... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Patqooo napísal:až teraz som si všimol,že ty si vlastne reagoval na mňa ...
Ja som si tú tému prečítal celú, ale chalan má 110 kw motor,kým ja mám 125 kw, a tak či tak ste mu na otázku neodpovedali ... Chcel som len vedieť či s tým má niekto konkrétnu skúsenosť . Ja som sa jasne pýtal na chip,nie či si mám kúpiť nové auto ! Tak ak nemáš k téme čo povedať,tak sa zdrž svojich zbytočných komentárov ...
btw: na tomto fóre sa mi strašne nepáči to,že keď niekto prosí o radu,tak sa na pár výnimiel nenájde nikto,kto by pomohol,ale akonáhle treba niekoho zvoziť,zosmiešniť tak každý tu má rečí jak koza bobkov ... Viď príklad chalana čo predával e36 s tým mega tuningom ... som zaregistrovaný aj na toyota klube, ale proste tam keď niekto nemá čo povedať k danej téme,tak nepíše zbytočné OT a nestrúha formu ...
Samozrejme aj tu platí česť výnimkám !
mys_iak napísal:no ano odpojis a mas spat vykon ale pri chipe tie normalne firmy ukladaju tvoju povodnu mapu rj na disk... a vedia ti to kedykolvek vratit do povodneho stavu robia to zvacsa bez poplatku...
no PB mam zopar zlych referencii v podobe zblbnutej RJ ... proste to nerobi dobrotu
Kubo320d napísal:Chalani a ako je to potom zo spotrebou? Mam ties v plane chipnut 320d 100kw (136ps) na 200ps o kolko by to viac papalo? A ako by to posobilo na motor? Vydrzal by to? A kolko by to tak stalo?
Matussko1987 napísal:
a kolko by to asi tak vyslo ked mam 320d 110kW a dal by som v nejakej firme o 20% zvýšiť výkon ??????????????
mys_iak napísal:
pouzi googletam mas vela firiem co sa zaoberaju chiptunningom.... alebo napis donuzo-vi popripade gusto-vi ten tu ma aj platenu inzerciu :) oni sa zaoberaju chipom
FMX napísal:![]()
![]()
![]()
Kua jaka rada, na bmw-fore sa dozvies aj o google. Sorry za OT ale rada nad zlato, na co by mu boli skusenosti s klubu.
airbone napísal:nemam nic proti jemnemu doladeniu auta a pridani par percent vykonu. No vsetko sa na niecom odrazi, nech mi nikto nehovori, ze ak mam motor 200ps a pridam mu dalsich 100ps, ze motor to vydrzi. Motor to vydrzi, ale zdaleka nie to co by vydrzal ak by bol v seriovom stave a ostatne komponenty tak isto.
Nehovori to o tom aky je to motor, ci bmw alebo co kolvek. Tie motory su koncipovane aby mali primerany vykon s ohladom na spolahlivost a zivotnost, tieto veci su tam vyvazene optimalne a mapa nastavenia motora nie je len tak vycucana z prsta, ale je to nejake dielo vyvojarov a inzinierov, co maju ovela vacsie znalosti ako my tu vsetci dokopy na fore. A to ze niekto preedituje mapu vstrekovania a riadiaci management motora uz nie je az tak chytre. Samozrejme zvysi tym vykon, zhorsi emisie, spotrebu, znizi zivotnost komponentov a motora apd, vsetko je v poriadku, len nech mi nehovori, ze to vydrzi to iste ako predtym... Jasne ze vsetky tuningove firmy maju na svojich strankach reci o tom, ze znizenie zivotnosti motora, jeho zvysena poruchovost apd apd su len myty od vyrobcov atd atd.
Komu mam radsej verit? Vyvojarom a zostrojitelom motora a jeho programu, alebo radsej nejakemu cloveku v garazi, co preedituje software v jednotke s vybavenim za par stovak alebo tisic eur a bude mi tvrdit opak. Vsak sa nad tym zamyslite. Technicko zmyslajuci clovek, co ma aspon ponatie o tom, ze na svete existuje nejaka fyzika, musi jasne vediet.........
Ja sam by som si mozno nechal upravit soft v jednotke podla svojich predstav, ale zvysenie vykonu o par kw, nie o 40%. Kludne, ale uz by som pocital a bol si vedomy toho, ze plati to, co som napisal vyssie.
Tu je vyjadrenie ohladne chiptuningu priamo od vyrobcu tychto, ako hovorite, skvelych motorov, okopirovane z TIS. TI co rozumiete po anglicky, precitajte si to a utvorte si obraz sami. Ja s tym co je tam napisane suhlasim na 100%. Tym nechcem povedat ze som nejaky zaryty odporca chiptuningu, len to ze suhlasim s tym co je tam napisane.