... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
kombo
Autor témy
Auto: BMW E91 320D
Kraj: Bratislavský

Nefunkčný tempomat - Vyriešené

Sobota, 17. Decembra 2011, 17:14

Zdravím páni obraciam sa na vás s prosbou o pomoc pri identifikácii závady môjho tempomatu na mojej E39 528i r.v.1996, VIN BP10125. Asi pred mesiacom mi zničoho nič prestal úplne fungovať. INPA nevykázala žiadne závady a ani chyby tlačítka pri kontrole cez INPU normálne reagujú. Nefunguje a nereaguje na žiadnu rýchlosť ako to tu už niekto spomínal. Prikladám foto INPA a multifunkčný volant. Jediné čo ma zarazilo je aktivované tlačítka, pri tlačítkach ktoré tam vôbec nemám alebo boli v čase napojenia INPY vypnuté. Ďakujem za vaše postrehy.
Prílohy
1641251_8.jpg
INPA 2.jpg
INPA 1.jpg
Naposledy upravil/-a kombo v Utorok, 6. Marca 2012, 13:47, upravené celkom 1 krát.

jararak
Auto: skodofka 120l

Re: Nefunkčný tempomat

Sobota, 17. Decembra 2011, 17:30

je otazne, diagnostikoval si dobre? ty nemas este elektronicky plyn, z toho vypliva, ze mas este bovdenove prevedenie, elektromotor ide dobre? ta riadiaca jednotka na multifunkcny volant je v pohode? poistky od neho v pohode?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

kombo
Autor témy

Sobota, 17. Decembra 2011, 17:37

Diagnostika by mala byť v pohode, robil som to aj cez DIS. poistky premerané všetky v pohode. Aký elektromotor máš na mysli? ten čo je v priestore motora a ide do neho lanko? Ako ho otestovať na mieste?

blejdacik
Auto: BMW E39 523i

Pondelok, 16. Januára 2012, 08:23

Nazdar. Chcem sa opytať či si na to už nepúrišiel že v čom je chyba lebo tiež mam nefunkčny tempomat a nemam šajnu čo s tym je...

kombo
Autor témy

Pondelok, 16. Januára 2012, 11:35

Momentálne nie lebo vonku je zima a nemám garáž. Mať garáž tak určite na to prídem.

kombo
Autor témy

Utorok, 6. Marca 2012, 13:46

Tempomat konečne opravený.

pelo
Auto: e39 520i saloon

Re: Nefunkčný tempomat - Vyriešené

Utorok, 6. Marca 2012, 15:44

Este by si mohol napisat kde bola chyba a ako si to opravil. Milujem, ked si sem ludia chodia po rady a jediny zaver je "opravene" a viac ma nezaujima. V buducnosti to moze pomoct niekomu dalsiemu, tak nerob fory [-X
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

kombo
Autor témy

Re: Nefunkčný tempomat - Vyriešené

Streda, 7. Marca 2012, 01:52

Minulý rok v novembri som menil klasické rádio za monitor 4:3, rádiomodul a video modul a tiež som musel vymeniť pôvodnú audio kabeláž vhodnú na moju prerábku .Téma: http://www.bmwklub.sk/technicke-okienko/zapojenie-e39-boardcomputer-display-4-3-cassete-play-t53069.html Pri prehadzovaní kabeláže všetko išlo ako malo až do chvíle keď som zistil po ceste domov že mi nefunguje tempomat. Pri hľadaní chyby prepípavaním všetkých káblov ktoré majú niečo spoločné s tempomatom som nezistil žiadnu závadu. Servomotor tempomatu v poriadku modul tempomatu a MFL v poriadku. Diagnostika INPA vyhadzovala chybu na IKE budíkoch ktoré som si tiež menil male BC za veľké BC , samozrejme za pomoci Aiborna a ta chyba bola Speed A. Takže som skontroloval podľa WDS všetky komponenty odkiaľ bral modul tempomatu informácie o rýchlosti. Pri študovaní WDS som zistil že signál rýchlosti berie aj z rádiomodulu. . Pri kontrole posledného miesta ktoré mi ešte zostávalo bolo v ľavom rohu kufra tam kde nachádza rádio a video modul. Do rádiomodulu išlo všetko presne tak ako malo. Ale chyba bola v konektore novej kabeláži a to taky že speed signálový kabel nebol na pozícii 3 ako mal byť ale bol na neobsadenej pozície. Ten konektor na WDS je pod číslom X322. Jedná sa o BMW E39 528i VIN: BP10125.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných