... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
viktorko22
Autor témy
Auto: E46 - ohňoSTROJ
Kraj: Bratislavský

Poistná udalosť - ako postupovať?

Pondelok, 9. Januára 2012, 10:36

Zdar,
chcem sa opýtať ako postupovať v tejto veci..
Dnes ráno do mňa šťúchol jeden starý, nič sa podstate nestalo, plecahrina je ok, jedine sú polámane nejaké úchyty zadného nárazníka..to sa asi nedá vymeniť (E46 Po lifte)..môžeme nárokovať na celú výmenu nárazníka, ak áno aký je postup?
Ďik za pomoc..

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: Poistná udalosť - ako postupovať?

Pondelok, 9. Januára 2012, 11:03

hlavne si vymente kontaktne udaje a vyplnte tu A4(od poistovne) ktora je povinna vo vybave auta :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

kamil9
Auto: BMW i3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 9. Januára 2012, 11:27

V prvom rade ako pisal kolega predomnou treba vypisat spravu o nehode. Vinnik nahlasi, ze sposobil skodu. Poskodeny nahlasi, ze jemu bol sposobena skoda. Z poistovne ta vyzvu na obhliadku a technik odfoti poskodene vozidlo a na zaklade toho si mozes opravit auto. Bud v servise alebo "rozpoctom"

viktorko22
Autor témy

Pondelok, 9. Januára 2012, 11:34

kamil9 napísal:
V prvom rade ako pisal kolega predomnou treba vypisat spravu o nehode. Vinnik nahlasi, ze sposobil skodu. Poskodeny nahlasi, ze jemu bol sposobena skoda. Z poistovne ta vyzvu na obhliadku a technik odfoti poskodene vozidlo a na zaklade toho si mozes opravit auto. Bud v servise alebo "rozpoctom"

no ale viditelne poskodenia ani velmi nie su (male skrabance), ale mam polamane uchyty na narazniku..a to sa asi neda opravit..technik ktorej poistovne určí výšku škody? (môj alebo jeho)..

johnyfly1

Pondelok, 9. Januára 2012, 11:38

jeho poistovne kezde to ide z jeho poistky....ale ak by sa jednalo o zahranicneho ucastnika tak to ide cez tvoju poistovnu :)

auto111
Kraj: Trnavský

Pondelok, 9. Januára 2012, 11:48

Je VELMI vhodne ist do poistovne vinnika spolu s nim na nahlasenie nehody aby si mal istotu ze ohlasil poistnu udalost (odovzdal papiere).

Lebo inak je riziko ze tu havariu zamlci a potom s tym budes mat len s tym problemy (dokazovanie ze sa ta nehoda vobec stala).

Naraznik ti musia dat novy original (ak je polamany) - ale zrejme budes musiet zaplatit amortizaciu (kedze sa ti akoze auto zhodnoti novym dielom naraznikom). Amortizacia by mala byt v desiatkach Eur (samozrejme ak ti budu menit vacsi a drahsi diel ako naraznik).

Len treba tlacit na servis aby ti naraznik strekol aby sedel odtien !! Toto je celkom dolezite !!

johnyfly1

Pondelok, 9. Januára 2012, 13:47

pokial si navzajom vyplnia papiere tak skodca ma nejaku lehotu do ktorej musi skodovu udalost ohlasit poistovni...ale ak ste si len vymenili cisla tak to je naprd pokial by bol zmek tak to zamlci :roll:

ice.blade

Pondelok, 9. Januára 2012, 14:21

ak mas havarijnu mozes vyuzivat asistencne sluzby cez ktore sa daju riesit aj zalezitosti ze tebe niekto rozbil auto... vacisnou ti cely postup poradia...

ak havarijnu nemas tak kazdopadne si opis bokom cislo obcanaku, cislo poistky a telefonne cislo druhej osoby ajked si ty skodca a on poskodeny (nikdy nevies co sa moze stat), je dobre si havariu nafotit ajked len na mobil, hlavne ECV aut, miesto stretu atd... vyplnte tlacivo pre poistovnu (najlepsie ked ma kazdy 1 kus vyplneneho tlaciva, datum, podpisy), kto je poskodeny nech trva na tom aby skodca ihned nahlasil poistnu udalost cez telefon (niekedy sa to da niekedy nie) a zapis si cislo poistnej udalosti (alebo si ho dodatocne zisti), do niekolkych dni (nepamatam) treba priniest papiere do poistovne ...

