zmluvné poistenie, povinné akože zo zákona inak povedané zákonná poistka, čiže všetko sa rieši v medziach zákona
amortizácia nie je výmyslel poistovne ale zákona
poistovne majú stanovené v podstate mantinely medzi ktorými sa pohybujú, samozrejme tak ako im to vyhovuje
rozhodne ale nechod do bmw: čím väčšia suma tým väčšia amortizácia
ak vyfakturuješ použitý diel alebo len opravu ako zavarenie toho narazníka zaplatia to celé

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 271 neregistrovaných