quote="dasto"]
koli spotrebe, automobilky ponukaju kachle za cenu benzinu a ked ti ma zrat motor 5l nafty na 100 km, alebo 6,5l benzinu na 100km tak rocne to mas slusnu usporu na nafte a nizsej spotrebe a este zatah od spodu a podobne veci ktore hladke benzinove motory nemaju. Ja ale aj tak radsej benzin a ked budem raz chciet setrit tak supnem vacsiu kubaturu s lepsim vykonom a plyn[/quote]
Odkedy benzin nema zatah odspodu ? Jasne ze s 1,6 nebudes prdel v sedacke aspon nepis hluposti. Ze hladky benzin nema zatah...A 5l nafty vs. 6,5L benzinu je asi taka uspora ako ked si ides 2km do tesca autom po rozky lebo su tam o 10centov lacnejsie ako v ochode 5m od tvojej bytovky. Dnes to uz nie je tak ako kedysi. Rupne mu trubo,zhavice alebo nieco ine a celu usporu minie alebo preplati.
Tymto samozrejme nechcem diesle zavrhnut ale vsetci fakty pozname.Naftaky patria do firemnych aut alebo do ruk niekomu, kto ho naozaj vyuzije.
Teraz ma tu naftaci ubiju tankovacimi pistolami
S benzinom je sranda v celom spektre otacok, s dieslom koncis pri 4000. Ale to je klasicky slovak ,usmievat sa na pumpe a cely cas pozerat na BC ze kolko mu to zere a potom sa pri pive vystatovat ze spravil po meste 4,8. Pritom ked sa clovek zamysli tak az tak vela neusetri v porovnani s pripadnym servisom.
A ak chalan robi 500km tyzdenne, nemusi ich robit stale, to si musi zvazit on ci chce investovat do diesla alebo benzinu.
Ale ak diesel, tak 330d. Vsetko pod je loteria, jararak moze rozpravat. A nie len on...staci si pozriet tech. okienko alebo sekciu e46, ze kolko je tam poruchovych dieslov a kolko benzinov.