... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Vymena oleja pri 60 000 km

Pondelok, 6. Júna 2011, 13:33

Arnost napísal:
overené, alebo známeho známy povedal?

dostalo sa to ku mne asi z 5 navzajom nezavislych zdrojov
plus je to informacia priamo zvnutra
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 6. Júna 2011, 15:21

spravit pred vymenou znacku na vypustnu skrutku a na olejovy filter. Ak tvrdia ze vypustaju olej zdola, je velmi malo pravdepodobne ze by sa znackou (staci ryska, skrabancek) trafili na uplne rovnake miesto. To iste olejovy filter. Poznacte si ten co tam je plus jeho polohu a uvidite ci je to druhy, alebo ten isty. Odliat si (vycucnut) pol deci stareho oleja a po vymene porovnat s novovycucnutym. Aj ak je olej na prvy pohlad cierny, rozdiel v zaspineni spoznate proti svetlu alebo obcas jednoducho premletim cez prsty. Pripadne hod do mraznicky a porovnaj, ten starsi by mal viac stuhnut (ak su to rovnake viskozne triedy).

No a zistit po vymene ci olej vymenili alebo nie... asi jedine analyzou oleja (http://www.anac-diagnosis.com). Ale komu by sa to chcelo platit (75EUR), ze :-/ To asi bude lacnejsie si ho rovno vymenit.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

patoe46
Kraj: Košický

Pondelok, 6. Júna 2011, 17:51

podla mna je to blbost ze nevymenia lebo to si ziadny znackovy servis nemoze dovolit lebo keby sa to poslalo na tu analyzu bude odtial letiet vela ludi....a ja viem ako to chodi lebo robim v mercedesi....a to ze je ten olej cierny netreba ani pretocit motor....horsi pripad je ked je olej takej istej farby pri vypustani akej si ho nalieval lebo ten olej vtedy necisti motor.....dam sem priklad-vymenil som olej na SPRINTERY a dosiel naspet za prijimacim technikom zakaznik ze nevymenili ste mi olej lebo je cierny a prijimaci ze dobre vymenime vam ho zasa a ked bude zasa cierny zaplatite si ten olej a filter sam....nakolko on mal este bezplatny servis.....vymenil som zasa a co sa stalo musel zaplatit :D

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Utorok, 7. Júna 2011, 08:37

hmm, no beriem ze si "insider" a robis mozno v poctivom servise, ale ver tomu ze to ze je servis znackovy este neznamena ze je poctivy. To by si pozeral, co si moze takyto "znackovy servis" dovolit.... moja skusenost je ze su este horsi ako neznackovy. Ci je to VW, Skoda, BMW ci iny. Maly sukromnik ma len a len dobre meno a ak si ho raz pokazi, druhy krat neprides a neodporucis ho. Znackove servisy ziju z toho, ze ludia tam chodia na garancky a trubky aj s kazdou pucovinou, lebo si ju nevedia opravit sami. (a vtlkaju im do hlavy ze musia chodit len k nim, lebo inac pade zaruka, co je blbost) ](*,)

Po mojich skusenostiach tomu, ze nejaky mechanik nevymeni olej aj uverim. Ved ked su schopni do oci klamat o inych veciach, preco by v tomto pripade zrazu nemohol? :evil:
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

sir.andreas
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Banskobystrický

Re: Exx/320d - Vymena oleja pri 60 000 km

Štvrtok, 9. Júna 2011, 20:48

V JPN ked poviete na benzinke nech vam skontroluju olej, tak kvapnu z neho na nejaky papierik a podla sfarbenia vedia povedat ci je stary,alebo este fajn...neviete,ci je nieco take aj u nas?

Automaticky sa spytaju ci doliat aj ostrekovace-chlap pribehol s hadicou,nacapoval obyc vodu a bolo :thumbup:
Andreas
BMW 320d E90

elaxes
Auto: bmw 320d
Kraj: Trnavský

Piatok, 10. Júna 2011, 08:33

No ja nechápem, mám 320d a po výmene oleja je aj po pár kilometroch olej na mierke mierne žltý, nie čierny ako pred výmenou......po viac kilometroch stmavne, ale pochybujem, že hneď. Možno záleží od auta, alebo oleja...

lubomt
Kraj: Žilinský

Piatok, 10. Júna 2011, 20:04

s tou odsavackou asi zalezi aku mas. Nasu odsavacku sme skusali tak,ze sme dali dole vane po meneni klasicky a odsavackou. Rozdiel od len vyteceneho oleja cez srob a odsavackou bol velky, odsavacka upnle vycistila aj dno vane.
K servisom - aj tam robia len ludia a staci ked pracovnok nevymeni oleja a majster nemusi o tom ani vediet. Ja viem skorej o tom, ze zakaznikovi naleju 5,5ltr a napisu 6ltr a takto sa mu pomaly olej nazbiera a potom ho preda.
U nas ked menime olej /samozrejme myslim v prevodovke/, tak zakaznik vidi kolko sme mu vymenili priamo na mierke plnicky.

sir.andreas
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 12. Júna 2011, 07:54

preco si nedonesiete do servisu vlastny olej a nedate mu presne 5,5litra? Ja si nosim svoj, na nete liter 10Eur,u martina46 tiez a pri vymene mi zatial vzdy dovolili byt pri aute...ked som urobil malu scenu, tak aj v autorizovanom servise. Kto je ale ticho a nestara sa, nech sa necuduje ze ho odrbu
Andreas
BMW 320d E90

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 13 neregistrovaných