... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

vladdennko
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

kupa E91 320D 120kw - poradenstvo

Streda, 21. Septembra 2011, 17:07

už som odhodlany na kupu bmw. potrebujem nejake užitočne rady čo sa týka predajcov a načo si davat majzla, drobne chybička a tak.. Kde sa oplati kupit bawo či u nas v Madarsku, Nemecku alebo Rakusku. Zaujimave ceny ma firma ASL financ, ma s nimi niekto skusenosti??? Na vybavu si moc nepotrpím hlavne aby to malo navigaciu (i ked nie je podmienkou :-)

samozrejme to bude moje prvé BMW mam hondu accord 2,0 vetec takže aj ten výkon by zodpovedal.

Užívateľov profilový obrázok
chch
Auto: E91 318i ED
Kraj: Trnavský

Re: kupa E91 320D 120kw - poradenstvo

Streda, 21. Septembra 2011, 18:12

Neporadim ti co sa tyka predajcov, ani financovania. Co vsak povazujem za dolezite (lebo vidim ze mas zaujem o model E91) je to, aby si si ho dakde realne pozrel, vyskusal, najlepsie od neakeho znameho co ma tento model. Neviem z akeho dovodu chces E91, mozno koli rodine, alebo sportu, ale over si, ze do kufra das naozaj vsetko to, co tam planujes dat. Kufor na E91 nieje o nic dlhsi ako na sedane, je iba vyssi. Ja volam E91 parodiou na kombi. Samozrejme ma to tu vyhodu, ze sa clovek nauci efektivne balit, a neberie so sebou na dovolenky zbytocnosti. Su vsak ludia, ktorych stve, ze ich kamarat da do passata alebo oktavky pol domacnosti a do BMW nie.

Co sa tyka vybavy, vyborna vec su vyhrievane sedacky, multifunkcny volant. Ak nemas problem s rozpoctom, tak aj xDrive, bixenony.

KejSi
Auto: BMW 320d touring e91
Kraj: Prešovský

Streda, 21. Septembra 2011, 18:28

uplny suhlas z chch, tiez mam e91 320d a mensi kombik som doteraz nikdy nevidel. Co sa tyka vybavy by som hladal kus z tempomatom ( jeho dorobenie nieje tak jednoduche ako napriklad u koncernovych znaciek), digi klimou urcite aj vyhrievane sedacky. Mam aj xenony ale tento rok som uz menil ostrekovac svetiel aj ziarovku od Angel Eyes- obidve tieto veci suvisia z xenonmi a su uplne beznou chybou. U mojho kusu je pomerne slaby lak na prednej kapote a vela znaciek po kamienkoch. Auto som kupoval na slovensku aj ked som uz nejedno auto doviezol zo zahranicia- myslim ze uz sa tak nepolati chodit po auta vonku ako kedysi. Drzim palce, toto auto urcite nieje najlepsie na svete ale je to srdcova zalezitost

chch

Streda, 21. Septembra 2011, 18:47

Aha ano, na tempomat som zabudol, to je uplne esencialna zalezitost, bez toho auto nekupuj. Tempomat je asi najpouzivanejsia ficura na mojom aute.

KejSi, tvoj lak na kapote nieje slaby, ale je tvrdy. BMW pouziva keramicky lak, velmi tvrdy, odolavajuci viac skrabancom a umyvarkam ako ine (napr. japonske) laky inych aut. Tvrdost zaroven znamena krehkost, zial, cize kamienky robia neplechu. Riesenim je transparentna folia na predny naraznik a na prednu cast kapoty.

KejSi
Auto: BMW 320d touring e91
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 22. Septembra 2011, 12:30

chch napísal:
Aha ano, na tempomat som zabudol, to je uplne esencialna zalezitost, bez toho auto nekupuj. Tempomat je asi najpouzivanejsia ficura na mojom aute.

KejSi, tvoj lak na kapote nieje slaby, ale je tvrdy. BMW pouziva keramicky lak, velmi tvrdy, odolavajuci viac skrabancom a umyvarkam ako ine (napr. japonske) laky inych aut. Tvrdost zaroven znamena krehkost, zial, cize kamienky robia neplechu. Riesenim je transparentna folia na predny naraznik a na prednu cast kapoty.

chch, to ze je lak tvrdy som zistil v lete ked som chcel zopar skrabancov frelestit z 3M lestiacimi pastami. Vo vysledku to vyzeralo este horsie ako predtym a vdaka mojej starej dvojnasobnej zlomenine zapastia a naslednemu pretazeniu pri lesteni som skoncil z rukou v sadre ](*,) BTW to moje auto tempomat nema ( asi by som ho nekupil, aj ked to znie neuveritelne ja som si vobec nevsimol pri kupe ze tam tempomat nieje a uvedomil som si to az na ceste domov- neprijemne prekvapenie :? Z autom som ale spokojny a vsetko co budem chciet navyse si necham dorobit

chch

Štvrtok, 22. Septembra 2011, 13:08

Ani nehovor, mam kupene pasty, dokonca aj 'rezaciu' a kotuce na rychly rez (aj vlneny), a na polke kapoty som musel makat vyse hodiny aby bolo vidno vysledok. Da sa to, ale treba vela trpezlivosti, fyzickej sily, rezaci kotuc a pastu. Ale to uz sme odbocili od temy.

vladdennko
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 24. Septembra 2011, 10:56

chalani diki za rady... chcem to bmw hlavne koli rodine a športu :-) pači sa mi ten motor, velky výkon mala spotreba a mali obsah a na to všetko prijatelna cena (celkom). rozpočet je tak do 14-tis. a asi to ma aj jazdne vlastnosti dobre.

doteraz som si myslel že ten tempomat tam davali seriovo a k tomu kufru- čo ja viem 460l nie je zas tak malo. hlavne aby sa tam zmestil kočar a vrecko cementu :D

teraz začinam zvažovat tie xenony či to je vobec dobra vec. Celkovo zvažujem to bmw či to je dobra vec aby som neskrachoval na drahom servise ale zatial sa mi to bawo celkom pozdava ako vyhovujuce

chch

Sobota, 24. Septembra 2011, 13:18

Drahy servis je relativny pojem. Mne na motore N43 odisli cievky a vstrekovace (nie vsetky, po 2 ks). Cievka v BMW servise 25,- Eur, obdobna suciastka na fabiu 40,- Eur. Vstrekovac BMW 70,- Eur, obdobna suciastka na fabiu 110,- Eur. Hovorim o originalnych dieloch, nie ELIT/Kelly a podobne.

Na japonske a korejske auta vraj este viac.

Rozhodni sa srdcom. To auto budes mat par rokov (predpokladam) a je nahovno jazdit v aute, ktore nemas rad. Ja si to svoje uzivam na 100% a kazdu minutu v nom stravenu.

Johny.Lax
Auto: E91
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 26. Septembra 2011, 13:44

Ahoj. Ja mam tiez E91, rocnik 2007 a som s nim nadmieru spokojny. S tym kufrom je to pravda, ze nie je velky (ja mam navyse pevnu mrezu, lebo je to N1 verzia, a to tiez zmensuje), ale my sme sa do neho napratali 5 ludia + komplet cele bicie, gitary, a co-to este aj na kolena, takze pokial nevozis Europalety s tovarom, tak nebudes mat problem si myslim. Povodne som sa obzeral po sedane, no ked som uvidel mojho kombika tak som sa zalubil. A nahradou za ten relativne mensi kufor pre mna je fakt, ze auto nevyzera tak velmi dodavkovo ako napriklad oktavka kombi. Ked mas rozpocet do 14tis, tak si najdes urcite peknu vybavu. Pokial netrvas na kozenych sedadlach v elektrike, tak sa Ti tam isto zmesti tempomat, vyhrievanie sedadiel, multifunkcny volant, navigacia (aspon ta mensia Business), aj xenony. Na tieto veci som si zvykol velmi rychlo a dalsie auto by som asi bez nich nekupoval pri dostatku penazi. A co sa tyka dovozu, ked chces ist viac naisto, tak podla mna zozenies aj overenu jazdenku priamo v BMW (ak s tym neponahlas). Ak mas skuseneho poradcu, tak sa da aj dovoz, no nemyslim, ze to bude nejak extremna uspora penazi. Spotrebu mam na mojom dieselovom 2litry dlhodobo 6.1, jazdim kludne, kratsie aj dlhe trasy, a viem, ze aj na vykon sa mozem spolahnut vo chvilach ked to potrebujem. Urcite sa treba posadit a previezt aspon 50 km, a zistis ci budete priatelia :)

