... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
kamil9 napísal:V prvom rade ako pisal kolega predomnou treba vypisat spravu o nehode. Vinnik nahlasi, ze sposobil skodu. Poskodeny nahlasi, ze jemu bol sposobena skoda. Z poistovne ta vyzvu na obhliadku a technik odfoti poskodene vozidlo a na zaklade toho si mozes opravit auto. Bud v servise alebo "rozpoctom"
johnyfly1 napísal:pokial si navzajom vyplnia papiere tak skodca ma nejaku lehotu do ktorej musi skodovu udalost ohlasit poistovni...ale ak ste si len vymenili cisla tak to je naprd pokial by bol zmek tak to zamlci
ice.blade napísal:ak mas havarijnu mozes vyuzivat asistencne sluzby cez ktore sa daju riesit aj zalezitosti ze tebe niekto rozbil auto... vacisnou ti cely postup poradia...
ak havarijnu nemas tak kazdopadne si opis bokom cislo obcanaku, cislo poistky a telefonne cislo druhej osoby ajked si ty skodca a on poskodeny (nikdy nevies co sa moze stat), je dobre si havariu nafotit ajked len na mobil, hlavne ECV aut, miesto stretu atd... vyplnte tlacivo pre poistovnu (najlepsie ked ma kazdy 1 kus vyplneneho tlaciva, datum, podpisy), kto je poskodeny nech trva na tom aby skodca ihned nahlasil poistnu udalost cez telefon (niekedy sa to da niekedy nie) a zapis si cislo poistnej udalosti (alebo si ho dodatocne zisti), do niekolkych dni (nepamatam) treba priniest papiere do poistovne ...
ak si poskodeny nasledne by sa s tebou mala skontaktovat poistovna skodcu (pripadne zavolaj s cislom poistnej udalosti ake su dalsie kroky), dohodnes sa na obhliatke (zalezi kde byvas a kde ma poistovna zazmluvnenych obhliadkarov), obhliadkar ti napise diely ktore treba vymenit alebo opravit a uz zalezi len na tebe ci si skodu nechas preplatit alebo ti auto opravia niekde v servise... bacha na to, obhliadkar ti moze napisat ze mas poskodene dvere ktore by mohli byt sposobene nehodou (ajked neboli) v servise ti ich opravia a nasledne ti to poistovna nezaplati lebo je to ina skodova udalost
maiki napísal:viktor ak to on nahlasi, neni problem
za tebou dojde obhliatkar z jeho poistovne a urci, co je poskodene a stebou to spise
tam mas moznost, ze ti preplatia ucet zo servisu, resp. vydokladujes tu sumu na opravu
alebo zaskrtnes, ze chces vyplatit sumu, a ty si to spravis ako chces, kde chces, alebo si nechas peniaze a v garazi si to pripevnis drotom...
kamil9 napísal:Aku ma poistovnu?