ak si poskodeny nasledne by sa s tebou mala skontaktovat poistovna skodcu (pripadne zavolaj s cislom poistnej udalosti ake su dalsie kroky), dohodnes sa na obhliatke (zalezi kde byvas a kde ma poistovna zazmluvnenych obhliadkarov), obhliadkar ti napise diely ktore treba vymenit alebo opravit a uz zalezi len na tebe ci si skodu nechas preplatit alebo ti auto opravia niekde v servise... bacha na to, obhliadkar ti moze napisat ze mas poskodene dvere ktore by mohli byt sposobene nehodou (ajked neboli) v servise ti ich opravia a nasledne ti to poistovna nezaplati lebo je to ina skodova udalost ;)

viktorko22
Autor témy

Pondelok, 9. Januára 2012, 14:23

johnyfly1 napísal:
pokial si navzajom vyplnia papiere tak skodca ma nejaku lehotu do ktorej musi skodovu udalost ohlasit poistovni...ale ak ste si len vymenili cisla tak to je naprd pokial by bol zmek tak to zamlci :roll:

teraz som s nim volal, je to obcan PL ale auto ma SK, teda positku bude mat u nas..
je tam zlomeny uchyt, teda novy naraznik, je ochotny to nahlasit..ma aj zakonnu lehotu 15 dni od havarie..
len ci mi obhliadkovy technik uzna za jeden zlomeny uchyt cely naraznik..?? amortizacia ma netrapi..to bude ulomok ceny..
servis si mozem vybrat sam??? kde mi to budu robit si mozem vybrat sam?

ice.blade

Pondelok, 9. Januára 2012, 14:27

oprava by mala prebiehat v autorizovanom servisnom stredisku, teda ak si nenechas preplatit skodu a nedas to urobit inde... napr niekto ti treskne z boku do auta a mas pokrcene dvere nechas si vyplatit skodu cca 700 eur a za 100 zozenes ine dvere za 100 striekanie a si spokojny
Naposledy upravil/-a ice.blade v Pondelok, 9. Januára 2012, 14:27, upravené celkom 1 krát.

viktorko22
Autor témy

Pondelok, 9. Januára 2012, 14:27

ice.blade napísal:
ak mas havarijnu mozes vyuzivat asistencne sluzby cez ktore sa daju riesit aj zalezitosti ze tebe niekto rozbil auto... vacisnou ti cely postup poradia...

ak havarijnu nemas tak kazdopadne si opis bokom cislo obcanaku, cislo poistky a telefonne cislo druhej osoby ajked si ty skodca a on poskodeny (nikdy nevies co sa moze stat), je dobre si havariu nafotit ajked len na mobil, hlavne ECV aut, miesto stretu atd... vyplnte tlacivo pre poistovnu (najlepsie ked ma kazdy 1 kus vyplneneho tlaciva, datum, podpisy), kto je poskodeny nech trva na tom aby skodca ihned nahlasil poistnu udalost cez telefon (niekedy sa to da niekedy nie) a zapis si cislo poistnej udalosti (alebo si ho dodatocne zisti), do niekolkych dni (nepamatam) treba priniest papiere do poistovne ...

ak si poskodeny nasledne by sa s tebou mala skontaktovat poistovna skodcu (pripadne zavolaj s cislom poistnej udalosti ake su dalsie kroky), dohodnes sa na obhliatke (zalezi kde byvas a kde ma poistovna zazmluvnenych obhliadkarov), obhliadkar ti napise diely ktore treba vymenit alebo opravit a uz zalezi len na tebe ci si skodu nechas preplatit alebo ti auto opravia niekde v servise... bacha na to, obhliadkar ti moze napisat ze mas poskodene dvere ktore by mohli byt sposobene nehodou (ajked neboli) v servise ti ich opravia a nasledne ti to poistovna nezaplati lebo je to ina skodova udalost ;)

no rit havariu som neodfotil, ale clovek sa zda byt celkom seriozny a priznal sa k vine, je ochotny to riesit cez poistovnu..chcem len zadny naraznik, ktorý ma zlomeny uchyt nic vaaaac ..

maiki
Auto: 02" E46 320d

Pondelok, 9. Januára 2012, 14:32

viktor ak to on nahlasi, neni problem

za tebou dojde obhliatkar z jeho poistovne a urci, co je poskodene a stebou to spise
tam mas moznost, ze ti preplatia ucet zo servisu, resp. vydokladujes tu sumu na opravu

alebo zaskrtnes, ze chces vyplatit sumu, a ty si to spravis ako chces, kde chces, alebo si nechas peniaze a v garazi si to pripevnis drotom...
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

viktorko22
Autor témy

Pondelok, 9. Januára 2012, 15:01

maiki napísal:
viktor ak to on nahlasi, neni problem

za tebou dojde obhliatkar z jeho poistovne a urci, co je poskodene a stebou to spise
tam mas moznost, ze ti preplatia ucet zo servisu, resp. vydokladujes tu sumu na opravu

alebo zaskrtnes, ze chces vyplatit sumu, a ty si to spravis ako chces, kde chces, alebo si nechas peniaze a v garazi si to pripevnis drotom...

ach jáááj..bude zábava..máš nejaký drôt nazvyš ?? :mrgreen:

kamil9
Auto: BMW i3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 9. Januára 2012, 15:21

Aku ma poistovnu?

viktorko22
Autor témy

Pondelok, 9. Januára 2012, 15:38

kamil9 napísal:
Aku ma poistovnu?

keď som si dobre všimol tak Kooperatívu..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 270 neregistrovaných