DMC
Auto: E90 325XI
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 26. Septembra 2011, 15:07

Johny.Lax napísal:
Ahoj. Ja mam tiez E91, rocnik 2007 a som s nim nadmieru spokojny. S tym kufrom je to pravda, ze nie je velky (ja mam navyse pevnu mrezu, lebo je to N1 verzia, a to tiez zmensuje), ale my sme sa do neho napratali 5 ludia + komplet cele bicie, gitary...

Sorry za ot, ale nieje N1 len pre 4? AK sa nemylim, tak tu mrezu si uz mozes odmontovat, nevyzaduje sa to. Ak mam mylne info tak ma pls opravte :smile:

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Pondelok, 26. Septembra 2011, 15:12

neviem ci to uz preslo, viem len ze taky navrh bol v parlamente, ale nepocul som ze to je uz platne. Pokial nebude, nemozes nic odmontovat a aj ked to vojde v platnost, tak budes moct iba odstranit mrezu, no uz nikdy z toho nebude 5 miestne vozidlo. To je legislativne stale (takmer) nemozne.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Johny.Lax
Auto: E91
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 26. Septembra 2011, 20:11

Hehe. No ja som specialny pripad :D na zadnych dverach je nalepka ze auto pre 4 ludi a aj bezpecnostne pasy su vzadu iba dva, ale v technicaku mam nejakym zazrakom napisane Pocet miest na sedenie: 5. No tak budte z toho mudri :D a co sa tyka demontaze mreze, zatial to nie je mozne, no zvykol som si a nevadi mi az tak. Da sa to jedine cez oficialnu prestavbu vozidla, a to je papierovaciek do zblaznenia...

duotone28
Auto: E91 / 320d

Streda, 12. Októbra 2011, 16:00

ja by som este pridal k tym xenonom...byt tebou, urcite by som do nich zainvestoval! Osobne si myslim ze bavoracik bez xenononv@angel eyes nie je bavoracik...a tak isto xenon vyhrava co sa tyka zivotnosti ziaroviek. Obycajne halogeny budes riesit mozno aj 2x do roka, pricom nie su vobec lacne! Xenon ich niekolko nasobne prezije! nazdar

Didymus
Auto: E63 630i

Streda, 12. Októbra 2011, 16:10

duotone28 napísal:
ja by som este pridal k tym xenonom...byt tebou, urcite by som do nich zainvestoval! Osobne si myslim ze bavoracik bez xenononv@angel eyes nie je bavoracik...a tak isto xenon vyhrava co sa tyka zivotnosti ziaroviek. Obycajne halogeny budes riesit mozno aj 2x do roka, pricom nie su vobec lacne! Xenon ich niekolko nasobne prezije! nazdar

Presne tak :) +1
EX - BMW E90 320d
Obrázok

chch

Streda, 12. Októbra 2011, 16:44

duotone28 napísal:
Ja nemam xenony, ani AE (ani dorabane :-). Urcite to auto vyzera s nimi krajsie, a aj lepsie svietia, ale co sa tyka zivotnosti, nesuhlasim, aspon podla mojej skusenosti. Mam moje auto nieco cez 2 roky, a nemenil som halogenove ziarovky este ani raz.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní